Zona metropolitană BucureștiTotul despre București

 

Topic: Sectorul 3

1242 posts, 333844 views
 
Go to page:  1  ... 6 7 8 9 10 11 12  ... 89
 
 

📖 Pagination options
  • 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Sectorul 3 133 313

Io pun pariu ca nimeni de la bre365 nu s-a obosit sa faca o escala acolo sa vada cum sta treaba in teren, sa se prinda ca nu prea au loc fizic 100 de magnolii p'acolo (decat plantate in format gard viu) si sa nu se mai oboseasca sa scrie reportajul asta.  :P Si nu e "parc", e mai degraba o curte...

 


Re: Sectorul 3 URANUS

Sursa: B365.RO

http://www.b365.ro/mobi/strada-din-buri...34125.html

Stradă din buricul Bucureștiului, aspect de Evul Mediu, cu piatră de râu, pământ și șobolani. FOTO

În anul 2015, Capitala României, țară europeană, are încă străzi pavate cu piatră de râu, pline de pământ, pe care salubrizarea nu intră și unde șobolanii trec nestingheriți. Una dintre aceste străzi este strada Nicolae Mavrogheni, din imediata apropiere a Spitalului Colțea și a Kilometrului 0.

Strada Nicolae Mavrogheni din Capitală, situată lângă Spitalul Colțea, în zona Pieței Universității este una dintre străzile cu mari probleme, din București.

Strada nu a fost niciodată asfaltată, fiind pavată, pe alocuri, cu piatră de râu. Deși în urmă cu mai bine de 15 ani, strada a fost racordată la rețeaua de canalizare, autoritățile nu au asfaltat drumul nici până în prezent.

Pavajul, vechi de peste un secol

Pavajul de pe strada Mavrogheni, din piatră de râu, datează de dinaintea Primului Război Mondial, potrivit localnicilor. Oamenii spun că strada nu a fost niciodată asfaltată, fiind practic impracticabilă.

Localnicii susțin că din cauza stării în care se prezintă carosabilul, accesul mașinilor este greoi, fiind foarte des nevoiți să își repare mașinile din cauza stricăciunilor provocate de pietrele și pământul de pe jos: „Intru foarte greu cu mașina. Uneori nici nu pot intra, mai ales când plouă. E o mlaștină pe aici. Pe Pătrașcu Vodă (n.r. - stradă din apropiere) au pus borduri doi ani la rând. Aici, nici măcar o dată”, susține unul dintre localnici.

Oamenii se plâng de faptul că trăiesc în condiții mizere în ceea ce privește spațiul public din proximitatea locuințelor lor, deși plătesc aceleași taxe și impozite ca orice alt locuitor al Capitalei: „Uitați-vă în ce hal arată. Alte străzi s-au asflatat de douăzeci de mii de ori, asta niciodată. Abia mergi pe ea”, spune Gianina, localnică.

În ultimii ani ai secolului trecut, autoritățile au racordat zona la rețeaua de canalizare a orașului. Deși li s-a promis că strada va fi reabilitată și asfaltată după terminarea proiectului, acest lucru nu s-a întâmplat nici până astăzi.
Asfaltată în acte, dezastru pe teren

Oamenii susțin că autoritățile nu asfaltează strada pentru că, în realitate, ar fi deja asfaltată pe hârtie, iar acestea nu mai pot aloca fonduri pentru o lucrare care este, teoretic, deja realizată: „Strada noastră figurează ca asfaltată, dar nu s-a asflatat niciodată, uitați-vă și dumneavoastră, ăsta numai asfalt nu e. Nu au venit niciodată să se uite cum arată”, ne-a mai declarat Gianina.

Potrivit patronului unui local, oamenii au făcut nenumărate reclamații pentru a semnala stadiul în care se află strada Mavrogheni și problemele pe care le întâmpină din această cauză, dar autoritățile nu i-au luat în seamă. Acesta susține chiar că i s-a spus că strada figurează ca fiind deja asfaltată: „Am tot sunat la telefoane, la Administrația Străzilor și pe unde am mai știut și mi-au spus să nu mai răscolesc rahatul cu strada asta, exact așa au spus la telefon”.

Reprezentanții Administrației Străzilor infirmă informația conform căreia strada ar fi deja asfaltată pe hârtie și spun că există un proiect de asflatare al străzii, dar procedura este blocată. Din punctul de vedere al autorităților, informația potrivit căreia strada ar fi asfaltată pe hârtie este doar un mit. Cu toate acestea, localnicii sunt convinși de varianta pe care o cunosc ei.

Au petecit pe unde au putut

Pentru că autoritățile nu au reabilitat strada, în ciuda numeroaselor reclamații, oamenii au încercat să petecească partea carosabilă a acesteia, cu eforturi proprii: „Când s-a refăcut strada Colței, au ras asfaltul și toată criblura rămasă, am cărat-o noi cu roabele aici, am mai îndreptat aici pe stradă, pe unde am putut, să fie cât de cât mai bine. Să putem măcar circula”, susține patronul unui local de pe stradă.

Acesta mai susține și faptul că în lipsa eforturilor proprii pe care localnicii le-au făcut, strada ar fi arătat și mai dezastruos.

Lucrătorii de la salubritate nu intră pe stradă

Locuitorii străzii Mavrogheni se plâng de faptul că praful de pe stradă, mizeria și nisipul existent din cauza lipsei asfaltului ajunge foarte des chiar în casele lor, lucru care îi revoltă: „În casă am nisip, am praf, duc toată mizeria de pe stradă. Nu e normal, în 2015. Și situația nu e doar de acum. Să veniți seara, să vedeți cum e plin de șobolani”, ne-a declarat un locuitor al străzii.

Oamenii se plâng de faptul că lucrătorii de la salubritate nu intră pe stradă, pentru a face curățenie: „Nici nu intră să măture. Dacă aruncați, din curiozitate, niște hârtii pe jos, aici le găsiți și mâine, și poimâine, până le strâgem noi. Cei de la curățenie nu vin”, susține un bărbat care locuiește pe strada.

Nu este singurul care se plânge de lipsa celor care ar trebui să curețe strada. Patronul unui local susține și el același lucru: „Nu vin cei de la salubritate. Spun că nu au cum să curețe o stradă care arată în asemenea hal, că ei mătură doar unde e asfalt”.

Nici dezăpezirea nu se realizează, potrivit localnicilor, care susțin că iarna, sunt puși în situația de a îndepărta singuri zăpada de pe stradă, dacă vor să treacă cu mașina.

Afacerile oamenilor au de suferit

Oamenii sunt de părere că eșecul oricărui magazin sau local dechis pe stradă se datorează stării în care se află aceasta: „Uitați-vă, am localul gol. Nu mai vine nimeni. Toți spun că e murdar pe stradă, e praf, e dezastru”, reclamă patronul localului.

Acesta susține că veniturile sale au scăzut dramatic din cauza străzii, dar crede că autoritățile nu sunt interesate de rezolvarea problemelor de acest tip ale cetățenilor.

Zeci de promisiuni, niciun rezultat

Localnicii se plâng de faptul că autoritățile le-au promis în repetate rânduri, de foarte mulți ani, că le vor asfalta strada, dar acest lucru nu s-a întâmplat nici până astăzi: „O dată la 4 ani vin în campanie, ne promit că după ce câștigă alegerile, prima prioritate va fi strada asta. Asta a fost povestea la fiecare tură de alegeri. Nimic nu s-a schimbat. La fel și cu domnul Negoiță, a uitat ce a spus după ce a câștigat alegerile”, a declarat un bărbat care locuiește pe stradă.

Ce spun autoritățile

Autoritățile recunosc că nu s-au desfășurat lucrări de asfaltare sau reabilitare pe această stradă: „Administraţia Străzilor Bucureşti nu a executat lucrări de reparaţii/reabilitare pe stradă Nicolae Mavrogheni. În anul 2014 Administraţia Străzilor a comandat şi realizat Studiul de Fezabilitate necesar: obţinerii indicatorilor tehnico economici, aprobării fondurilor bugetare şi demarării licitaţiei de execuţie a lucrărilor de reabilitare a sistemului rutier. Au fost aprobaţi Indicatorii tehnico economici în cadrul Şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti din dată de 29 aprilie 2014, dar hotărârea a fost contestată şi suspendată de drept până la soluţionarea cauzei. Până la rezolvarea situaţiei prezentate anterior Administraţia Străzilor nu poate obţine fondurile necesare executării lucrărilor solicitate", au declarat pentru B365.ro reprezentanții Administrației Străzilor.
Strada Nicolae Mavrogheni se află în Sectorul 3 al Capitalei, în zona Pieței Universității, lânga Spitalul Colțea. Aceasta este în administrarea Primăriei Municipiului București, potrivit Anexei la HCGMB nr. 43/2011, cu referire la aprobarea modificării şi completării anexei nr. 1 la Hotărârea C.G.M.B. nr. 254/2008 privind administrarea reţelei stradale principale din Municipiul Bucureşti şi abrogarea Hotărârii C.G.M.B. nr. 235/2005.

 


Re: Sectorul 3 URANUS

Sursa: B365.RO

http://www.b365.ro/mobi/fara-masini-par...34652.html

Fară maşini parcate pe str. Ion Ghica: Se montează bile anti-parcare, se lărgesc trotuarele

Trotuarul de pe strada Ion Ghica a fost lărgit, fiind montate, de asemenea, bile anti-parcare, ca şoferii să nu-şi mai lase maşinile în zonă. Bucureştenii se plângeau frecvent că artera este ocupată de maşinile parcate pe trotuar- deşi, la câţiva metri distanţă, se află parcarea subterană de la Universitate.

Reabilitarea străzii Ion Ghica din Sectorul 3 costă 1.358.760 euro cu TVA şi a fost aprobată în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti din aprilie 2014. Strada, cu o lungime de 222 de metri, asigură accesul către parcarea subterană din zona Universităţii şi, deşi se află la doi paşi de aceasta, e mereu ticsită cu maşini parcate pe trotuar.

În urma lucrărilor demarate, partea carosabilă va fi îngustată- de la lăţimea iniţială de 10-15 metri la 4 metri, iar trotuarele vor fi astfel lărgite (în prezent, au o lăţime variabilă de 2,5-5,5 m).

Lucrările de modernizare presupun totodată înlocuirea reţelei vechi de canalizare cu o reţea nouă, pe toată lungimea străzii şi redirecţionarea apei care se adună la fiecare ploaie prin pante, către gurile de preluare. Încadrarea trotuarului se va face cu borduri noi din piatră naturală.

În expunerea de motive realizată de Administraţia Străzilor, se precizează că lucrarea este necesară întrucât strada nu asigură condiţiile necesare desfăşurării unui trafic auto şi pietonal în condiţii de siguranţă şi confort.

"Uzura fizică a sistemului rutier se datorează atât traficului, cât şi acţiunii apelor meteorice pe carosabil, datorită lipsei pantelor de scurgere, a deformaţiilor părţii carosabile şi a colmatarii gurilor de scurgere; aceşti factori contribuind la degradarea continuă a străzii. Bordurile sunt degradate şi este necesară înlocuirea lor.", precizează Administraţia.

Durata de realizare a proiectului este de şapte luni.

 


  • Mircea G
  • Posted:
  •  

Re: Sectorul 3 Mircea G

Trotuare imense pt ce ?
Asa multi pietoni nu exista , comercial nu exista nimic ... un moft !

 


Re: Sectorul 3 Costin

Pietoni sunt mai multi decat incap pe actualele trotuare.

Comercial nu e nimic, asta e adevarat, dar e posibil sa se schimbe o data cu largirea trotuarului.

Moft sigur nu este. Ce peisaj de lumea a treia, la intrarea intr-o parcare subterana, ofera toti parcatii de-a-n trotuarul la intrarea in centrul istoric al Bucurestiului? Au loc maxim doua persoane una langa alta pe trotuar, masini strambe parcate cum apuca nu lasa loc circulatiei pe carosabil... E absolut ingrozitor cum e in prezent pe strada asa. Si totul vine de la boala veche de bizon care urca cu masina in lift pana la usa apartamentului... Nu e nevoie neaparat de trotuare mult mai largi, dar de un peisaj aerisit si civilizat in centrul orasului  cu siguranta e nevoie.

 


  • Mircea G
  • Posted:
  •  

Re: Sectorul 3 Mircea G

O da .... !
De la biserica rusa pina in Doamnei , nu exista absolut nimic ...ma rog , exista numai ziduri de cladiri tip puscarie , gratii , ferestre inalte ...adica nimic care sa te opreasca din drum sau sa faca oprirea placuta ...si nici nu va fi nimic acolo .
Ce va fi ? Va fi mai rau ! Si asa sint spatii goale acolo din cauza accesului imposibil , acum se vor inmultii , cladirile alea sint duse spre stadiul de ruina ....
Nu va inteleg unele idei ...
Da , si eu vreau sa ma pot plimba , daca ar fi timp ....sa ma pot plimba , sa am o banca unde sa stau , sa am la ce sa ma uit , sa pot bea o cafea adevarata si un pahar cu apa , la  doi-trei lei , sa nu aud numai basini in jur , sa nu fie drogati sau cocalari ...adica fauna din centrul vechi si preturile de pe alta planeta .

 


Re: Sectorul 3 Costin

Calea Victoriei arata ca lucrurile se pot schimba in bine o data ce exista infrastructura pietonala. Nici eu nu credeam in proiectul respectiv dar acum se vede clar ca sunt mai multi oameni iesiti la promenada, s-au inmultit si cafenelele... probabil ca orice proiect de 'pietonalizare' trebuie sa aiba prima sansa acordata. Zic si eu, acum, dupa ce am vazut ca am gresit cand am judecat pietonalizarea Caii Victoriei.

 


  • 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Sectorul 3 133 313

O livrare obisnuita pana cand...Uat da fak...
IMG523.jpg (63.72 KB; downloaded 3636 times)

 


Re: Sectorul 3 Florinds

@cos, aproape tot trotuarul de la Unirii pana la Universitate de pe partea cu Centrul Vechi e asa... La cinci minute de megaparcarea lui Oprescu... Cateodata nu au loc nici macar doua persoane, trebuie sa te strecori intre cladiri si masini. De carucioare nu mai poate fi vorba, daca ai noroc treci pe langa bordura, daca nu, pe carosabil cand e liber... Ii inteleg si pe cei care mai au de carat mobila, frigidere, utilaje pentru magazine, care daca s-ar monta stalpisori ar avea probleme, dar poate ar fi buni niste bolarzi retractabili din loc in loc...

 


  • 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Sectorul 3 133 313

Holy cow... Asta o sa ajunga la 10 etaje. La 500 metri de Inspectoratul de Legumicultura in Constructii (aka Strutocamila Tetris-split AC).
IMG542.jpg (104.66 KB; downloaded 3560 times)
IMG543.jpg (109.6 KB; downloaded 3559 times)

 


Re: Sectorul 3 PinkyHog

N-a scapat de amenajarile negoitiene nici coltul de trotuar de la Baba Novac x Campia Libertatii. Sper sa-l termine mai repede, ca se câcâie...
Si nu ma deranjeaza bordurile cele roz, dar gardurile de sarma imi dau o senzatie tare neplacuta. O alegere pentru un confort vizual mai ok, si nu numai, ar fi fost gardul viu. De unde am facut prima poza, privind spre Rebreanu, au plantat un gard viu dintr-o specie de braduti, care se vad si ei in prima poza (un smoc).



2015-08-26 11.29.20 by Pinkyhog, on Flickr


2015-08-26 11.30.20 by Pinkyhog, on Flickr


2015-08-26 11.30.10 by Pinkyhog, on Flickr


2015-08-26 11.22.06 by Pinkyhog, on Flickr

 


Re: Sectorul 3 PinkyHog

Dupa asasinarea populatiei cu mirosul intepator de pietricele inmuiate in perlandez, dar mai ales a copacilor aflati pe trotuare, dupa prefabricatele cu pietricele care au urmat variantei cu adeziv, ADP Sector 3 sau PS 3 (nu stiu cine se ocupa cu chestiile astea) a gasit varianta salvatoare. :popa:



2015-08-27 20.17.12 by Pinkyhog, on Flickr


2015-08-27 20.16.35 by Pinkyhog, on Flickr

Cred ca strada Gheorghe Petrascu este prinsa in programul pilot. Actiunea s-a petrecut ieri, din ce-am vazut eu, intre Campia Libertatii si Nicolae Tuculescu.

 


Re: Sectorul 3 Serban

E o varianta foarte buna asta, folosita peste tot in lume. Acela este un beton permeabil, folosit special pentru scuarurile de la baza copacilor. Se foloseste mai ales in parcari sau zonele pietonale. Avantajele sunt multiple.

A pervious concrete pavement allows the transfer of both water and air to root systems allowing trees to flourish even in highly developed areas.
descărcare.jpg (6.44 KB; downloaded 3403 times)
images (1).jpg (8.88 KB; downloaded 3417 times)
images.jpg (8.66 KB; downloaded 3405 times)

 


Re: Sectorul 3 cris_m

Da' iarba in jurul pomului ce are? Sau seamana prea mult a Țărănoaia? Nu ne ajung betoanele deja existente? :evil:

P.S: Va garantez ca acel beton e "permeabil" 100% ca multe alte lucruri preluate din Occident si facute de mantuiala, in stilul specific PS3.

 


Go to page:  1  ... 6 7 8 9 10 11 12  ... 89
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Totul despre București  • 
Choose destination

Since our 2296 forum members have written 422351 posts in 5262 topics and 515 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use