Clubul modeliștilorModelism și ateliere de machetareModelism urban - autobuze, autocare, troleibuze, tramvaie, automobile, camioaneMachete automobile și camioane

 

Topic: Dacia 1300 la scara 1:8 (Eaglemoss)

23 posts, 11736 views
 
Go to page:  1 2
 
 

📖 Pagination options
Re: Dacia 1300 la scara 1:8 (Eaglemoss) bonygy

Hop si eu pe aici...

Si eu m-am apucat de aceasta macheta. Dar nu va fi rosie, ci Alb40, in incercarea de a crea macheta vechii Dacii din familie.
Neavand talent si nici rabdare la vopsitorie, am apelat la cineva pasionat si priceput, care mi-a transformat capota (asta fiind deocamdata singura piesa de caroserie aparuta). Vor urma si celelalte piese rosii.

http://imgur.com/MjUrcg8
http://imgur.com/yjV9sm5
http://imgur.com/NDhaZmD

Apoi, am inceput sa imi pun intrebarea: oare motorul Daciei noastre nu ar putea sa devina functional? La montaj am observat ca ar fi suficient loc in bloc si in baie sa plantam un mic agregat electric.
Asa ca am trecut la treaba. Achizitionat numerele 5,6,7 si 8 ale revistei care contin piesele motorului si am inceput sa dau cu toporul in el. Am luat cel mai mic motor din cutia cu maimute, am frezat blocul si baia... La baie, a trebuit sa zdrobesc unul din stalpii de montaj. A ramas si o gaura oribila in baie, dar fiind dedesubt nu este vizibila si ma voi folosi de ea sa trag legaturile electrice.
Axul s-a potrivit perfect in gaura volantei. Acum incerc sa gasesc o modalitate de a fixa si centra in acelasi timp motorasul.
Stiu, arata grosolan, dar avand in vedere ca vine acoperit de baie si fiind dedesubt, ma deranjeaza prea putin.

http://imgur.com/vHuJ1AU
http://imgur.com/nyNCHoO
http://imgur.com/tr45wSq

Am integrat un mic rulment in ventilatorul alternatorului. Acum se invarte lin, fara sa mai agate.
Am improvizat o fulie dintr-o saiba de 4 mm si fulia din pachet. Lasam sa se usuce bine (lipit cu poxipol)... apoi vedem daca incarca.

http://imgur.com/JGe8IKx
http://imgur.com/csjK73D

Am montat si toate celelalte furtunase si ganganii. Tot ce imi mai trebuie este o curelusa mai performanta. Cea din pachet zici ca este o bucata de teava... prea rigida. Voi cauta una de casetofon sau de videou. Chiar si asa, sunt multumit deocamdata.
Nu stiu cum procedeaza ceilalti constructori al machetei, dar eu am preferat sa mai scurtez din furtunasele care se fixeaza la ambele capete. Pare mai realist. Cele cu un capat liber le las in pace deocamdata.
Am mesterit si un postament nu prea estetic pentru motor, oricum, nu ma deranjeaza, l-am facut mai mult pentru protectie, oricum va disparea cand motorul va fi montat pe caroseria machetei.

In sfarsit... dupa mai multe planuri ratate, incercari, transpiratie, injuraturi, tigari sudate... scanteieste, benzineste... si a pornit.

Avand in vedere ca operatia a reusit, iar pacientul este viu, am luat hotararea de a transforma si celalalt motor. Intrucat nu stiam cat vor rezista piesele de plastic la frictiunea din timpul functionarii, am luat hotararea si am inserat rulmenti, atat la alternatoare, cat si in ventilatoare. Un pic de ajustari ale pieselor, adaugate altele si merge. Singura piesa care nu a fost compatibila cu aceasta modificare a fost fulia volantei, asa ca m-am lipsit de ea. Pentru cei care vor sa incerce, cautati prin poduri, garaje sau alte catacombe, casetofoane vechi, videouri sau alte electronice prajite sau inutile si scoateti din ele fuliile, curelele si alte piese mici. Va vor folosi candva.

Un video cu "gemenii".

https://www.youtube.com/watch?v=JzyQ9s2...e=youtu.be

 


Re: Dacia 1300 la scara 1:8 (Eaglemoss) ByOnu

Uau!  :shock: Felicitari si bine ai venit pe forum! Arata foarte bine pana acum. Tine-ne la curent pe masura ce avansezi, eu unul clar abia astept sa vad mai mult. :bere:

Si eu care ma gandeam sa cumpar totusi revista dar fara motor si piese de detaliu, astfel incat sa mai scad investitia totala. Mai astept.

 


Re: Dacia 1300 la scara 1:8 (Eaglemoss) bonygy

Am vrut sa vad daca farurile Daciei chiar sunt / vor fi faruri. Asa ca... 2 leduri 3mm albe cu lupa si lumina calda, cate o rezistenta de 1K pe fiecare si probe. Nu pare chiar natural, dar eu zic ca este ok.

https://www.youtube.com/watch?v=IdkglBTtpCk

 


Re: Dacia 1300 la scara 1:8 (Eaglemoss) bonygy

Nu eram prea incantat de luminile Daciei... am vrut faza lunga si faza scurta.
Montajul a fost facut pentru probe, finalul va fi ceva mai migalit
https://youtu.be/b879ReC3hr4

 Re: Dacia 1300 la scara 1:8 (Eaglemoss) ByOnu

Colectia a reinceput, iar nr.1 se gaseste, din nou, la chioscuri.

Nu imi dau seama daca sunt reeditate.

Primul numar, daca am vazut bine, este 30 lei.

 


  • ADK
  • Posted:
  •  

Re: Dacia 1300 la scara 1:8 (Eaglemoss) ADK

Eu parcă am văzut vreo 3,50 lei... Dar fac ei celelalte numere 30 lei, încât la final să dai Dacia 1:8 la schimb cu una 1:1.

 


Dacia 1300 - scara 1:8 Andrei Andraș

Prima revistă via Eaglemoss a avut prețurile 4,90 lei (nr. 1), 15,90 lei (nr. 2), 32,90 lei (de la nr. 3).

Revista de acum via Libertatea are prețurile 2,90 lei (nr. 1), 29,90 lei (nr. 2), 49,90 lei (de la nr. 3).

 


  • ADK
  • Posted:
  •  

Re: Dacia 1300 la scara 1:8 (Eaglemoss) ADK

Prețurile astea sunt gândite ca să le cumperi obligat (de împrejurări) și pe celelalte, că nu ai ce face doar cu o parte dacă nu le ai pe toate.

Deși construcția este interesantă, videoclipul de mai sus cu motoarele funcționale pare să aducă puțin a sunet de Dacie (exceptând pornirea), însă trebuie să fi sigur că îți poți duce până la capăt proiectul. Mai era și un ARO, iar la unguri, chiar un Ikarus 260.00 (dacă costurile sunt similare sau identice cu Dacia, mai bine te apuci de ăsta, deși trebuie să-ți comanzi numerele de la ei și riști să-ți vină cu defecte). S-ar putea să mai fie exemple de construcție la 1/8, dar nu le (mai) știu eu.

LE: (re)citisem prima pagină, un mare risc este că nu-ți garantează nimeni că după un anumit număr producătorul nu dă birt cu fugiții...

 


Go to page:  1 2
 
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Machete automobile și camioane  • 
Choose destination

Since our 2306 forum members have written 422903 posts in 5268 topics and 515 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use