De toate pentru toțiComunitatea Metrou Ușor

Topic: Probleme/Incidente întâmpinate în timpul fotografiilor/filmărilor

19 posts, 1929 views

Go to page:  1 2

📖 Pagination options
  • ADK
  • Posted:
  •  

Re: Probleme/Incidente întâmpinate în timpul fotografiilor/filmărilor ADK

Nu spui ceva nou, cine se știe cu "ceva" (chiar și în viața personală) o să creeze mereu scandal, iar asta dă de gol respectiva persoană că undeva ascunde ceva mai necurat. Cine e cu sufletul ușurat își vede de treabă, e simplu ca bună ziua.

Nu știu câtă legătură are, dar când eram elev, aveam obiceiul adesea împreună cu colegul de bancă să venim îmbrăcați cât mai eleganți. Prin 2014 ori 2015, un ziarist vine la școală cu scopul de a fotografia (probabil pentru o arhivă) elevii, respectivul intră și la noi, face o poză întregii clase, apoi fix la mine și colegul vine și ne face o a doua fotografie (cei drept fără să fim întrebați) deoarece afirma că eram singurii îmbrăcați decenți și "dădeam cei mai bine". Cum era să... îi fi făcut scandal? Nu m-a deranjat (pe colegul nici atât), dar nici nu mai știu de la ce presă era, în speranța că în articole legate de învățământ poate m-oi vedea pe acolo...

Re: Probleme/Incidente întâmpinate în timpul fotografiilor/filmărilor ANDREI_TB_CFR_413

În decursul celor 7 ani de când fotografiez/filmez mijloacele de transport în comun din București (obiceiul acesta îl am încă de când eram copil, adică din 2017), nu am avut parte de conflicte cu șoferii sau vatmanii. În cazuri rare, mai primeam un flash, un claxon în semn de cinste, mulți fiind atenți la drum. Singura excepție a fost în ziua de 4 februarie 2019, când filmam diverse autobuze și troleibuze pe liniile 313, respectiv 73 la stația Aliorului (spre Metalurgiei) și la un moment dat vine autobuzul Mercedes-Benz Citaro Facelift Euro 4 4949 (la vremea aceea aparținea autobazei Obregia) și șoferul văzând că filmam cu telefonul, a început să-și scoată și el telefonul său și mi-a făcut poză. M-am simțit atât de prost, încât am devenit sceptic în privința reacției șoferilor/vatmanilor, fotografiind mai mult din spate vehiculului, fiindcă în cel mai rău caz putea să deschidă ușa șoferului/vatmanului și să fiu înjurat sau agresat.

Re: Probleme/Incidente întâmpinate în timpul fotografiilor/filmărilor Luca M.

Si eu am avut o intamplare similara anul trecut, am vrut sa pozez in fuga un autobuz pe la Aeroport Baneasa pentru ca era un peisaj destul de frumos dupa ploaie. Soferul mi a facut un semn, a scos telefonul si mi a facut o poza. Nu ca m-ar interesa prea tare ce a facut cu acea poza, dar a fost un gest urat si inutil.

Re: Probleme/Incidente întâmpinate în timpul fotografiilor/filmărilor ANDREI_TB_CFR_413

Dacă stăm și ne gândim bine, în primul rând, subiectul principal este vehiculul pe care dorim să-l fotografiem, nu șoferul și, în al doilea rând, fotografiile sunt făcute numai pe domeniul public. Dacă era pe domeniul privat, spre exemplu, în depouri/autobaze sau chiar în URAC, atunci dădea de înțeles și de aceea, era necesară aprobarea din partea șefului de depou.

Cu toate acestea, se vede că, cel puțin la noi, fotografierea și filmarea încă e prost văzută.

Re: Probleme/Incidente întâmpinate în timpul fotografiilor/filmărilor cris_m

Data viitoare zambiti si voi la poza, eu asa as face :)

Go to page:  1 2

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Comunitatea Metrou Ușor  • 
Choose destination

Since our 2403 forum members have written 431928 posts in 5377 topics and 517 subforums.

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”