Totul despre transporturi şi infrastructura adiacentăTransport pe cablu

 

Topic: Telecabina Tâmpa

5 posts, 3466 views
Telecabina Tâmpa BodoMinea

Momentan doar cu atât vin și eu din Brașov.

Instalație veche, făcută de italieni, urcă la 960 m.
Merită pentru priveliștea din cabină, dar clădirile sunt prost întreținute și deplorabile, mare parte din personal este plictisit și neprietenos, singurul loc de sus de unde se poate vedea panorama orașului este platforma de coborâre și îmbarcare în cabine (unde te grăbește același personal minunat al S.C Ana Teleferic S.A), multe alte spații sunt blocate, dezafectate sau folosite de niște baruri și restaurante cel puțin dubioase. Nu mai vorbim de câini și vânzători ambulanți.

Nu-s cârcotaș, dar chiar nu se face turism așa. Ar trebui și ei verificați de autoritățile locale. Nici la telecabina & telegondola Sinaia nu e totul perfect dar măcar s-au mai mișcat lucrurile, se ocupă și primăria și se lucrează în continuare. Ei o să fie pregătiți când vine sezonul. (mă rog, alt trafic mai ales pentru sporturi de iarnă la Sinaia)

Video din timpul călătoriei Tâmpa - Brașov:

Tarife la momentul postării:
Urcare: Adulti - 10 lei; Copii sub 12 ani - 6 lei
Coborare:  Adulti - 10 lei; Copii sub 12 ani - 6 lei
Urcare/Coborare: Adulti - 16 lei; Copii sub 12 ani - 9 lei

Date tehnice Telecabina Tâmpa Brașov:
  • Capacitatea unei cabine: 20 de persoane
  • Capacitatea orara de transport: 440 de persoane
  • Viteza de deplasare: 6m/s
  • Durata unei curse: 2 minute si 20 de secunde
  • Lungimea traseului: 573m
  • Altitudinea statiei inferioare de la nivelul marii: 640m
  • Altitudinea statiei superioare de la nivelul marii: 960m

 


Re: Telecabina Tâmpa Cristi N

Imagini din arhiva Cineclic: Brașov 1970, se dă in folosință un nou teleferic

https://www.facebook.com/Cineclic.ro/vid ... 2444674/

 


Re: Telecabina Tâmpa PTMZ

Ciudat. Eu știam din mai multe surse că a fost dată în folosință în 1971, nu în 1970.

 Re: Telecabina Tâmpa alex1987

https://www.hitfm.ro/stiri-brasov/ana-te ... 04/2024/

(...)telecabina Tâmpa va fi înlocuită cu una complet nouă, de ultima generatie, comandată special din Elveția, iar Restaurantul Panoramic, situat pe Tâmpa, va fi reabilitat și modernizat, cu păstrarea specificului arhitecturii originale, din anii 70, urmând a fi redeschis pentru public
Cabina Tâmpa, o parte integrantă a identității orașului Brașov, va reinventa experiența vizitatorilor printr-un design modern și tehnologie de ultimă generație, garantând un nivel superior de siguranță și accesibilitate pentru toate categoriile de persoane. Fiind prima cabină din România, pusă în funcțiune în august 1970, aceasta a marcat începutul dezvoltării infrastructurii de teleferice din România. Cu un istoric bogat și o contribuție semnificativă la imaginea orașului, noua cabină va păstra aceleași valori de tradiție, însă va aduce îmbunătățiri majore: va fi prima din România adaptată nevoilor persoanelor cu dizabilități și va crește capacitatea de transport actuală cu peste 100 de persoane pe oră apropiindu-ne de o capacitate proiectată de 500 de persoane/oră/sens. Așadar, noua telecabină Tâmpa va fi găzduită în aceleași clădiri, fără afectarea amplasamentului, a traseului actual al cabinei și implicit a mediului înconjurător, mai ales având în vedere conotația istorică pe care o are clădirea de la baza telecabinei. Noua telecabină va fi dotată cu lift exterior pentru persoane cu mobilitate redusă, vârstnici, copii în cărucioare, care va facilita accesul de la nivelul trotuarului și până la platforma de îmbarcare.

ANA TELEFERIC a reluat raporturile contractuale cu consorțiul austro-elvetian, Doppelmayr Garaventa, lider mondial în domeniul instalațiilor de teleferice și pentru reconstructia cabinei Tâmpa, având în vedere proiectele de succes trecute derulate împreună, precum Telegondola Postăvarul, modernizarea cabinei Capra Neagră sau a cabinei Kanzel, toate din Poianas Brașov. Contractul de livrare pentru Telecabina Tâmpa este deja în execuție, avansul de peste 2 milioane de euro s-a plătit și noua cabina este în curs de fabricație.

 


Home page  • 
Parent forum: Transport pe cablu  • 
Choose destination

Since our 2306 forum members have written 422904 posts in 5268 topics and 515 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use