Zona metropolitană BucureștiTotul despre București

 

Topic: Blocuri turn: idei și propuneri

269 posts, 101980 views
 
Go to page:  1  ... 5 6 7 8 9 10 11  ... 20
 
 

📖 Pagination options
  • GAC
  • Posted:
  •  

Re: Blocuri turn: idei si propuneri GAC

Astazi am trecut si eu pe acolo si am observat ca la aceasta cladire nu se folosesc grinzi de otel, asa cum m-as fi asteptat la o cladire de 37 de etaje. De fapt m-as fi asteptat la grinzi de otel inglobate in beton armat, precum la Cathedral Plaza. Aceasta curiozitat m-a urnit pana acolo.
O alta remarca as face-o in legatura cu armatura folosita, care prezinta in capete niste dispozitive, care par a fi niste piulite. Deci inclin sa cred ca la aceasta cladire armatura este bine innadita. De asemenea, armatura din piloni pare destul de deasa, dar totusi la 37 de etaje nu cred ca ar fi stricat si niste grinzi de otel.
In ceea ce priveste planseele, am observat la planseul etajului 1 (parca) ceva ce semana cu o crapatura carpita cu mortar "a la dorel", de vreo 5 m, aceasta potentiala crapatura pornea de la centrul cladirii spre exterior (ca o raza). Sper sa ma fi inselat.

De asemenea, am trecut si pe C. Floreasca prin dreptul faimoasei hale monumentabile. Pot spuene ca am ramas complet dezamagit. De bine de rau, hala Matache macar are acel basorelief. Aceasta hala nu are nici cel mai mic element estetic. Trebuie sa fii dus cu capul sa clasezi acea hala ca monument. Totusi acea hala poate fi transformata relativ usor intr-un mini mall, mai ales ca zona respectiva cam duce lipsa. Daca hala ar fi daramata, cu siguranta s-ar mai putea construi cel putin inca 2 sau poate chiar 3 turnuri de apartamente, dupa modelul inghesuit de la Romfelt Plaza, existand posibilitatea ca oamenii din turnul vecin sa ia parte la diferite scene din viata intima a vecinilor (scene de amor, violente conjugale, etc). Dar prezenta halei va preintampina un asemenea scenariu.

 


Re: Blocuri turn: idei si propuneri DocOctavius

GAC wrote:
Astazi am trecut si eu pe acolo si am observat ca la aceasta cladire nu se folosesc grinzi de otel, asa cum m-as fi asteptat la o cladire de 37 de etaje. De fapt m-as fi asteptat la grinzi de otel inglobate in beton armat, precum la Cathedral Plaza.  .....  armatura din piloni pare destul de deasa, dar totusi la 37 de etaje nu cred ca ar fi stricat si niste grinzi de otel.

Recunosc că nu sunt de meserie constructor structurist așa că nu pot da argumente tehnice însă consider că dacă la turnurile Petronas structura a fost calculată din beton armat pentru 88 de etaje cred că se poate face și pentru 37 de etaje fără probleme. Structurile metalice se înalță mult mai repede decât cele din beton armat însă sunt destul de flexibile, pentru rigidizarea lor am înțeles că se folosesc acele cămăși de beton însă structura rămâne una metalică, în cazul unei structuri bazate pe beton armat nu văd rostul unei a doua structuri pe bază de fier. Foarte multe case de locuit (recunosc, este vorba de o cu totul altă scară) le-am văzut făcute în stil tipic cu armături mult mai groase decât în planurile structurale pe principiul "pune mă mai mult fier ca să fie mai țapănă".

 



Re: Blocuri turn: idei si propuneri Dominatrix

Cum vor arăta cele 13 turnuri ANL ale Elenei Udrea

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), condus de Elena Udrea, va construi 13 blocuri ANL în Şoseaua Fabrica de Glucoză, din Sectorul 2 al Bucureştiului, cu un total de 1.401 locuinţe. Investiţia se ridică la aproximativ 70 milioane de euro.

Continuarea aici.

 


Re: Blocuri turn: idei si propuneri telvanni

telvanni wrote:
In weekend au turnat placa peste etajul 3 (parca) si azi cand am trecut pe acolo era deja decrofata

subway guru wrote:
Cel putin ciudat, daca nu dubios...


Am dezlegat misterul: Elementele orizontale se toarna in doua etape. Restul...se subintelege.

 


Re: Blocuri turn: idei si propuneri Dominatrix

Șase etaje pe lună: cel mai înalt zgârie-nori din Capitală evoluează spectaculos

http://b365.ro/news/sase-et ... ectaculos/

Lucrările la cele 36 de etaje ale clădirii Sky Tower au toate șansele să se încheie anul viitor, dacă se va menține ritmul de construire de până acum.

Sky Tower este un proiect al Raiffeisen Evolution a cărui construcție a început în 2008, în apropierea Lacului Floreasca. Lucrările au stagnat însă o lungă perioadă de timp și au fost reluate în forță abia în acest an. Conform planurilor inițiale, construcția ar fi trebuit finalizată în acest an.

Strabag a reluat însă construcția într-un ritm alert, ajungând deja la etajul șase. Construcția va fi îmbrăcată cu panouri pe care va scrie Strabag și Raiffeisen. ZF.ro consideră că dacă ritmul de realizare a structurii se va menţine, până la sfârşitul anului viitor aceasta va fi gata, iar în 2013 imobilul ar putea fi dat în folosinţă.

Sky Tower este construit la intersecția dintre strada Barbu Văcărescu şi şoseaua Pipera. Turnul va avea la final o înălțime de 137 de metri, cu 36 de etaje și un etaj tehnic. Clădirea va fi în cea mai mare parte una de birouri, însă la ultimele etaje, respectiv 35 și 36, investitorul va amenaja săli de conferințe, dar și un bar cu vedere panoramică asupra Bucureștiului cu o suprafață de 1200 metri pătrați.

Alături de Sky Tower ar urma să fie construit și un mall cu trei etaje, cu spații comerciale totalizând 33.000 de metri pătrați și 1.100 de locuri de parcare, numit Promenada, ca și o a doua clădire de birouri, dotată cu heliport. Terenul pe care se cons­truieşte ansamblul este pe locul fostei Fabrici de Elemente pentru Auto­ma­tizări FEA, pe Calea Floreasca.

Cum va arăta Sky Tower:



 


Re: Blocuri turn: idei si propuneri Dominatrix

Un nou turn de birouri apare în cartierul de zgârie-nori al Capitalei

http://b365.ro/news/un-nou- ... capitalei/

 


Re: Blocuri turn: idei si propuneri Goldmund

Dominatrix wrote:
Cum vor arăta cele 13 turnuri ANL ale Elenei Udrea

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), condus de Elena Udrea, va construi 13 blocuri ANL în Şoseaua Fabrica de Glucoză, din Sectorul 2 al Bucureştiului, cu un total de 1.401 locuinţe. Investiţia se ridică la aproximativ 70 milioane de euro.

Continuarea aici.

Ce nu pot intelege in aceasta criza mondiala:
sute, poate mii de apartamente din Bucuresti stau neocupate(nu s-au vandut/inchiriat), dar in acelasi timp ANL vrea sa construiasca alte blocuri-turn(13 la numar!)...Poate cineva sa-mi explice logica aceasta? Mai ales ca exista un investitor care a construit cateva blocuri in Popesti-L., blocuri in care un apartament cu doua camere se vinde 'pe nimic'- ce aranjamente trebuie sa fie la Primarie...

 


Re: Blocuri turn: idei si propuneri 2009

Goldmund wrote:
sute, poate mii de apartamente din Bucuresti stau neocupate

Ai sa vezi ca va veni vremea cand nici macar casele de prost gust nu vor mai putea fi intretinute. Si-au facut case cu zeci de camere. In alta ordine de idei blocurile turn mi se par o porcarie in contextul in care Occidentul le demoleaza deja, plus ca sunt greu de intretinut. In Romania se umple tot spatiul urban cu blocuri turn. Din pacate o data umplut spatiul urban cu astfel de blocuri e imposibil sa mai fie demolate, Romania nu e Occidentul, si vor ramane blocurile turn pe vecie, uratind din ce in ce mai mult orasul.

 


Re: Blocuri turn: idei si propuneri Dominatrix

Turn de 30 de etaje cu heliport pe acoperiș, în Sectorul 6.

Invazia turnurilor ia amploare în Capitală. Din nordul Capitalei, proiectele se mută acum în vestul orașului. Un turn de 30 de etaje, cu heliport pe acoperiș, este în avizare la Primăria Capitalei.

O clădire turn cu 30 de etaje este proiectată în Sectorul 6 al Capitalei, pe strada Chitila Triaj, lângă Calea Giulești. Conform Planului Urbanistic Zonal (PUZ), turnul va avea funcțiuni de birouri, locuințe, săli de spectacole și spații comerciale și va avea și un heliport pe acoperiș.

PUZ-ul este deocamdată în faza de avizare la Primăria Capitalei și a obținut deja un aviz de oportunitate de la Comisia de Urbanism și Amenjarea Teritoriului. Asta deși, conform Planului Urbanistic General, terenul pe care se va construi turnul are un regim de înălțime de doar P+4, iar investitorii cer aprobarea unei clădiri cu 4 niveluri la subsol și 30 de etaje. Același proiect a mai fost prezentat Comisiei de Urbanism a Capitalei și în 2010 însă atunci turnul avea doar 22 de etaje, un singur nivel la subsol și mezanin și funcțiuni de birouri și locuințe.

Clădirea va avea o suprafață desfășurată de 35.000 metri pătrați. De asemenea, în jurul clădirii vor fi amenajate spații verzi pe o suprafață de 1.100 metri pătrați.

Benficiarul PUZ-ului este societatea Mavi Trans International, care detine cei 4895 mp din zona Chitila Triaj pe care ar putea fi construit blocul turn. Mavi Trans International este o societate de transport marfuri.

Șapte zgârie-nori vor fi construiți în nordul Capitalei, în următorii ani

SkyTower, cel mai înalt turn din București care avea avea 36 de etaje, a ajuns deja la al 9-lea etaj și are toate șansele să se încheie anul viitor, dacă se va menține ritmul de construire de până acum. Iar invazia de clădiri de birouri din nordul Capitalei este abia la început. Un turn cu 16 etaje se va construi pe Calea Floreasca lângă SkyTower.

Consilierii generali au aprobat în luna aprilie a acestui an construirea unui ansamblu de patru clădiri turn în nordul Capitalei. Potrivit hotărârii, lângă parcul Floreasca vor fi ridicate o clădire cu 25 de etaje, una cu 20 de etaje și alte două cu 15 etaje. Cele patru clădiri ar urma să fie construite de SC. Primăverii Gardens pe un teren de 27.742 metri pătrați, delimitat la nord de Bulevardul Mircea Eliade, la vest de Parcul Floreasca, iar la est de Calea Floreasca. Cele două clădiri cu 15 etaje și clădirea cu 20 de etaje vor fi destinate locuințelor rezidențiale, în timp ce în turnul de 25 de etaje vor fi amenajate numai spații de birouri.

Lângă Nusco Tower, pe Șoseaua Pipera, este proiectat un nou turn cu 30 de etaje, dezvoltat tot de Grupul Nusco. Clădirea cu o înălțime maximă aprobată de 120 de metri va fi în principal una de birouri. Este posibil însă, ca la ultimele niveluri să fie construite și apartamente. De asemenea, construcția va avea și patru niveluri în subsol, unde vor fi amenajate aproximativ 330 de locuri de parcare.

http://b365.ro/news/turn-de ... ectorul-6/

 


Re: Blocuri turn: idei si propuneri alex1968

apropo, am inteles ca acel litigios Catehdral Plaza de langa biserica Sf. Iosif e finalizat. Pana la urma solutia e sa se intelega Biserica catolica cu Milennium Building ca altfel in caz de demolare o sa plateasca primaria niste zeci de milioane euro despagubiri din banii nostri. Iar la Armeneasca cu blocul de langa Biserica ce se mai intampla?. Va fi demolat sau refacut? Ala chiar era lipit de biserica, ceea ce nu e cazul la Sf. Iosif.

 


Re: Blocuri turn: idei si propuneri andrei11

La Armeneasca blocul nu este lipit de biserica si la incendiul produs structura de rezistenta nu a fost afectata de loc. De fapt e o legenda urbana acolo cu focul asta, blocul in interior prea putin a ars si in exterior numai pe anumite segmente verticale, deci nu a fost un foc "gen Hollyood".

 


Re: Blocuri turn: idei si propuneri telvanni

Eu miros ca la Armeneasca e o problema cu asiguratorul ca altfel se refacea totul pana acum. (E speculatia mea, n-o luati de buna)

 


Re: Blocuri turn: idei si propuneri andrei11

N-o luam ca buna, dar miroase rau de tot ceea ce ai spus.

 


Go to page:  1  ... 5 6 7 8 9 10 11  ... 20
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Totul despre București  • 
Choose destination

Since our 2296 forum members have written 422349 posts in 5262 topics and 515 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use