De toate pentru toțiComunitatea Metrou Ușor

 

Topic: Clubul "Flacara Rosiatica"

4357 posts, 902752 views
 
Go to page:  1  ... 34 35 36 37 38 39 40  ... 312
 
 

📖 Pagination options
Re: Clubul "Flacara Rosiatica" Aron

De la meteo am aflat ca o sa avem de infruntat din nou "freezing rain" de maine in Bucuresti....
Mie unu sincer imi pare rau de toata zapada care s-a depus de acuma o saptamana si cea de acum.....in orice caz....sa ne asteptam blocari pe linii de tramvai si pe linii de troleibuz???

 


Re: Clubul "Flacara Rosiatica" aztec

Daca este un "freezing rain" adevarat, faptul ca nu va circula tramvaiele sau troleele va fi o mica problema.
Curent pt populatie sa fie....

 


Re: Clubul "Flacara Rosiatica" subway guru

Mai, mai, mai!!!
De ce va luati dupa 'dashteptii' aia de la tembelizor?
Ete braul...'freezing rain'... :lol:  :lol:  :lol:
Romaneste=lapovitza+chiciura+polei... :mrgreen:
Bine ca n-ati zis...ploaie 'refrigerata'! :evil:

 


  • Mircea G
  • Posted:
  •  

Re: Clubul "Flacara Rosiatica" Mircea G

Eu zic ca este o problema grava pentru autoritati . ;)
Este posibil sa asistam la comandamente de urgenta si teleconferinte in care sa se ceara maxima operatitivitate , efectivul sa fie prezent la datorie , armatei  :evil: sa fie pregatita ...dar cred ca cel mai sigur , pt evitarea ruperii unor cabluri electrice aeriene vor decide oprirea circulatiei curentului prin conductori , pt a nu ingreuna situatia .
Pt astia cel mai simplu si sigur ar fi fost ca in octombrie sa ne trimita in tarile calde si sa venim acasa prin mai .  Scapau de probleme .
PS. stiu ca tocmai cu consum de curent se pot " degivra " conductorii dar EI ??????? :evil:

 


Re: Clubul "Flacara Rosiatica" aztec

Eu nu am timp dar daca e cineva interesat de ex de imagini cu navele vechi romanesti(nu am gasit o ramura fluviala-maritima pe forum) unele pot fi gasite aici. Una si cu gara din T.Magurele sau podul de la Cernavoda.
http://digitool.bibnat.ro:8881/R/EYE1IY ... format=002


Banuiesc ca se poate, cu mentionarea sursei, posta si aici, cu acceptul adminilor.
Aici bucuresti 1996, cu imagini si de transport public.
http://www.flickr.com/photos/sludgeulpe ... 288665702/
Romania 1994-96
http://www.flickr.com/photos/sludgeulpe ... 966126435/
2001
http://www.flickr.com/photos/sludgeulpe ... 200533950/

Film Bucuresti-Iasi 1944
http://www.youtube.com/watch?v=4XdXfZqb ... _embedded#!
Abonamente Tramvai vechi
http://bucurestiidealtadata.blogspot.co ... n-nou.html

 


Re: Clubul "Flacara Rosiatica" Dominatrix

sss wrote:
Dupa flame-ul cu draperiile de infrumusetare si asigurare a intimitatii de pe 204 m-am abtinut cat am putut, ca sa nu pun gaz pe foc, dar am o propunere prea dragalasa pentru tramvaiele RATB, ca sa nu v-o impartasesc... ce rapire din serai, ce peste de sticla, ce cruciulite-n parbriz... eu m-am indragostit fulgerator!  :oops:
Am inteles ca la Melbourne tramvaiul respectiv chiar a facut "furori", nu numai in randul comunitatii mari de Pakis de acolo, dar si la restul poporului.

 


  • Dr2005
  • Posted:
  •  

Re: Clubul "Flacara Rosiatica" Dr2005

Ce amperaj are un acumulator AAA?
Că ăsta din poză tocmai are pierderi Joule importante... deşi nu a fost scurtcircuitat cu nimic:


 


Re: Clubul "Flacara Rosiatica" iliutu

Shit happends !
Cand ti-e lumea mai draga e posibil, din erori de fabricatie, sa te trezesti cu ceva fum ...
Altfel ele pot genera cava energie, daca sunt bine incarcate, mai ales cele de 2700 mAh.

 


Re: Clubul "Flacara Rosiatica" subway guru

Vezi cui a dat Guvernul masinile de lux confiscate de stat
http://www.ziare.com/pdl/stiri-pdl/vezi ... at-1151009
Masinile confiscate de stat prin executarea silita a unor firme si persoane fizice, in contul obligatiilor bugetare neachitate, si transferate la Guvern pentru a fi distribuite in teritoriu, au fost date gratuit, in ultimii doi ani, in principal catre primariile PDL, cele mai multe din judetul Cluj.

Alte astfel de autoturisme au fost date, tot gratuit, pentru 15 manastiri, parohii si biserici, precum si pentru parcul auto propriu al unor ministere, al Consiliului Superior al Magistraturii, al Garzii Nationale de Mediu, al Departamentului pentru Romanii de Pretutindeni, al Oficiului Roman pentru Adoptii, al Agentiei Nationale pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit.

In total, in 2010 si 2011, Guvernul a livrat gratuit catre anumite primarii, unitati de cult si autoritati centrale un numar de 138 autoturisme, inclusiv Jeep-uri, tip Nissan, Ford, Mercedes, Audi, Hyundai, Pontiac, Chrysler, BMW, Volkswagen, Fiat, Opel, Peugeot, Toyota, Citroen si, in foarte rare cazuri, Dacia.

Astfel de masini au fost transferate catre primariile PDL din Campia Turzii (Cluj, Audi din 2001), Jucu (Cluj, Ford Mondeo din 2003), Iclod (Cluj, Peugeot din 2003), Huedin (Cluj, Mercedes din 1995), Aghiresu (Cluj, Autoutilitara Renault din 1998), Poieni (Cluj, Dacia Break 1310 din 1996), Valea Ierii (Cluj, Dacia din 2006), Ciurila (Cluj, Autoutilitara Dacia din 2000), Cupseni (judetul Maramures, un autoturism de teren Nissan Terrano fabricat in 2002), Rozavlea (Maramures, Fiat Stilo din 2002 si Mercedes din 2004), Bragadiru (Teleorman, Ford Escort din 1992), Raul Alb (Dambovita, Audi din 2002), Sarasau (Maramures, Peugeot din 2002), Scurtu Mare (Teleorman, Peugeot din 2008), Videle (Teleorman, Mercedes din 2002), Ramnicu-Valcea (Peugeot din 2003), Raducaneni (Iasi, Mercedes din 2001), Miroslava (Iasi, Volkswagen din 1998), Albestii de Muscel (Arges, Chrysler Concorde din 1995).

Primaria Cluj-Napoca, condusa tot de PDL, a primit de la Guvern un Citroen Jumper din 2008 si un Mercedes Benz din 2000, Prefectura Cluj a primit un BMW 530 din 2005, un Mercedes din 2001 si un Hyundai Santa Fe din 2007, iar Consiliul Judetean Cluj a primit un Mercedes din 2000.

Si primariile UDMR au primit astfel de autoturisme, in comunele Pericei (Opel din 1994) si Dobrin (Pontiac din 1991), ambele judetul Salaj.

Alte autovehicule au fost livrate primariilor din Limanu (Constanta, Dacia Pick-Up din 2006, dupa ce primarul liberal a anuntat ca ar putea candida in acest an din partea PDL), Geaca (Cluj, Opel Vectra din 1996), Bontida (Cluj, Renault Laguna din 2001), Rafaila (Vaslui, Opel Astra din 2002), Tartasesti (Dambovita, Ford Transit din 2005), Ciortesti (Iasi, Nissan din 2003), Galateni (Fiat Doblo din 2003) si prefecturii Salaj (Mercedes din 1999).

Astfel de livrari au fost efectuate de Guvern in ultimii doi ani si catre manastiri, parohii si biserici, pe lista beneficiarilor aparand 15 unitati de cult, respectiv Manastirea Miraconia (Mehedinti, Audi din 1994), Parohia Sfantul Pantelimon (Campulung Muscel, Renault Kangoo din 2001), Parohia Viseu de Sus (Opel Astra din 2005), Biserica Apostolica Ineu de Cris (Dacia Pick-Up din 1996), Manastirea Sfanta Treime (satul Valea Manastirii din judetul Alba, Volkswagen Passat din 1999), Parohia Calata (judetul Cluj, Skoda Octavia din 1999), Schitul Sf. Serafim de Sarov (comuna Chirpar din Sibiu, Audi A6 din 2001), Manastirea Cosustea (satul Firizu din judetul Mehedinti, Ford din 1996), Parohia Sfintii Apostoli Petru si Pavel (Teleorman, doua masini Citroen Jumper din 2008 si o masina Honda Acord din 2005), Parohia Scurtu Slavesti (Teleorman, Chery Eastar din 2007), Parohia Sfantul Mina (Alexandria, Fiat Ducato din 2003 si un autocamion Renault din 2002), Manastirea Sfanta Treime (comuna Tintesti din judetul Buzau, Audi A6 din 2004), Protopopiatul Ortodox Roman Huedin (Cluj, Volkswagen Passat din 2004), Parohia Sadova (Mercedes Turbo din 1993), Biserica Apostolica Betania (Bihor, Audi A6 din 1998).

Ministerul Administratiei si Internelor a primit 25 de vehicule, printre care si masini tip Chrysler, BMW, Mercedes, Audi, Opel, Volkswagen, Skoda, Toyota Yaris si Volvo inclusiv pentru inspectorate judetene de politie si Directia Generala de Informatii si Protectie Interna, Ministerul Culturii a luat o autoutilitara Mercedes din 2005 pentru directia culturala Buzau, Ministerul Educatiei a primit un Volkswagen Passat din 2004 si un BMW din 2005, Ministerul Apararii a primit un Fiat din 2005, un Audi A8 din 2000 si mai multe masini tip Mercedes, iar Consiliul Superior al Magistraturii a primit unele dintre cele mai scumpe masini de pe piata, si anume un Mercedes Brabus din 2005 si doua autoturisme Infinity FX din 2008.

Garda Financiara Arad a primit o autoutilitara Citroen din 2008, Garda Nationala de Mediu primit mai multe masini Peugeot Coupe, Mercedes Benz si Mercury Grand Marrquis, Directia pentru Operatiuni Vamale Cluj a primit un Volkswagen Caddy din 2004, Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni a primit un Volkswagen Passat din 2002, Agentia Nationala de Presa Agerpres a primit de asemenea un Volkswagen Passat din 2002, Oficiul Roman pentru Adoptii a primit un Volkswagen Passat din 2000, in timp ce Agentia Nationala pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit a primit un Chrysler Voyager din 2002.

Conform legii, bunurilor intrate in proprietatea privata a statului trebuie valorificate prin bursele de marfuri, prin magazinele proprii ale ANAF sau prin licitatie publica, dar pot fi transmise de Ministerul Finantelor Publice si catre Secretariatul General al Guvernului, pentru a fi repartizate gratuit ministerelor, autoritatilor publice centrale si locale, precum si institutiilor de cult.

Modul de repartizare este stabilit de o comisie interministeriala care functioneaza pe langa SGG, constituita prin decizie a primului-ministru si formata din reprezentanti ai Secretariatului General al Guvernului, Ministerului Finantelor, Ministerului Economiei, Ministerului Administratiei si Internelor, Ministerului Apararii, Ministerului Justitiei, Ministerului Transporturilor si Cancelariei Primului-Ministru.

In urma cu o luna, premierul de atunci Emil Boc si-a numit in aceasta comisie seful de protocol, Darius Pintilie, secretar general al organizatiei de tineret a PDL, numarul membrilor comisiei de repartizare a bunurilor confiscate fiind astfel majorat cu un post, de la opt la noua persoane.

 


Re: Clubul "Flacara Rosiatica" andrei11

Ha ! Ha ! Ha !
Asadar l-am "aflat" pe #subway, s-a dat singur de gol ! Articolul in original il gasiti aici.
Subway, cel mai mare lanţ de restaurante din lume după numărul de unităţi, va deschide primul restaurant din România în Iaşi în cadrul ansamblului Palas Iaşi, care va fi inaugurat în luna aprilie a acestui an, dar americanii au în plan deschiderea a opt restaurante în România în 2012.

La Iaşi, Subway va fi poziţionat la intrarea în Palas Mall şi va ocupa o suprafaţă de 90 mp. Proiectul Palas Iaşi este deţinut de Iulian Dascălu, antreprenorul român care în proprietate cele mai multe centre comerciale, respectiv patru.

Palas Mall, va avea o suprafaţă închiriabilă de 47.500 mp şi va cuprinde 132 magazine, food court cu 1.300 de locuri, Village Cinemas cu 9 săli şi una de tip VMAX, cafenele, restaurante cu specific internaţional, supermarket Auchan, zone de joacă pentru copii şi variate posibilităţi de entertainment.

Subway, cu aproape 35.000 de restaurante la nivel mondial, a anunţat anterior că intenţionează să ajungă la 60 de restaurante pe piaţa românească până în 2015, aceasta fiind prima cifră anunţată de reţeaua fast-food din planul oficial pentru România.
Subway.jpg (35.66 KB; downloaded 2457 times)

 


Re: Clubul "Flacara Rosiatica" Dominatrix

Primarul chiulangiu: Oprescu ia leafă de profesor, dar nu dă pe la cursuri

Este primar general și profesor universitar doctor, iar în declarația sa de avere este trecută și o sumă frumoasă încasată din activitatea sa didactică. Primarul general, Sorin Oprescu, nu a mai trecut însă pe la studenți de mult timp. Asta în condițiile în care, conform legii Educației, profesorul universitar Sorin Oprescu ar trebui să aibă cel puțin două ore de activitate de predare pe săptămână. Primarul are noroc însă de colegi buni, care îi țin locul la universitate de când a fost ales primar. Acum edilul se pregătește pentru un nou mandat de primar general, dar nici nu se gândește să renunțe la funcția de profesor universitar. De fapt, în ultimele luni a candidat și chiar a fost ales în Senatul Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila”.

Sorin Oprescu este primar general al Capitalei din 2008, dar și profesor universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila”. Conform ultimei declarații de avere, funcția de profesor universitar i-a adus în 2010 un salariu anual de 55.909 lei, adică 4.659 lei pe lună.

Norma minimă a unui profesor universitar este de 7 ore, din care cel puțin patru ore trebuie să fie de predare, conform Legii Educației Naționale. Potrivit decanului Facultății de Medicină, Sorin Oprescu are jumătate de normă, însă chiar și așa, primarul ar trebui să aibă 3-4 ore de activitate didactică și de cercetare pe săptămână, dintre care cel puțin două ore de predare cu studenții și rezidenții.

Profesorul Oprescu ar trebui să predea mai multe discipline de chirurgie la anii clinici de la UMF, adică anii IV-VI și la rezidenți, iar cursurile ar trebui ținute la Spitalul Universitar de Urgență București (SUUB), aflat la doar o stație de metrou distanță de Primăria Capitalei, tot pe Splaiul Independenței.

Biroul prof.dr. Sorin Oprescu este situat la etajul 7 al SUUB, unde se află Clinica Chirurgie IV. Primarul este prezent acolo însă doar cu numele, imprimat pe ușa biroului. Pentru că atunci când cerem personalului clinicii sa ne permită să vorbim cu studenți și rezidenți ai prof.dr. Sorin Oprescu, ni se spune că nu avem cu cine sta de vorbă. Motivul: primarul nu desfășoară efectiv activitate didactică la spital.

“Domnul primar nu prea vine la spital. Vine doar la deschiderea anului universitar sau la evenimentele pe care le mai organizăm. Are multă treabă la primărie, nu are timp pentru activitate didactică și cursuri cu studenții”, ne spune conf.dr. Costel Șavloschi, șeful secției Chirurgie IV, cel care îi ține locul la birou primarului Oprescu.

Printre disciplinele ce ar trebui predate studenților de prof. Oprescu se numără patologie chirurgicală V sau mică chirurgie.

De când a devenit primar însă, Sorin Oprescu nu mai are timp de cursuri și studenți. A găsit totuși o soluție pentru a-și păstra funcția și salariul de profesor universitar. “Îi ținem noi, colegii, locul la activitățile cu studenții și rezidenții. Asta e, sunt lucruri importante de făcut la primărie. Dar dvs. scrieți acolo că vine la cursuri, că se întâlnește cu studenții”, ne spune șeful secției de Chirurgie.

Și recomandările nu se opresc aici. În condițiile în care primarul nu vine la cursuri nici câteva ore pe săptămână, el are timp totuși pentru activitate științifică. Cel puțin așa ne spune dr. Șavloschi: “Scrieți acolo că participă la activitatea de cercetare științifică, că este autor și co-autor de articole și referate medicale comunicate la diverse întruniri științifice”.

Dr. Șavloschi ne aduce și un rezident îndrumat de Sorin Oprescu. Numai că medicul în cauză a făcut rezidențiatul cu actualul primar general acum peste 20 de ani. “Am fost rezident al domnului Oprescu între 1987 și 1990. E foarte bun, și ca om și ca profesor. Nu păstrează distanța. Era foarte apropiat și prietenos cu studenții și foarte comunicativ și apropiat de pacienți. După ce am terminat rezidențiatul, m-a ajutat de câte ori am avut nevoie. Am vrut să fac o specializare la Fundeni, imediat s-a urcat în mașină și m-a ajutat”, își amintește dr. Elkhatib Ahed.

Ce spune primarul Sorin Oprescu

“In conformitate cu prevederile legale in vigoare, activitatea unui cadru didactic in invatamantul superior medical cuprinde activitati de predare–invatare-evaluare, de instruire practica si examene de final de studii cu studentii, rezidentii, doctoranzii si medicii aflati in programele de educatie continua. In consecinta, activitatea domnului profesor doctor Sorin Oprescu este concentrata in prezent pe urmarirea doctoranzilor aflati in indrumare, evaluarea activitatii curriculare, a rezidentilor si a medicilor specialisti. Cat priveste activitatea cu studentii, aceasta implica atat realizarea materialelor didactice pentru sustinerea cursurilor si a lucrarilor practice, precum si examenele finale din sesiunile semestriale, in deplina concordanta cu legislatia in materie”, a răspuns Biroul de presă al Primăriei Capitalei.

Legea educației spune însă că norma unui profesor universitar trebuie să includă și activități de predare. În plus, șeful Clinicii Chirurgie spune că primarul ajunge la spital și la universitate doar la evenimente speciale, iar munca cu studenții și rezidenții este desfășurată de colegii primarului.

Reacția conducerii UMF

Reprezentanții Facultății de Medicină nu au fost dispuși să ne ofere prea multe informații privind activitatea didactică a primarului Oprescu. Decanul Facultății de Medicină, Victor Stoica, ne-a confirmat bucuros că Sorin Oprescu este profesor al facultății însă a schimbat tonul când a venit vorba de absențele de la cursuri. “Domnul Oprescu este încadrat cu jumătate de normă la Spitalul Municipal. Nu avem noi treabă cu ce face el la spital”, ne-a răspuns repede prof. dr. Victor Stoica înainte de a închide telefonul. Cu toate acestea, Sorin Oprescu ar trebui să desfășoare activitate didactică la spital tocmai în calitate de profesor universitar al Facultății de Medicină de la UMF. După cum ne-a informat și secretara facultății, primarul nu vine la facultate, tocmai pentru că în norma sa intră disciplinele de la anii clinici pentru care sunt predate la spital.

http://b365.ro/news/primaru ... cu-lunile/

 


Re: Clubul "Flacara Rosiatica" DanCld

A intrat si Romania in randul tarilor civilizate, alea cu barbati gelosi care isi masacreaza fostele neveste si pe cine mai nimeresc in arealul respectiv. Bine ca nu s-a dus cu AKM-ul...

Bine, pe acolo trec zilnic si tot prin zona am obiceiul sa ma tund  :roll:

 


  • Dr2005
  • Posted:
  •  

Re: Clubul "Flacara Rosiatica" Dr2005

Da, din păcate mulţi preiau ,,modelul" american în care soţul gelos vine şi-şi ciuruieşte nevasta şi pe toţi de lângă ea (numai că acolo, de obicei, ucigaşul îşi păstrează ultimul glonţ). Victima făcuse plângere la Poliţie acum câteva zile că este ameninţată cu moartea de către soţ, cu care era în divorţ.
I-am cunoscut pe amândoi, cu fiul lor am fost coleg de şcoală. Tot nu pot să cred că s-a ajuns la aşa ceva.

 


Re: Clubul "Flacara Rosiatica" lucianxx9o

Ieri ce m-am intors de la Salonul auto Geneva (Elvetia), in Tunelul Gran Saint Bernard ar trebui reasfaltata strada, nota de la 1/10, eu ii dau 7,5.
Dupa tunel strazile europene, mai precis E27 E62 E25 aratau impecabile mai bune decat in italia, la fel si autostrazile foarte bune :)  . dar surprinza :shock: dupa 150 km dau de o strada ciuruita de gropi uriase si cu multe plombe.(Nu ma asteptam, dar sa fim sinceri nu exista tara perfecta pe fata pamantului ;) ).
In concluzie drumul a fost ok, putina aglomeratie la intrarea in oras, dar totul s-a terminat cu bine.

 


Go to page:  1  ... 34 35 36 37 38 39 40  ... 312
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Comunitatea Metrou Ușor  • 
Choose destination

Since our 2300 forum members have written 422552 posts in 5266 topics and 515 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use