De toate pentru toțiComunitatea Metrou Ușor

 

Topic: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire

1895 posts, 404461 views
 
Go to page:  1 2 3 4 5 6 7  ... 136
 
 

📖 Pagination options
Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire Goldmund

Tom,
din fericire realitatea arata de multe ori mai bine decat o zugraveste subiectivitatea

"Si chiar si pentru un Pepsi nu mi-as vinde sufletul."
(De la) securistul strazii ( in sus care)si-a vandut sufletul in anii '50,'60, '70,'80  sa traiasca mai bine decat amaratii normali, de multe ori pt. cativa lei, asa ca...morala e alta.
Asta a facut comunismul, dictatura din om..
Din fericire, Romania e o tara cu cetateni liberi azi.
Despre libertate as mai spune doar:
1-libertatea de exprimare (libertatea constiintei)
2-dreptul la libera circulatie al cetatenilor Romaniei
si dreptul de a debita o serie de idei pe care o mare parte din lumea libera le detesta....dar daca in 'lumea mea' mai sunt doi,trei cu acelasi idei, lumea imaginara devine realitate

 


  • Tom
  • Posted:
  •  

Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire Tom

Stimate domn, va invit sa discutati asta cu securistii care si-au vandut sufletul. Nu va va fi greu sa-i gasiti. Multi sunt astazi capitalisti care conduc aici afaceri.
Despre libertatea de exprimare va mai pot spune si eu doar ca ma bucur de ea atat timp cat cineva nu va considera altceva din cauza ca am criticat politica unui stat tinut in brate de doua continente. Iar zona in care se afla acel stat am vazut-o tocmai exercitandu-mi dreptul la libera circulatie. Va invit sa vi-l exercitati si dumneavoastra si sa vizitati niste regiuni din lumea asta inainte de a debita o serie de idei pe care lumea libera si le face privind dela distanta o lume diferita, care este formata din mai mult decat niste fanatici inapoiati. Si chiar daca ar fi doar niste maimute, nu aveti dreptul sa va duceti peste ei sa le impuneti o civilizatie pe care nu sunt capabili sa o inteleaga. Veti fi insa capabili, iar daca nu, obligati, sa o intelegeti pe a lor, cand va vor depasi numeric in calitate de cetateni occidentali si vor decide in mod democratic si civilizat, pentru dumneavoastra. Tocmai de asta ma tem.
Va felicit ca ati reusit in occident si ca v-ati integrat perfect acolo. Va felicit pentru contributia adusa acestui forum. Imi pare rau ca am ajuns la o discutie din care se vede ca si in lumea civilizata este valabil principiul ca "acela care nu e cu noi e impotriva noastra si cel care nu aduna cu noi, risipeste."

 


Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire Goldmund

"Imi pare rau ca am ajuns la o discutie din care se vede ca si in lumea civilizata este valabil principiul ca "acela care nu e cu noi e impotriva noastra si cel care nu aduna cu noi, risipeste.""

si mie imi pare rau ca am ajuns aici, mai ales ca Occidentul provoaca prin prea mare acceptanta fata de parerile diverse si nu cum credeti dvs..Si aici sunt destui care impartasesc ideile dvs. Daca eu nu pot fi de acord cu aceste idei, asta nu inseamna ca acesta e si 'Occidentul'.
Ne intalnim precis la pasaje, tramvaie si autostrazi...
Imi doresc in continuare o Romanie cat mai bogata, indiferent de drumul ales de fiecare...

 


Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire Dominatrix

Goldmund wrote:
Din fericire, Romania e o tara cu cetateni liberi azi.
Despre libertate as mai spune doar:
1-libertatea de exprimare (libertatea constiintei)
2-dreptul la libera circulatie al cetatenilor Romaniei
si dreptul de a debita o serie de idei pe care o mare parte din lumea libera le detesta....dar daca in 'lumea mea' mai sunt doi,trei cu acelasi idei, lumea imaginara devine realitate
Da, intr-adevar, foarte "liberi". Probabil de aceea avem si pasapoarte biometrice si  o lege care da liber oricui sa ne monitorizeze comunicatiile (inclusiv e-mail-ul). Mai trebuie sa ne caute acum nod in papura si sa profite de legea cu monitorizarea comunicatiilor sa mai bage pe cineva la zdup. Daca eu acum spun pe forumuri publice sau intr-un cadru oficial ca Hitler e un erou (e doar un exemplu), in cateva zile am toate sansele sa ma trezesc cu Militia la usa pe motiv de antisemitism si negare a holocaustului. Nu suntem singurii: de exemplu, intr-o tara civilizata (Canada), cartea asta este INTERZISA in scoli pe motiv ca este anti-Israel si neaga holocaustul.Trageti voi concluziile.

Legat de palestinieni, nu trebuie sa iubesti palestinienii sau sa fii un palestinian ca sa ii intelegi. Sa ne imaginam de exemplu ca maine vin tiganii din toata lumea, sustinuti de toate marile puteri si se apuca sa inghesuie romanii in munti. Tu ai stat bine-mersi la tine acasa, ti-ai facut un rost si vin tiganii si te muta cu forta. Stai acolo 10-20 de ani si te mai muta o data, mai spre munte, saracia e mai mare, inghesuiala mai mare. Fac un zid in jurul Carpatilor si nu te mai lasa sa iesi. In timpul asta, ei isi construiesc de partea cealalta a zidului vile, palate cu turnulete, asculta manele la maxim, etc. Si, din cand in cand, probabil de plictiseala si vazand ca le merge, mai muta zidul ala mai aproape de munte, incep sa urce muntele cu el si pe tine te duc tot mai sus, tot mai sus, te inghesuie tot mai mult, tie ti-e tot mai foame si lor e le tot mai bine. Iti faci Hamas-ul tau sau te duci sa mori precum ciobanul din Miorita?

Cat despre istorie, nu degeaba se spune ca istoria e scrisa de invingatori. Chiar DoLittle, comandantul aviatiei americane in Pacific din timpul WWII, a recunoscut ca, daca Japonia ar fi castigat razboiul, el ar fi fost spanzurat pentru crime impotriva umanitatii, cum insa a castigat America, el e un erou. De ce zic asta? Pai aflam ca unii au facut genocid si s-a stabilit asta (definitiv si irevocabil, adica ceva care nu suporta nici o revizuire), dar altii chiar daca au facut, nu s-a stabilit de nimeni ca au facut, ba pot sa faca si de acum inainte bine mersi.

Mai mult, razboiul, ca mod de rezolvare a intereselor si de supunere la bunul plac al celui mai tare, nu intra in categoria lucrurilor interzise de laudat. Ba chiar ne mandrim cu razboaiele din cartea de istorie. De parca razboiul n-ar da invariabil, peste tot, mormane de cadavre si n-ar distruge definitiv destinul unor natiuni. Ne laudam cu "protejarea drepturilor omului", dar atentie, doar atat timp cat e pace, si daca nu cumva intervine vreo stare de necesitate. Nu si in alte situatii, caz in care brusc dispar atunci drepturile individului in fata "ratiunii de stat". Cu ce a gresit Adolf Hitler mai mult decat Iosif Vissarionovici Stalin? Hiroshima si Dresda, Varsovia si Katin cu ce au fost mai putin condamnabile decat "solutia finala"?

 


  • Dr2005
  • Posted:
  •  

Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire Dr2005

Toate războaiele purtate până acum au demonstrat că, întotdeauna, cine câştigă războiul e erou şi cine-l pierde e criminal de război, chiar dacă, în general, cine câştigă un război ucide cei mai mulţi oameni din ţara celui care pierde.

 


  • Tom
  • Posted:
  •  

Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire Tom

Ce se intampla astazi acolo este rezultatul delirului mistic despre care vorbea si Pavel Corut, precum si de crearea unei forme de idolatrie fara substanta materiala. Este de neconceput ca Dumnezeu iti cere sa ucizi in numele Lui, cum fac in general islamicii, dar au facut-o toti de-a lungul istoriei. Dar si mai neconceput este sa-l inlocuiesti pe Dumnezeu cu un idol, dar de data asta nu un chip cioplit: Statul. Scriitorul israelian Israel Shahak scrie despre inlocuirea lui Dumnezeu cu un idol. "Sa consacri un cult Statului? Mi-l imaginez pe Amos sau pe Isaia daca li s'ar fi cerut sa consacre un cult regatului lui Israel sau Iudeei. Evreii credeau si rosteau de trei ori pe zi ca un evreu trebuie sa i se inchine lui Dumnezeu si numai lui Dumnezeu... Dar mi se pare ca majoritatea poporului meu si-a pierdut Dumnezeul sau si l-a inlocuit cu un idol... Iar acest idol este Statul Israel."
E valabil pentru multe alte tari si popoare. Nu ma mira ca dupa aceeasi gandire, noua religie europeana sau "occidentala" se va inchina la Europa sau la America, adaugandu-"I" apelativul "sacru" de "Stat(e)" sau "Uniune".

Generalul Moshe Dayan in Jerusalem Post, 10 august 1967 wrote:
Luati Declaratia de Independenta americana. Nu contine nicio referire la limitele teritoriale. Nu suntem obligati sa fixam limitele teritoriale.
Menahem Beghin la Oslo, 12 decembrie 1978 wrote:
Aceasta tara ne-a fost promisa si avem un drept asupra ei."
Le Monde, 15 octombrie 1971 wrote:
Aceasta tara exista ca implinirea unei promisiuni facute chiar de Dumnezeu. Ar fi ridicol sa-i cerem socotala asupra legitimitatii sale...
Ce-ar fi ca maine sa invocam aceleasi argumente vizand Declaratia de Unire dela Alba Iulia? Ce-ar fi ca rusii sa se duca pana la Atlantic, invocand si el ca Petru cel Mare nu a stabilit limite teritoriale? In 1919, germanilor din regiunile germane intrate sub controlul Frantei, Cehiei si Poloniei li s'a interzis sa se unesca cu Germania, refuzandu-li-se dreptul la referendum garantat altora care s'au desprins sau s'au unit in alte state. Si Austriei i s'a refuzat acest drept. A trebuit pentru asta sa vina la putere nebunul mustacios, care insa nu avea nici el de ce sa fixeze limitele teritoriale acolo. Din punct de vedere antropologic, rasa alba se intinde departe, pana in Asia. Arieni sunt si iranienii. De ce sa nu calce Hitler in picioare totul pana acolo, pentru ca asta era "misiunea lui divina"?

Iar despre libertati aici si acolo, iata un exemplu. Legea 124/1945, decretata de englezi impotriva evreilor si arabilor, dadea dreptul Guvernatorului militar, sub pretextul "securitatii", posibilitatea de a suspenda toate drepturile cetatenilor, inclusiv cel al deplasarii lor, "din ratiuni de siguranta a statului". Impiedicati sa intre pe pamanturile lor, ei nu le mai puteau lucra, erau necultivate si ministerul agriculturii putea sa le "ia in posesie cu scopul de a le asigura cultivarea", conform ordonantei funciare din 1943.
Vizand atat arabii cat si evreii, legea a fost criticata de acestia din urma. Juristul Bernard Dov Joseph spunea: "Suntem oare cu totii supusi terorii oficiale?... Nici un cetatean nu este la adapost de o incarcerare pe viata fara proces... puterile administratiei de a exila pe oricine sunt nelimitate.. nu este nevoie de a comite o infractiune oarecare, este suficienta o decizie luata in vreun birou..."
Acelasi Bernard Dov Joseph, devenit mai tarziu Ministru al Justitiei in Israel, a aplicat aceleasi legi impotriva arabilor.
Aceleasi legi revin astazi nu intr'o tara aflata inca in stare de razboi, ci in "lumea occidentala" libera si civilizata, prin "situatii de urgenta".

Este foarte adevarat, in occident tramvaiul vine la ora fixa. Ma urc in el si ajung la serviciu. Nu intarzie din cauza unui tractor oprit pe linie sau a sinelor ondulate si dilatate prea mult. Nu sare pantograful si rupe reteaua. Nu dau masinile in gropi si guri de canal descoperite. Ajung la timp, plus sau minus 2 minute. Nu-mi ajunge timpul sa gandesc macar atat de mult cat va ia sa cititi voi aici. Am alte treburi mai importante de facut. Am un salariu bun, mult peste cat aveam in Romania. Sau poate ca n'am fost niciodata in Romania. Ma simt bine aici, castig bine si sunt multumit de ce am realizat. Ma duc in concediu in Caraibe sau in Thailanda, nu prin Irak sau Liban. De ce mi-ar pasa de cei de acolo? Doar ca sunt unii acolo care ne sunt aliati, iar noi le suntem datori. Nu-mi pasa ca-mi asculta telefonul sau ca-mi baga cipul sub piele. Nu am facut nimic rau, respect legile. Nu ma deranjeaza ca ma cauta si in chiloti la aeroport. Unul din aia rai isi poate ascunde acolo o bomba cu care m-ar putea ucide. Ce ar castiga facand asta si ce ar castiga altii de pe urma a ce a facut el, nu stiu, nu mi se spune la televizor sau in presa. Dar sunt recunoscator statului ca ma protejeaza, ca imi ia impozite ca sa-i ajute pe cei care au bemveu dar nu muncesc si isi aduc in portbagaj rudele din fundul altor continente. Eu muncesc, pentru ca asta stiu sa fac. N'am invatat sa fur sau sa ucid, dar am invatat ca nu trebuie sa ma apar de cei care vor sa-mi fure sau sa ma ucida, pentru ca-i discriminez in dreptul lor de a trai pe spatele meu. Nu trebuie sa fac decat sa ma supun, pentru ca, indiferent daca este ceva dupa moarte, munca si sacrificiul meu va salva planeta (de cine, iarasi habar n'am, dar am ajuns deja la serviciu si nu mai am timp sa ma gandesc la asta).
Hegel spunea ca libertatea este necesitatea inteleasa. Nu ramane decat de reglat putin necesitatea, inventand "starea de necesitate" si "siguranta nationala". Iar de inteles, poporul intelege, pana la urma, de aia exista metode de constrangere. Nu-i asa, stimati cetateni?

Nu vreau ca ultima parte sa fie considerata de cineva un atac personal, nu ma refer la o persoana, ci incerc sa ma imaginez pe mine ajuns in "occidentul liber" sau nascut si crescut acolo. Sper ca ma insel.

 


Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire fider

In realitate, cam nici un stat nu este mai drept sau mai cinstit decat un altul fie ca ideologia este: capitalista, comunista, liberala, socialista, aparent anarhica, fundamentalista religios, traditionalista, bazata pe piraterie si contrabanda. In ultima instanta, ceea ce face un stat aparent mai "legitim" decat un altul este doar cat de abil ascunde realitatea si cum isi motiveaza aparenta dreptate si adevarul in propria interpretare.

SUA si nici o tara din aparentul occident iluminat nu este si nici nu poate sa fie expresia corectitudinii ori a vreunei dreptati. Este doar un stat politienesc cu libertati exercitate doar in probleme secundare si cu o imensa doza de minciuna ce ascunde realitatea decaderii abrubte sociale. Pentru cei care au dubii legate de aceasta acceptiune astept un contraargument la ideea ca SUA mai reprezinta inca dreptatea din moment ce de aproape 100 de ani capitalistii care au facut pariuri paguboase, au edificat un aparent colos economic si au avut enorm de castigat datorita sistemului financiar nu au pierdut niciodata incepand din acel moment al secolului trecut nici foloasele necuvenite si nici nu au platitt pentru raul si foametea adusa ca urmare a ascensiunii mizerabilelor elite. Faptul ca intr-o aparenta democratie cum se lauda unii ca ar fi in occident avem nevoie de pasapoarte, politie secreta, supraveghere video in cele mai nebanuite locuri si multa restrictie in organizare, asociere si profesii libere, ca sa nu mai vorbesc de dreptul real exercitat la libera informare (cine primeste sumele debitate anual pentru a plati datoria nationala, publica, individuala).

In mod concret mai toate sistemele politice moderne sunt doar o papusa miscata de sfori din afara tarii ce este si ramane in configuratia actuala doar atat timp cat este dezirabila. Cand nu mai este si risca sa devina independenta apar brusc "lovilutii" sau diverse embargouri ce faciliteaza supravietuirea partii din elita politica ce este favorabila intereselor supranationale. Altfel, vorbim doar vorbe si ne mintim ca o ideologie sau un stat este mai drept decat un altul. Ar cam trebui sa depasim meteahna aceasta si arieratul gandirii ce justifica situatia actuala religios, politic, istoric, economic sau cum vrem sa ii mai spunem motivatiei pentru care ne omoram si luptam pentru aparenta suprematie.

 


Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire Goldmund

Fider,
neincrederea in Stat(deci si legi, Constitutie!)este direct proportionala cu nivelul de trai. Explicit, tarile in care oamenii cred si respecta Statul, legile si Constitutia, sunt exact tarile bogate, cu cetateni cu un nivel de trai f. ridicat.
Daca in Germania ar fi multi cu ideile tale, Germania ar fi o tara saraca, cu cetateni lipsiti de libertatile cetatenesti recunoscute si de ONU, care ar fi la mila unor tari mai bogate... :idea:
Ar mai fi o  :idea:
daca unul fura, automat 'toti fura'. Daca unul cade in pacat, automat 'toti cad in pacat', iar cei care par altfel, de fapt "gresesc cel mai mult, fura cel mai mult" samd.Deci, toti locuitorii planetei au cam aceleasi sanse, pacate si vicii- de calitati nu ai pomenit nimic-de ce?!
Interesanta logica

 


Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire Goldmund

Dominatrix, proba ta cu "tiganii" care ar veni peste cineva e taman invers:
palestinezii s-au inmultit cu viteza luminii(ca cine din Romania?!), evreii construiesc si au irigat un desert, au construit orase moderne si infrastructura. Ei nu pot fi niciodata tiganii(mai ales ca multi sunt deschisi la culoare si chiar ca nu au nimic in comun cu tiganii, care intr-adevar au multe in comun cu palestinenii.Cu toate astea eu nu am o parere proasta nici despre tigani, pe care ii consider victimile majoritatii!)
Chestia cu istoria scrisa de invingatori  nu ma intereseaza, din moment ce noi am fost mereu cu invingatorii(URSS, azi cu USA si mai putin cu "nemtii"(sic!)si nu vad legatura cu Statul Israel, propus de Natiunile Unite, in care granite este si azi, plus cativa km/p. de aparare. Cu totii va puneti usor in pielea palestinienilor, dar nici unul in pielea evreilor??? Cu cine ne asemanam noi?
Pe unii ii apara Iranul, pe altii USA(de agresiunea lumii arabe!)Noi cu cine suntem? Vrem sa traim ca niste crestini cu radacinile adanc infipte in cultura si civilizatia iudaica, sa avem bunastarea si libertatile din Israel, Germania, sau sa traim ca niste palestinieni/arabi si ce-or mai fi...
Dominatrix,
am primit buletin nou, pe care mi-am pus si amprenta(benevol!!)-de ce nu? Doar nu am de gand sa calc vreo lege...Daca e de verun folos, pentru siguranta nostra, sa stranga si e-mailurile si iar nu ma feresc, chiar daca spun ca pe timpul lui Hitler s-au construit 4000km. autostrada.Sa nu exageram! Intre comunism si ce traiesc eu azi e o diferenta de la Cer la pamant, chiar daca unora le pare cam acelasi rahat.Pai cum sa explic? Pe toimpul comunismului nu aveam voie sa ascult muzica mea, nu aveam voie sa port parul lung si sa port o barba si nu aveam voie sa circul si sa ma imbrac si sa fac ce vreu.Pai cum nu e nici o diferenta, Dominatrix? Stii ce nu socotesti tu?Daca o dictatura, de dreapta, de stanga sau una islamica, ar avea tehnologia americana sau germana, ce-ar fi facut cu oamenii lor????????

 


Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire Goldmund

Dominatrix,
Aliatii au bombardat tara unui dement care era sustinut de milioane de fanatici,de germani.Cine incepe un astfel de razboi, trebuie sa se astepte la ceva f. rau ca va veni si peste el, care a inceput totul :idea:

 


Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire fider

Goldmund wrote:
Neincrederea in Stat(deci si legi, Constitutie!)este direct proportionala cu nivelul de trai. Explicit, tarile in care oamenii cred si respecta Statul, legile si Constitutia, sunt exact tarile bogate, cu cetateni cu un nivel de trai f. ridicat.

Increderea in stat nu are nici o legatura cu nivelul de trai. De fapt, daca este sa fim corecti din punct de vedere al evolutiei ar trebui sa nu avem nici o incredere in stat pentru ca atunci putem preveni taman abuzurile ce se pot face cand "avem incredere" si cineva se ocupa de linistea noastra. Stiu, pentru unii cetateni, mai ales dintre cei care au emigrat cu increderea oarba intr-o societate dreapta e greu sa admita ca toata problema natiune - societate - incredere - respect e doar o mare vorba goala. Lucrul acesta se vede cel mai bine din perspectiva cat de mult acceptam sa fim egali cu ceilalti si cand renuntam la sistemul politienesc de vize si granite caci ele nu sunt facute doar sa ne "pazeasca" de inamici ci si sa ne controleze abil mintea in a crede ca suntem cu ceva diferiti fata de ceilalti, superiori lor. Increderea oarba in stat ne duce doar la cedarea libertatii si oricarei identitati pe care o avem de fapt doar in speranta ca vom primi ceva in schimb. Meritam sa fim oi si pe mai departe!
Goldmund wrote:
Daca in Germania ar fi multi cu ideile tale, Germania ar fi o tara saraca, cu cetateni lipsiti de libertatile cetatenesti recunoscute si de ONU, care ar fi la mila unor tari mai bogate... :idea:

Germania este o tara bogata si datorita conjucturii sau sa inteleg ca nu vrem sa admitem pozitia avantajoasa de parte a imperiului Roman, regatul Prusiei si multe interese care au gravitat in a sustine viitoarea Germanie drept contrapondere a Imperiului Habsburgic. Tot asa, sa nu uitam cine a bagat masiv bani in Germania lui Hitler si mai apoi in RFG in perioada separarii ca sa nu uitam de ce ne batem cu pumnul in piept degeaba. Daca vrei un exemplu bun de ce praf s-a ales de un ex stat puternic doar pentru ca nu prezenta interes vezi regatul Poloniei si mai vorbim dupa aceea.

ONU (ex Liga Natiunilor) si cam orice alta structura supranationala e frectie la picior de lemn. Sa vedem doar cum de ONU a tacut malc si a sustinut ofensiva cretina "de pace" in Iugoslavia si a justificat multe interventii armate sub aparenta de mentinere a pacii. Ce a rezultat se stie mai bine. Pe de alta parte sa ii dam inainte cu ideologia si cuvintele mari de parca intelegem ceva. Recomand cu caldura sa se reciteasca istoria si sa se vada care a fost rolul Ligii Natiunilor caci poate unii au uitat care era rolul real al echilibrului de putere mondial si nu, vai, pacea si libertatea pentru toti naivii.
Goldmund wrote:
Ar mai fi o  :idea:
daca unul fura, automat 'toti fura'. Daca unul cade in pacat, automat 'toti cad in pacat', iar cei care par altfel, de fapt "gresesc cel mai mult, fura cel mai mult" samd.Deci, toti locuitorii planetei au cam aceleasi sanse, pacate si vicii- de calitati nu ai pomenit nimic-de ce?!
Interesanta logica

Am mentionat destul de clar pentru cine are curajul sa scoata capul de strut din nisip. Cine nu vrea sa admita ca societatea este de multe ori influentata de ce fac cei mai imbecili indivizi ai ei probabil nu va accepta nici asta. Pe ansamblu o societate se construieste si distruge in functie de interesul elitelor si de accesul la resurse. Cat timp resursele sunt accesibile pentru toti nimeni nu are chef sa fure sau daca vrea altceva se muta unde are chef. Tot asa, hai sa nu ne mai dam asa de "rotunzi" si mari. Esenta reala a omului si societatii umane se gaseste mai degraba in structura de trib si stil nomad decat toata asa-zisa evolutie si imbracare a acestei realitati dureroase in forme placute sub aspect cultural si psihologic.

 


  • Dr2005
  • Posted:
  •  

Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire Dr2005

Goldmund wrote:
din moment ce noi am fost mereu cu invingatorii(URSS, azi cu USA si mai putin cu "nemtii"

Îmi aduc aminte cum am fost noi întotdeauna cu URSS-ul... am câştigat Primul Război, dar n-am luat nimic, ba ne-au mai şi luat ruşii tezaurul. La al 2lea Război, iar ne-am dat cu ruşii până la urmă... şi ne-au tot luat tot ce au putut din ţară şi nici n-au mai pelcat vreo 15 ani.
Americanii nu sunt nici ei ,,prieteni de nădejde". La al 2lea Război Mondial ne-au bombardat de ne-au rupt. După aia ne-au dat ruşilor, iar apoi au descoperit că avem o poziţie bună pentru a-şi amplasa bazele militare din care să atace ţările arabe. Ca să le iasă bine, s-au dat mari prieteni cu noi, iar soldaţii noştrii mor pe capete în războiul americanilor. Deci suntem doar carne de tun. Când SUA va reuşi să cucerească toate ţările bogate în petrol, nu vor mai avea treabă cu România.

Poate era mai bine dacă străbunicii noştrii aveau sânge-n c****e şi rămâneau cu nemţii până la capăt, că rezultatul tot ăla ieşea.

 


Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire Goldmund

fider,
cu tot respectul pe care ti-l port, dar nu vei reusi sa ma convingi ca in Germania sunt naivii si "cine nu vrea sa admita ca societatea este de multe ori influentata de ce fac cei mai imbecili indivizi ai ei probabil nu va accepta nici asta.",
iar in tarile sarace, conduse de dictatori sau potentati, corupti sau prosti, in acele tari se ascund oamenii destepti si luminati care vin cu tot felul de teorii de groaza...Hm, curajoasa teorie

Nu uita, Germania e si tara filozofilor

 


Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire Dominatrix

Goldmund wrote:
Dominatrix, proba ta cu "tiganii" care ar veni peste cineva e taman invers:
palestinezii s-au inmultit cu viteza luminii(ca cine din Romania?!), evreii construiesc si au irigat un desert, au construit orase moderne si infrastructura. Ei nu pot fi niciodata tiganii(mai ales ca multi sunt deschisi la culoare si chiar ca nu au nimic in comun cu tiganii, care intr-adevar au multe in comun cu palestinenii.
Departe de mine sa subestimez capacitatile evreilor. Din contra, ii admir din multe puncte de vedere, inclusiv pentru faptul ca au cladit acolo un stat cu un nivel de viata superior celor din jurul sau. Dar asta se datoreaza in primul rand faptului ca a fost populat cu occidentali, oameni veniti din vest, cu cultura vestica. Incet-incet, se schimba foaia si la ei, odata cu migratia ex-sovietica, din fostul spatiu comunist. Dar hai sa nu cadem in extrema cealalta:  sa nu uitam de exemplu de cei peste 700.000 de palestinieni care au parasit locurile natale in 1948, dupa formarea statului Israel, si altii care au fugit dupa 1967. Cu toate astea populatia Israelului a crecut de la circa 800.000 in 1948, la 2 milioane in 1958, tocmai datorita influxului de populatie incurajat activ de statul Israel in acea perioada (De aici aluzia respectiva cu tiganii, care nu se vroia interpretata "exact", pentru ca era un exemplu putin fortat si oarecum comic). Israelul a ocupat Cisiordania si Fasia Gaza in urma razboiului  din 1967, si a construit colonii cu o populatie totala de aproape 300.000 de oameni, majoritatea in Cisiordania. Palestinienii cer retragerea de pe teritoriile ocupate atunci si evacuarea coloniilor. Israelul, in schimb, a continuat sa extin­da asezarile pe intreaga perioada a pro­cesului de pace inceput in 1993, si face acelasi lucru si acum.

Pe de alta parte, Israelul raspunde violentelor prin limitarea fluxului de mun­citori palestinieni in Israel, pentru a preveni infiltrarea teroristilor, şi prin con­troale stricte la punctele de frontiera. In teorie, suna bine, dar practica ne omoara, de exemplu, sa nu uitam ca membrii Fortei Armate Israeliene, se grabeau sa deschida focul asupra vehiculelor suspecte, si au omorat in acest mod sute de civili nevionovati. Ca un alt exemplu, sa nu uitam ca dupa 2002, Israelul a lansat ope­ratiunea Zidul de Aparare in Cisiordania si de atunci a reocupat aproa­pe tot teritoriul cedat pales­ti­nienilor in Cisiordania. Au fost infiintate noi puncte de control si instituit un adevarat asediu asupra oraselor, cu lungi perioade de alarma care afecteaza viata zilnica. Pe langa masurile de securitate, colo­nistii extremisti israelieni ii har­tu­iesc pe palestinieni si le distrug proprietatile, unii au fost si omorati in conditii suspecte.  Autorii faptelor sunt rar identificati, si aproape niciodata trimisi in judecata. Asa ca hai sa nu luam in brate Israelul, ca nu e cazul.
Goldmund wrote:
Cu toate astea eu nu am o parere proasta nici despre tigani, pe care ii consider victimile majoritatii!)
Victimele majoritatii? Atat timp cat minoritatea discrimineaza majoritatea, sa nu vorbim de drepturi. De exemplu, in fosta Cehoslovacie autoritatile matura cu ei pe jos si nu au nici un drept ca "universitate in limba rromani" (pt tigani) sau in limba vietnameza pentru vietnamezi, si nici nu se proclama pe acolo regi si imparati ca la noi. Cu toate astea, Cehia si Slovacia au intrat in UE inaintea Romaniei.
Si ca sa nu ziceti ca cehii sunt xenofobi, aminiti-va de atitudinea toleranta a lor pentru alte minoritati, de exemplu, fata de vietnamezi, care desi sunt a treia minoritate etnica in Cehia, sunt bine integrati in societatea de acolo, desi istoric vorbind, sunt cel mult la a 2'a generatie pe pamant cehoslovac, spre deosebire de tigani, si mai mult, nici nu au problemele sociale si economice pe care le au tiganii acolo.

Mai  mult, de ce canadienii, de exemplu, sunt exasperati, datorita criminalitatii si problemelor sociale ale tiganilor de acolo, care au invadat Canada venind "in vizita" din Cehia si Ungaria, si apoi cer azil politic si il si obtin? Si de ce trebuie sa sufere din aceasta cauza TOTI cetateni cehi, obligati incepand cu 2009 sa obtina viza pentru a calatori in Canada? Si nu imi spune ca si in Canada tiganii sunt victimele majoritatii, pentru ca nu e deloc adevarat, atat timp acolo nici nu se stie prea bine cine sunt tiganii, cu ce se ocupa si ce hram poarta.

Goldmund wrote:
Chestia cu istoria scrisa de invingatori  nu ma intereseaza, din moment ce noi am fost mereu cu invingatorii(URSS, azi cu USA si mai putin cu "nemtii"(sic!)
...am fost tot timpul cu invingatorii, si am fost tot timpul invinsi, dar asta e alta discutie. Chiar daca am castigat vreo batalie pe alocuri, razboiul nu l-am castigat niciodata. Altii au decis pentru noi.
Goldmund wrote:
si nu vad legatura cu Statul Israel, propus de Natiunile Unite, in care granite este si azi, plus cativa km/p. de aparare.
??? Compara harta cu divizarea Palestinei propusa de ONU in 1947 si compara cu ce exista cum in teren. Diferentele sunt vizibile cu ochiul liber si nu e vorba doard de "cativa kmp de aparare".
Goldmund wrote:
Noi cu cine suntem? Vrem sa traim ca niste crestini cu radacinile adanc infipte in cultura si civilizatia iudaica, sa avem bunastarea si libertatile din Israel, Germania, sau sa traim ca niste palestinieni/arabi si ce-or mai fi...
Libertati in Israel? Poate pentru evrei. Pentru arabi sau alte natiuni, partea cu liberatatile si democratia o iau ca pe o simpla gluma. Cat despre Germania, pana si Angela Merkel a declarat raspicat anul trecut ca multiculturalismul a esuat lamentabil in Germania, asta apropo de libertatile minoritatilor.

Goldmund wrote:
Dominatrix,
am primit buletin nou, pe care mi-am pus si amprenta(benevol!!)-de ce nu? Doar nu am de gand sa calc vreo lege...Daca e de verun folos, pentru siguranta nostra, sa stranga si e-mailurile si iar nu ma feresc
Siguranta noastra? Fata de cine? Eu am trait o viata intreaga fara sa ma amprenteze cineva ca pe o criminala si nu mi s-a intamplat nimic. Lucru valabil probabil pentru 90% din populatie sau mai mult.
Goldmund wrote:
Intre comunism si ce traiesc eu azi e o diferenta de la Cer la pamant, chiar daca unora le pare cam acelasi rahat.Pai cum sa explic? Pe toimpul comunismului nu aveam voie sa ascult muzica mea, nu aveam voie sa port parul lung si sa port o barba si nu aveam voie sa circul si sa ma imbrac si sa fac ce vreu.Pai cum nu e nici o diferenta, Dominatrix?
Eu nu am spus niciodata ca nu e nici o diferenta. Mai ales pentru cineva nascut si crescut in comunismul din Romania. Dar tot asa cum capitalismul nu e la fel peste tot, nici comunismul nu a fost la fel in toata Europa. Nu comparati comunismul cu tendinte nord-coreene si chinezesti, dezvoltat in Romania dupa emiterea celebrelor teze din iulie 1971, cu cel din alte state din zona de influenta. De exemplu, eu am trait "pe pielea mea" si comunismul din Cehoslovacia si cel din Romania. Desi nici acolo nu era "libertate", in sensul pe care il intelegem astazi, diferenta era ca de la cer la pamant. Puteai acolo sa asculti ce muzica vroiai, sa te imbraci dupa bunul plac, nu stateai la coada la hartie igienica si la tacamuri de pui, viata culturala nu era nici pe departe atat de monopolizata ca in Romania, nu stateai pe intuneric in fiecare zi, si nici nu riscai sa ramai in lift pe motiv de economie a energiei electrice. Asta doar asa ca niste exemple simple. Si sa nu uitam ca Romania a fost singura tara din fosta sfera de influenta sovietica in care  procesul revolutionar al anului 1989 a inregistrat morti si raniti. Nu cred ca asta a fost intamplator.

 


Go to page:  1 2 3 4 5 6 7  ... 136
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Comunitatea Metrou Ușor  • 
Choose destination

Since our 2288 forum members have written 421279 posts in 5248 topics and 513 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use