Totul despre transporturi şi infrastructura adiacentăAspecte diverse din transporturi şi infrastructură

 

Topic: Infrastructura si demolarile/exproprierile

137 posts, 59770 views
 
Go to page:  1  ... 4 5 6 7 8 9 10
 
 

📖 Pagination options
Re: Stiri despre proiect danielstan

Ce exproprieri de 143 milioane de euro sunt de facut la Ciurel - A1?

Nici la pasajul Basarab (unde s-a expropriat parcarea unei firme la pret de spatiu construit) nu s-au cheltuit atatea milioane, si acolo terenul este mult mai central si mai acoperit de constructii decat la marginea Bucurestiului.
Stiu, pasajul Basarab are 2 km, iar strapungerea Ciurel are vreo 10km (nu stiu exact cat, dar nu conteaza).

Stie cineva pe ce se bazeaza calculele astea?

Eu stiam ca, in temeiul noi legi din 2010 privind exproprierile la preturi 'notariale' valoarea metrului patrat expropriat scade foarte mult, ceea ce provoaca unele nemultumiri.

 


Re: Stiri despre proiect doinadanes

Informatie gresita: valoarea proprietatii expropiate, conform legii din decembrie 2010 nu are drept refernta valorile notariale ci cele pe care le aproba CGMB si care sunt cu mult mai mici. Este de inteles acum drama celor ce sunt vizati de expropiere?! Povestea aceea cu 8000euro/mp de la Podul Basarab "a fost odata ca niciodata" si nu se va mai rescrie, cel putin in acest caz!

 


Re: Stiri despre proiect marius baciu

Aici am si eu o curiozitate,daca valoarea medie sa zicem mp este 100euro azi iar eu am act ca am cumparat cu 150/mp acum trei ani, nu se ia in considerare la calculul despagubirii .Acelasi lucru si in cazul unei constructii in care am cheltuit cu factura 100.000 iar la evaluare reiese valoarea de 70.000.

 


  • GAC
  • Posted:
  •  

Re: Stiri despre proiect GAC

@marius
Daca tu ai avut nesabuinta de a da 150 E/mp, e problema ta, exact asa cum ar fi fost daca in 2007 ai fi cumparat actiuni la BVB (la SIF-uri de exemplu, sau la orice societate care "duduia" de boom economic). Acum, valoarea activului, adica pamantul a scazut dramatic, la fel ca si in cazul actiunilor. Deci daca statul te expropriaza, cu siguranta iti da mai putin, de fapt iti da mult mai putin decat 2/3 din pretul de "boom economic imobiliar", asa cum se va intampla cu terenurile pentru A3 intre Petricani si centura, de la 500-600  de E/mp, unele vor fi expropriate cu 20E/mp, deci in pierdere de peste 94%, mai rau chiar decat in aczul scaderii celor mai supraevaluate actiuni de la bursa.
Morala este simpla, investeste cu grija, adopta un portofoliu diversificat de active, si mai ales evita pe cat posibil creditul, iar cand faci credit, da avans cat mai mare.

 


Re: Stiri despre proiect vanelllou

GAC, ai dreptate, de ce si-a luat in trecut teren sa-si faca casa??? Trebuia sa astepte scaderea preturilor, ce nesabuit! Sau poate sa cumpere mai multe terenuri, prin credit, cu avans cat mai mare. De fapt nici acum nu ar fi bine, sunt semne ca o sa tot scada. Marius, vinde tot si dormi in strada, pana mai scad preturile cu 93.45%. Nu mult, 2-3 ani, se duc dracu toate si o sa ii dam dreptate lu' GAC.
E plin internetu'de profesori, mai bine va strange undeva pe toti, sa explicati de la o platforma, de undeva, cum scrie la carte ca e bine sa-ti diversifici activele :-). Si nu o uita p'aia ca e bine sa ai cuptor electric si plita pe gaz, in caz ca nu ai curent sa mearga gazu' .... si viceversa.

 


Re: Infrastructura si demolarile/exproprierile Costin

Daca tot am mutat mesajele aici, imi permit sa intervin.

@Marius Baciu (+cei care i'au raspuns...) Daca ai luat un teren cu 150euro/mp in 2007 si acum vrei sa'l vinzi pe piata libera, vei primi exact pretul de acum, fara sa tina cumparatorul cont ca tu iesi in pierdere. Deci daca acum pretul este de 100euro/mp, atat vei primi si nu te va asculta nimeni cand te vei plange ca ai cumparat terenul cu un pret cu 50% mai mare. La fel este si in cazul exproprierilor, nu se tine cont de pretul de cumparare al terenului, ci de valoarea lui ACUM. Singura problema e ca pot exista diferente intre suma oferita de primarie si pretul actual, in sensul ca primaria ofera mai putin. In acest caz te poti considera "furat", dar numai raportat la pretul pietei de azi, nicidecum la cel din 2007.

 


  • Mircea G
  • Posted:
  •  

Re: Stiri despre proiect Mircea G

marius baciu wrote:
Aici am si eu o curiozitate,daca valoarea medie sa zicem mp este 100euro azi iar eu am act ca am cumparat cu 150/mp acum trei ani, nu se ia in considerare la calculul despagubirii .Acelasi lucru si in cazul unei constructii in care am cheltuit cu factura 100.000 iar la evaluare reiese valoarea de 70.000.

Dar daca dvs cumparati cu 150E/mp si la expropriere va oferea 1000 de E/mp conform noilor tendinte ale pietii , ce faceati ? Refuzati pe motiv ca dvs ati platit mai putin ? Mai comentati ceva sau " mergeati pe burta " si in cercurile intime va laudati ca sinteti un bun " afacerist " ?

 


Re: Infrastructura si demolarile/exproprierile marius baciu

Va multumesc tuturor pentru raspunsuri si ca sa risipim misterul,din fericire sau din pacate, nu am cumparat niciun teren sau imobil in zona  si asta va spun pentru ca simt o urma de impartire a dreptatii.
Faceam strict referire la un caz cu date concrete in care proprietarul nu are cunostinte din niciun document oficial ,la data cumpararii,asupra faptului ca acolo este teren pasibil de expropiere.
Admit ( cu nodul in gat)faptul ca in conditiile actuale daca a scazut pretul unei proprietati,  se poate cumpara o alta la un pret mai mic fata de o data anterioara.Sper doar sa se repecte justa valoare daca nu "asta este" unii trebuie sa se sacrifice pentru binele celor multi, si asa cine a avut bani sa cumpere acolo mai are.
LE @MirceG m-am tot gandit daca sa iti raspund personal, dar ca sa fie si mai limpede acesta nu este un caz pe care il stim cu totii sau macar am auzit ,si anume al speculantilor imobiliari,ci este vorba de o familie cu singura proprietatecare si in cazul unei scumpiri la 1000e/mp va trebuii sa isi cumpere o alta casa la un pret lafel de mare.

 


Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului General_Katana

Intrebarea mea de 10 puncte sta in felul urmator: De cand exista proprietari pe terenul fostei betoniere si cum de nu au fost despagubiti pana in anul 1989 ?
S-au facut toti proprietari peste tot prin Bucuresti de cand a fost ucis cu sange rece si in plin Craciun Ceasca !?  

Cei care au facut smecherii cu proprietatile gen Primaria si avocateii din spatele fostilor proprietari, sa se spele cu ei pe cap ... Cazul actual parca ar fi din aceasi ciroba cu fosta Pta Matache, unde la fel s-au pus altii de-a latul ca e monument cand de fapt s-au facut bani frumosi in acel caz de asa zisele ONG-uri si tot s-a facut bulevardul. La romani totul se impiedica si se revendica dupa cum vrea **** fiecaruia care se crede proprietar, altfel spus nimic nu se gandeste dinainte ci se actioneaza mai intai si apoi ne gandim.

Sunt extrem de revoltat pe ceea ce se intampla in aceasta asa zisa Capitala a unui stat suveran. Un haos generalizat pe toate planurile fie social, politic, urbanistic, etc  

Si apropo de mizeria asta cu retrocedarile: Maine poimaine ne vom trezi cu un urmas, fost propritar de pamant, care se trage din neamul lui Burebista si vrea sa revendice pamantul geto-dacic sau pe altii din neamul Imp. Traian sa revendice tot aurul pe care nu au reusit sa-l scoata pe vremea aceea. Ca la noi, la nimeni !

 


Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului andrei11

O observatie foarte pertinenta !

 


Re: Infrastructura si demolarile/exproprierile orex

Schimbări majore propuse de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, pentru a accelera marile proiecte de infrastructură: termenul pentru eliberarea de către stat a avizelor, certificatelor și autorizațiilor va fi de maxim 10 zile
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, prezintă marți coaliției de guvernare un proiect legislativ major pentru modificarea legislației legate de desfășurarea marilor proiecte de infrastructură, au declarat pentru G4Media surse politice.
Proiectul de ordonanță de urgență vizează accelerarea procedurilor administrative necesare la aceste lucrări, proceduri extrem de anevoioase în acest moment.
Mai precis, proiectul prevede ”optimizarea tuturor procedurilor – exproprierea proprietăților publice, relocările de utilități, eliberarea certificatelor de urbanism, a autorizațiilor de construcție, a altor avize necesare, precum și protocoale cu autorități locale”, au declarat pentru G4Media sursele citate.
Astfel, proiectul va prevede că există o perioadă de timp în care se solicită un astfel de act administrativ, între 7 și 10 zile. Dacă autoritatea centrală sau locală nu a eliberat actul în această perioada, va fi considerat aprobat.
O altă prevedere a proiectului de OUG ține de accelerarea înlocuirii din proiecte a firmelor care, dintr-un motiv sau altul, renunță la contractul respectiv.

 


Go to page:  1  ... 4 5 6 7 8 9 10
 
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Aspecte diverse din transporturi şi infrastructură  • 
Choose destination

Since our 2296 forum members have written 422363 posts in 5262 topics and 515 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use