Zona metropolitană BucureștiTotul despre București

 

Topic: Publicitatea și afișajul stradal - reclamele exagerate din oraș

84 posts, 17224 views
 
Go to page:  1 2 3 4 5 6
 
 

📖 Pagination options
Re: Reclamele exagerate din oras misterr

Adio, reclame pe clădiri istorice. Un nou regulament pentru publicitatea stradală





După ce a fost sufocată ani de zile de reclame stridente, imaginea Capitalei are şanse să se schimbe în bine. Publicitatea pe clădirile istorice va fi interzisă, iar în oraş vor fi instalate doar panouri standard.

Cel puţin asta prevede un nou regulament care va fi supus votului consilierilor generali. “Cu mare întârziere”, susţin cei din opoziţie, care atrag atenţia că încă din 2013 există o lege care obligă municipalitatea să aibă reguli clare privind afişele publicitare.

Panouri, mesh-uri, bannere, afişe. Oriunde întorci privirea în Bucureşti, vezi reclame - în forme şi culori diferite, adeseori stridente.

Mai grav este că multe sunt prost ancorate şi riscă să cadă peste oameni. În curând, am putea să nu mai vedem astfel de reclame stridente în Bucureşti. Potrivit noului regulament, publicitatea stradală va fi adaptată locului.

De exemplu, în centru ar urma să vedem mesaje mai discrete, nu mesh-uri mari, cât un bloc întreg. În plus, panourile ar urma să aibă fonturi şi dimensiuni standard, aprobate de Primărie.

Gabriela Firea: “Să nu se mai întâmple ceea ce se întâmplă acum la noi în oraş şi nu se mai întâmpla nicăieri în lume. Oricine vrea să îşi monteze o prismă, un trepied, un banner, un panou, nimeni nu-l întreabă nimic, nu întreabă de sănătate, are nu are voie, sunt îndeplinite condiţiile de siguranţă? Nimic. Pur şi simplu este haos. Urâţesc practic aceste mesaje stridente Capitala.”

Aşadar, potrivit Primăriei multe dintre aceste reclame sunt amplasate ilegal. De exemplu, un mesh de pe faţada unei clădiri monument istoric.

Bogdan Iancu, profesor de antropologie vizuală: “Nu mai vedem clădirile de atâta publicitate, nu mai vedem nici mediul natural. Oamenii se mişcă ca într-un mall. Cred că e momentul ca măcar de poluare vizuală să nu mai avem parte”.

Potrivit unei legi din 2013, toate oraşele trebuie să aibă un regulament de publicitate stradală. De atunci, toţi primarii capitalei au ignorat asta.

Roxana Wring, USR: “Ar fi trebuit să avem regulament în ianuarie, că Firea a întârziat doi ani, Oprescu vreo patru”.

Proiectul privind publicitatea stradală este în dezbatere la comisiile de specialitate ale Primăriei şi ar urma să fie aprobat în şedinţa de Consiliu General.

 


  • Utilizator anonim 2
  • Posted:
  •  

Re: Reclamele exagerate din oras Utilizator anonim 2

Bine ar fi sa se faca curatenie de data asta, fie si numai pe cladirile istorice (a propos, ce inseamna "istorice"? clasificate ca monument istoric sau...)
Asa cum pina acum nu s-a facut mai nimic, ma tem ca si episodul de fata e doar o etapa de rafuiala intre autoritati si firmele de publicitate. A fost nevoie de o iesire in public pentru a obtine niste avantaje in negocieri.

In sectorul 6 va pot spune ca au fost de-a lungul timpului numai doua actiuni "in forta" prin care s-a curatat scuarul de pe Bd. Iuliu Maniu. Au fost demontate atunci toate panourile publicitare sau mare parte din ele. Un an sau doi a rezistat asa si apoi s-a umplut la loc, treptat. Pe toate panourile scrie ca au autorizatie de constructie. In aceste conditii ma intreb cum vor putea fi demontate de primarie: ori de fapt nu au autorizatie (si atunci se pune intrebarea cum de nu au fost vazute pina acum) ori au autorizatie si atunci primaria va comite o ilegalitate.

 


Re: Reclamele exagerate din oras shoppy

Da, initial au spus ca este interzis, dupaia ca imobilul este al proprietarilor dar dreptul de a expune informatii este al primariei, acum au luat-o ca este de cultura.
Dupa mintea lor, 3 sferturi din ce este in inelul median este monument istororic. Cred ca defapt este tot o zvacnire a acestui Minister al Culturii care nu este in stare sa faca nimic construcitv, doar distructiv, adica sa puna piedici la 99% din proprietarii declarati monument dar care nu au nici o treaba cu monumentul, istoria sau cultura.

 


Re: Publicitatea și afișajul stradal - reclamele exagerate din oraș Gabi23

În Piața Rosetti, la intersecția Bd. Carol I x Str. Speranței, există un panou de afișaj stradal nefolosit, ruginit și înclinat periculos. Este un potențial pericol pentru pietonii și autovehiculele care tranzitează zona. Nu știu în atribuțiile cui se află pentru a fi îndepărtat: PMB-Administrația Străzilor, Primăria Sectorului 2 sau cine mai exact  :think:  
Panou afisaj deteriorat la PIața Rosetti - 29.08.2021 (1).jpg (405.12 KB; downloaded 2715 times)
Panou afisaj deteriorat la PIața Rosetti - 29.08.2021 (2).jpg (559.99 KB; downloaded 2715 times)


Pe blocul din zonă s-au aflat reclame deja ”istorice” la fimele Mobirom și Tehnoforestexport, celebre la începutul anilor 90. În prezent au rămas niște rămășițe metalice.
Rosetti - iulie 2011.jpg (147.28 KB; downloaded 2715 times)
Rosetti - august 2021.jpg (387.18 KB; downloaded 2715 times)

 


  • Utilizator anonim 2
  • Posted:
  •  

Re: Publicitatea și afișajul stradal - reclamele exagerate din oraș Utilizator anonim 2

La voi in sector se practica vandalizarea scarilor de bloc cu afise din astea?

Screenshot_20220623-172605.png (1.73 MB; downloaded 2310 times)


In sect. 6 pe absolut toate scarile sint lipite; la intrarea din fata, din spate sau in interior, cite unul, doua, trei, n autocolante.
Evident, se rup cind vrei sa le dezlipesti iar lipiciul e greu de curatat (pont: daca nu merge cu apa, incercati cu WD40 ;) )

Am facut odata sesizare la "militia" locala si, previzibil, s-au eschivat. Cica trebuie sa il prinda in flagrant, de parca le-ar lipi Sf. Petru, nu un angajat/colaborator al firmei respective.

Astia sint cei mai insistenti insa mai e unul - un tapiter care isi capseaza foile in scoarta copacilor - si unul cu reparatii masini de spalat care prinde hirtie cu scotch pe gardurile metalice. Ala la un moment dat a trimis un ins cu bidineaua cu aracet si ne-a pus o pleasca de anunt chiar pe casa scarii recent zugravite. L-am sunat atunci sa ii spun sa aiba grija la urmatoarele interventii ca s-ar putea sa dea de un "client" mai contondent...

 


Re: Publicitatea și afișajul stradal - reclamele exagerate din oraș Cristi N

Da si in S2 e aceiasi situatie, respectivii se folosesc de vidul legislativ si umplu toate spatiile posibile cu anunturile lor.  

La asociatia din care fac parte e o lupta permanenta cu afisele si grafitti-urile, iar armele cele mai eficiente sunt un curatitor cu presiune si Decanolul Super de la Policolor.
Afisele prinse pe copaci/stalpi se rezolva foarte usor daca tragi de ele si le lasi in primul cos de gunoi.

 


  • Utilizator anonim 2
  • Posted:
  •  

Re: Publicitatea și afișajul stradal - reclamele exagerate din oraș Utilizator anonim 2

Oho, sinteti bine dotati, cu aparat de curatare sub presiune.  Asociatia noastra e letargica; daca nu as fi eu personal pornit contra pingaritorilor, am avea colectie de afise si mizaglituri.

La un moment dat o vecina a chemat o firma sa ii repare ceva la usa de la intrare. Nu am fost pe faza si abia dupa plecarea individului am vazut ca ne lasase amintire doua afise din astea galben/rosu lipite in interior, pe casa scarii, asa, sa nu cumva sa uitam cu cine am avut de-a face.

 


Re: Publicitatea și afișajul stradal - reclamele exagerate din oraș Cristi N

Aparatul e al meu dar il mai las si cu imprumut pentru uzul asociatiei.
Daca vrei sa mearga treaba bine va vorbiti cativa vecini cu chef de treaba si puneti pe ordinea de zi subiectul la prima sedinta a adunarii generale. Atunci obtineti acordul vecinilor si un buget pe care sa il aveti la dispozitie.

Dupa aia, in functie de timp, faceti imbunatatirile pe care vi le doriti. La inceput lumea o sa fie sceptica dar pe masura ce trece timpul o sa capete mai multa incredere. In plus poate fi si o forma de socializare.

 


  • Utilizator anonim 2
  • Posted:
  •  

Re: Publicitatea și afișajul stradal - reclamele exagerate din oraș Utilizator anonim 2

Iata cum se arata iar golania publicitara, ziua-n amiaza mare. Dupa ce fostul primar - prin nu stiu ce miracol - a dispus curatarea intregului bulevard Iuliu Maniu, incet incet reapar jegurile de panouri publicitare. Timid, timid, cite o musama atirnata de stilpii de iluminat iar acum panouri iluminate.

Nemernicii au profitat de existenta fostelor fundatii cu prezoane si in scurt timp au ridicat porcariile. Azi am avut treaba prin zona si mi s-a parut ca sint unele in plus. Nu stau eu sa le tin cont insa cu ajutorul imaginilor din Google Street View, banuielile mi-au fost confirmate:

Maniu 283 - august 2022.jpg (287.68 KB; downloaded 1841 times)


Maniu 283 - octombrie 2022.jpg (456.6 KB; downloaded 1841 times)


Maniu 319 - august 2022.jpg (256.58 KB; downloaded 1841 times)


Maniu 319 - octombrie 2022.jpg (391.26 KB; downloaded 1841 times)


Iata linga stipisorul galben fundatia veche, asteptind in septembrie 2022 vremea "restauratiei":

Fundatie.jpg (266.26 KB; downloaded 1841 times)


Oare cui sa reclam? La primaria generala sau la sector? Bulevardele stiu ca sint la cea generala dar de spatii verzi poate se ocupa sectorul.

Dupa ce ca traficul e criminal, urbanismul dimprejur de hazna, macar un pic de verdeata si ordine sa fi avut, acolo unde e cel mai usor. De unde! Nimic nu trebuie sa scape nepoluat, fie si vizual...

 


Re: Reclamele exagerate din oras ByOnu

misterr wrote here:
Adio, reclame pe clădiri istorice. Un nou regulament pentru publicitatea stradală







Doamne, m-a luat cu palpitatii cand am deschis subiectul asta. Apoi m-am relaxat, stirea e din 2018.

---

@Utilizator anonim 2, de ce nu - separat - ambelor primarii?

 


  • Utilizator anonim 2
  • Posted:
  •  

Re: Publicitatea și afișajul stradal - reclamele exagerate din oraș Utilizator anonim 2

Hehehe, aceleasi palpitatii le-am avut si eu mai demult cind am dat prima oara de acest subiect :)

M-am gindit sa fac sesizare la ambele administratii dar in astia de la sector nu am incredere. Ma astept sa ma pomensc si cu niscai gealati la usa. Stii cum zice politia locala cind ii trimiti la un scandalagiu: "v-a reclamat vecinul Popescu, de asta am venit...".

 


Re: Publicitatea și afișajul stradal - reclamele exagerate din oraș Cristi N

Trimite e-mail cu poze si coordonatele GPS/numarul postal la PL S6 si PL MB sa verifice daca au autorizatie de construire pentru panourile respective. Daca da sa iti trimita numerele lor si data emiterii.

 


  • Utilizator anonim 2
  • Posted:
  •  

Re: Publicitatea și afișajul stradal - reclamele exagerate din oraș Utilizator anonim 2

Asa fac; va tin la curent. :bere:

 


Re: Publicitatea și afișajul stradal - reclamele exagerate din oraș Cristi N

Ne auzim peste 30 de zile, nu uita sa le dai datele tale de identificare, petitiile anonime se claseaza.  :bere:

 


Go to page:  1 2 3 4 5 6
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Totul despre București  • 
Choose destination

Since our 2292 forum members have written 421599 posts in 5252 topics and 514 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use