Transportul feroviar în RomâniaȘtiri, evenimente, discuții și documentații feroviare

 

Topic: ARF - Achizitii 20+17 rame electrice noi tip RE-IR (POIM)

189 posts, 65019 views
 
Go to page:  1  ... 8 9 10 11 12 13 14
 
 

📖 Pagination options
Re: ARF - Achizitii 20 rame electrice noi tip RE-IR (POIM) reiny2000

Autoritatea pentru Reformă Feroviară comandă încă 17 trenuri electrice fabricate de francezii de la Alstom, în schimbul a 220 de milioane de euro. Un contract inițial pentru 20 de rame a fost încheiat în martie.

Actul adițional încheiat între autoritatea română și producătorul francez include și servicii de întreținere pentru trenuri pe o perioadă de 15 ani. Potrivit ARF, prima garnitură va fi livrată la finalul lui 2023, iar toate cele 37 vor ajunge în țară până la finalul lui 2024.

Trenurile electrice Coradia Stream pot circula cu viteza maximă de 160 km/h și vor avea câte șase vagoane cu capacitatea de 350 de locuri. De asemenea, fiecare vagon va fi dotat cu sisteme spațioase pentru bagaje și ecrane dinamice pentru informații, care vor fi transmise și audio.

Pe lângă România și alte țări au comandat rame produse de Alstom, printre care Danemarca, Germania, Italia, Luxemburg, Spania și Țările de Jos. Statul român a mai colaborat cu producătorul francez și pentru semnalizarea sau electrificarea coridorului feroviar Rin-Dunăre, dar și a liniei 5 de metrou din București. Tot francezii se ocupă și de întreținerea flotei de metrouri din capitală.

 


Re: ARF - Achizitii 20 rame electrice noi tip RE-IR (POIM) orex

𝗣𝗿𝗶𝗺𝘂𝗹 𝘁𝗿𝗲𝗻 𝗲𝗹𝗲𝗰𝘁𝗿𝗶𝗰 𝗰𝗼𝗻𝘁𝗿𝗮𝗰𝘁𝗮𝘁 𝗱𝗲 𝗦𝘁𝗮𝘁𝘂𝗹 𝗥𝗼𝗺𝗮𝗻 𝗮 𝗶𝗻𝘁𝗿𝗮𝘁 𝗶𝗻 𝗽𝗿𝗼𝗱𝘂𝗰𝘁𝗶𝗲 𝘀𝗶 𝘂𝗿𝗺𝗲𝗮𝘇𝗮 𝘀𝗮 𝗶𝗻𝘁𝗿𝗲 𝗶𝗻 𝘁𝗮𝗿𝗮 𝗶𝗻 𝗹𝘂𝗻𝗮 𝗶𝘂𝗹𝗶𝗲 𝗮 𝗮𝗰𝗲𝘀𝘁𝘂𝗶 𝗮𝗻
Echipa Autorității pentru Reformă Feroviară #ARF a efectuat în perioada 8-10 februarie o vizită tehnică de lucru la fabrica ALSTOM din Katowice, Polonia, unde se fabrică primele rame electrice din cadrul contractului încheiat anul trecut între Statul Român și compania Alstom Ferroviaria SpA.

Astfel, în conformitate cu condițiile contractuale, stadiul producției primelor trenuri electrice este:
➡️ 𝗽𝗿𝗶𝗺𝘂𝗹 𝘁𝗿𝗲𝗻 va ajunge în țară la Centrul de Testări Feroviare de la Făurei în luna iulie 2023 pentru efectuarea testelor dinamice;
➡️ 𝗮𝗹 𝗱𝗼𝗶𝗹𝗲𝗮 𝘁𝗿𝗲𝗻 electric va ajunge în luna august 2023 și va efectua teste pe liniile CFR;
➡️ după realizarea testelor primelor 2 trenuri, cel de 𝗮𝗹 𝘁𝗿𝗲𝗶𝗹𝗲𝗮 𝘁𝗿𝗲𝗻 va ajunge în luna decembrie și va fi introdus în exploatare pe rețeaua feroviară națională;
➡️ celelalte trenuri urmează să intre în circulație începând cu 2024.

 


Re: ARF - Achizitii 20 rame electrice noi tip RE-IR (POIM) orex

ARF inițiază achiziționarea serviciilor de supervizare în cadrul contractului RE-IR
Astăzi, 15 februarie 2023, Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) a publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) anuntul de participare numărul [CN1052008] privind achiziționarea serviciilor de supervizare, în vederea implementării Contractului de achiziție nr. RUIC 257/25.03.2022 de furnizare a 37 de rame electrice interregio ale noi (RE-IR) și achiziționarea serviciilor de mentenanță și reparații necesare funcționării respectivelor trenuri.
Precizăm că demararea acestei proceduri de achiziție publică a fost condiționată de alocarea sumelor necesare în bugetul ARF, care au fost primite de autoritate în bugetul anului 2023.
Valoarea totală estimată a contractului este 2.484.000 RON, iar durata acestuia este de 57 de luni.
Printre sarcinile principale ale supervizorului, aferente contractului mai sus-menționat, încheiat între Autoritatea pentru Reformă Feroviară – în calitate de beneficiar și Alstom Ferroviaria S.p.A. (cu Alstom Transport S.A. în calitate de subcontractant declarat) – în calitate de furnizor, enumerăm:

a) emiterea către furnizor a dispozițiilor legate de derularea contractului, conform obligațiilor asumate, în numele autorității contractante, numai cu avizul prealabil al acesteia;
b) verificarea ritmului de îndeplinire a graficului de livrare;
c) verificarea respectării calității produselor și a serviciilor de mentenanță, respectiv respingerea acestora, în cazul când se constată nerespectarea prevederilor contractuale;
d) respingerea produselor și serviciilor de mentenanță care se dovedesc a nu fi efectuate;
e) participarea la efectuarea testelor si a procedurilor de recepție;
f) măsurarea cantităților de produse real livrate și distanța în km parcursă în scopul plății serviciilor de mentenanță și evaluarea lor, în conformitate cu clauzele contractului;
g) acordarea consimțământului asupra documentelor furnizorului sau respingerea motivată a acestora;
h) verificarea facturilor emise de către furnizor, în ceea ce privește realitatea livrărilor / serviciilor facturate și conformitatea lor cu dispozițiile contractuale;
i) emiterea deciziilor în caz de dispute între autoritatea contractantă și furnizor;
j) acordarea asistenței autorității contractante în cadrul procedurilor de recepție.
Evaluarea ofertelor se va face pe baza celui mai bun raport calitate-preţ, factorii fiind divizați după cum urmează:

• Componenta financiară (40%);
• Componenta de calitate:
  – 20% – Demonstrarea unei abordări și a unei metodologii corespunzătoare pentru realizarea activităților și obținerea rezultatelor în cadrul Contractului;
  – 18% – Demonstrarea unei metodologii corespunzătoare pentru obținerea asigurării că activitățile și rezultatele sunt realizate la parametrii calitativi solicitați (Planul de Asigurare a Calităţii în cadrul Contractului);
  – 10% – Expert principal nr. 1 – Expert coordonator echipă – Manager de proiect;
  – 6% – Expert principal nr. 2 – Expert material rulant de cale ferată;
  – 6% – Expert principal nr. 3 – Expert Financiar.
Termen limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 20.03.2023, 15:00.
Procedura de atribuire este licitaţie deschisă, iar modalitatea de desfăşurare este online, anunțul fiind disponibil pe pagina http://www.e-licitatie.ro/…/c-notice/v2/ ... 00162594

 


Re: ARF - Achizitii 20 rame electrice noi tip RE-IR (POIM) orex

Semnarea contractului de finanțare aferent proiectului „Achiziţie material rulant nou, 37 de rame electrice interregionale RE-IR”
Astăzi, 02 august, la sediul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii a fost semnat contractul de finanţare pentru realizarea proiectului „Achiziţie material rulant nou, 37 de rame electrice interregionale RE-IR””. Contractul a fost încheiat între AUTORITATEA PENTRU REFORMĂ FEROVIARĂ (ARF), în calitate de beneficiar şi  MINISTERUL TRANSPORTURILOR ȘI INFRASTRUCTURII, în calitate de Organism Intermediar pentru Transport.

Obiectivul principal al proiectului îl reprezintă conectarea capitalei cu principalele centre urbane ale țării, contribuind la asigurarea mobilității, scăderea timpilor de călătorie şi îmbunătățirea nivelului general al serviciilor publice prestate pentru transportul public pe calea ferată.

Proiectul îndeplinește obiectivele specifice ale Axei Prioritare (AP) 1 ”Cresterea mobilității pe rețeaua feroviară TEN-T centrală”, Obiectivul Specific (OS) 1.2 – ”Cresterea mobilității pe rețeaua feroviară TEN-T centrală”, ce vizează promovarea investițiilor în achiziția de material rulant.

Valoarea totală a proiectului este de 2.058.873.685,65 lei, finanțarea fiind distribuită după cum urmează: 257.456,992,17 lei – 85% contribuția Uniunii Europene, 45.433.586,82 lei – 15% contribuţia Guvernului României, 1.755.983.106,66 lei, cheltuieli neeligibile, inclusiv TVA, sumă finanțată prin Programul Transport (PT) 2021-2027.

Perioada de implementare a proiectului este de 36 de luni, respectiv între: 25.03.2022-28.02.2025, la care se adaugă și perioada de desfășurare a activităților proiectului, înainte de semnarea Contractului de Finanțare, conform regulilor de eligibiltate a cheltuielilor.

Cod MySmis: 155926

Finanțarea proiectului este asigurată atât din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare, cât și din Fondul de Coeziune prin Programul Transport (PT) 2021-2027, iar cofinanțarea este asigurată de la bugetul de stat.

 


Re: ARF - Achizitii 20 rame electrice noi tip RE-IR (POIM) orex

ARF a desemnat câștigătorul licitației pentru achiziția serviciilor de supervizare în cadrul contractului RE-IR 1
Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) informează că a desemnat Asocierea EGIS ROMANIA S.A. (lider) – EGIS RAIL (asociat), drept câștigător al licitației pentru achiziția serviciilor de supervizare în cadrul contractului RE-IR 1.  

Astfel, după finalizarea propunerilor tehnice și financiare al unicului ofertant care a depus documentația de licitație și primirea avizului conform necondiționat de la Autoritatea Națională pentru Achiziții Publice (ANAP), Comisia de evaluare a oficializat câștigarea licitației pentru achiziția serviciilor de supervizare în vederea implementării Contractului de achiziție nr. RUIC 257/25.03.2022 de furnizare a 37 de rame electrice interregionale noi (RE-IR) și achiziționarea serviciilor de mentenanță și reparații necesare funcționării respectivelor trenuri.

Reamintim că valoarea totală estimată a contractului este 2.484.000 RON, iar durata acestuia este de 51 de luni.

Printre sarcinile principale ale Supervizorului aferente contractului nr. RUIC 257/25.03.2022, încheiat între Autoritatea pentru Reformă Feroviară – în calitate de Beneficiar și Alstom Ferroviaria S.p.A. (cu Alstom Transport S.A. în calitate de subcontractant declarat) – în calitate de Furnizor, enumerăm:

– emiterea dispozițiilor legate de derularea Contractului, conform obligațiilor asumate, către Furnizor, în numele Autorității Contractante, numai cu avizul prealabil al acesteia;
– verificarea ritmului de îndeplinire a Graficului de livrare;
–  participrea la efectuarea testelor si a procedurilor de recepție;
– verificarea facturilor emise de către Furnizor, în ceea ce privește realitatea livrărilor/ serviciilor facturate și conformitatea lor cu prevederile Contractului.
Finantarea proiectului va fi asigurată în cadrul Programului Transport (PT) pentru perioada 2021-2027, din fondurile alocate sectorului de transport feroviar, cofinanţarea fiind asigurată de la bugetul de stat.

 


Re: ARF - Achizitii 20 rame electrice noi tip RE-IR (POIM) orex

COMISIA EUROPEANĂ APROBĂ ALOCAREA PRIMEI TRANȘE PENTRU CELE 37 DE TRENURI RE-IR
Astăzi, 28 august 2023, Comisia Europeană a anunțat – printr-un comunicat de presă – aprobarea alocării a peste 52 de milioane de euro din Fondul european de dezvoltare regională pentru sprijinirea achiziţionării a 37 de trenuri electrice pentru 13 rute interregionale din România, contract aflat în derulare, care a fost încheiat între Autoritatea pentru Reformă Feroviară – în calitate de Beneficiar și Alstom Ferroviaria S.p.A. (cu Alstom Transport S.A. în calitate de subcontractant declarat) – în calitate de Furnizor.

Astfel, Comisia Europeană precizează că introducerea acestor rame electrice de ultimă generaţie, cu o capacitate de minimum 300 de călători pe tren, va îmbunătăţi conectivitatea şi confortul călătorilor şi va reduce emisiile generate de transporturi.

De asemenea, această investiţie va spori semnificativ calitatea serviciilor feroviare de pe principalele coridoare feroviare interregionale electrificate care leagă Bucureştiul de centre de activitate regionale precum Arad, Cluj-Napoca, Constanţa, Braşov, Timişoara, Iaşi, Galaţi, Craiova, Petroşani şi Suceava.

„Noile rame feroviare vor avea un impact pozitiv asupra întregii reţele feroviare din România. Sporirea frecvenţei şi a confortului călătoriilor, precum şi stimularea folosirii trenurilor sunt importante pentru coeziunea teritorială şi socială, facilitând accesul tuturor la locuri de muncă şi la serviciile publice.

Acest lucru îmbunătăţeşte sustenabilitatea transporturilor, contribuind astfel la tranziţia verde. Politica de coeziune acţionează împreună cu autorităţile române pentru a pune în aplicare obiectivele Pactului verde european”, a declarat comisarul pentru coeziune şi reforme, Elisa Ferreira.

https://romania.representation.ec.europa ... 08-28_ro

 


Re: ARF - Achizitii 20 rame electrice noi tip RE-IR (POIM) orex

Alstom builds modern depot in Bucharest to provide maintenance services for the new electric Coradia Stream passenger trains
The new depot will be located in central Bucharest
Equipped with advanced maintenance technologies, the new depot will be used for the maintenance of the Coradia Stream passenger trains
A total investment of over €50 million
6 November 2023– Alstom, global leader in smart and sustainable mobility, is investing €50 million as part of its commitment to establish a new state-of-the-art depot in Bucharest for the maintenance of new electric Coradia Stream passenger trains.

To initiate the project, Alstom has contracted the acquisition of 30,000 square metres of land which includes several buildings on Calea Grivitei in central Bucharest, granting access to the rail mainline. The agreement has been executed with Atelierele Grivita, a Bucharest-based company specialising in rolling stock repairs. The project will include significant modernisation work on existing facilities and the construction of new ones to establish a modern and fully equipped site for the maintenance of the 37 Coradia Stream passenger trains acquired by the Railway Reform Authority (ARF).

 


Go to page:  1  ... 8 9 10 11 12 13 14
 
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Știri, evenimente, discuții și documentații feroviare  • 
Choose destination

Since our 2298 forum members have written 422419 posts in 5262 topics and 515 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use