Zona metropolitană BucureștiTotul despre București

 

Topic: Campanie de adunare de semnături pentru strângerea câinilor

171 posts, 44066 views
 
Go to page:  1  ... 3 4 5 6 7 8 9  ... 13
 
 

📖 Pagination options
  • Dr2005
  • Posted:
  •  

Re: Campanie de adunare de semnaturi pentru strangerea caini Dr2005

Şi dacă mergi pe un DN pe lângă pădure şi te mănâncă ursul? Înseamnă că AGVPS îţi încalcă dreptul la viaţă şi sănătate că nu împuşcă urşi tot anul?
Sau dacă te ciupeşte un ţânţar, primăria îţi încalcă dreptul la viaţă?

Hai să fim serioşi, pe planeta asta există mii de specii de vieţuitoare, omul fiind una din ele (şi singura care omoară din plăcere, inclusiv indivizii aceleiaşi specii). Câinii există şi ei de mult timp, iar câini ,,vagabonzi" au existat dintotdeauna, chiar dacă numărul lor a explodat când comuniştii au ras din temelii 3/4 din Bucureşti şi au înghesuit poporul în blocuri, unde nu au mai putut să îşi ţină animalele.

Am mai detaliat undeva problemele pe care le impune omorârea în masă a câinilor (chiar, ce vină au câinii ăia că nişte tâmpiţi i-au aruncat în stradă? Mâine poimâine o să se ceară ,,eutanasia" oamenilor străzii, iar apoi trecem la pensionari, nu?). COSTĂ. COSTĂ mai mult decât castrarea. Tocmai pentru că implică mai mult personal (că dacă un singur om omoară câini 8 ore pe zi, 5 zile pe săptămână, ăla în 2 luni trece la omorât oameni) şi implică şi distrugerea cadavrelor (pe care nu ai voie să o faci decât transformându-le în făină proteică, unde există o singură societate, care are monopol şi n-are nici aviz de mediu... iar monopolul costă). Pe când castrarea, în mare parte, o fac ONG-urile (care se finanţează mai mult din donaţii şi din ăia 2%, unele mai trag şi bani europeni). Iar câinii oricum nu au viaţă lungă în Bucureşti, deci în 10 ani maxim vor dispărea, cu condiţia ca abandonul animalelor să fie pedepsit cu muncă în folosul comunităţii (nu cu pârnaie, să stea să lenevească pe banii noştri), la fel şi descărcarea masculului în călduri în căţeaua de la colţu' străzii.

În plus, opinia publică ar trebui să înveţe să facă diferenţa între câinii de pe străzi (deci domeniu public) şi cei din curţi (fie ele proprietăţi private particulare ori ale societăţilor / instituţiilor de stat). Pentru că majoritatea incidentelor grave (mergând până la deces) NU s-au petrecut pe domeniu public. Dau ca exemplu cazul femeii din sectorul 5, care a sfârşit muşcată de câini... în curtea ADP-ului, loc împrejmuit şi, teoretic, păzit, unde nu avea ce să caute, mai ales că nu lucra acolo. Alte cazuri au avut drept cauză câini cu stâpăn scăpaţi din mâna stăpânului lor, deci nici ăştia nu erau ,,comunitari".

 


Re: Campanie de adunare de semnaturi pentru strangerea caini Buzescu

Pai ce solutii propui ca oamenii sa nu mai fie muscati? Doar nu o sa fie nimeni nebun sa accepte situatia ca oamenii sa mai fie muscati inca 10 ani.

 


Re: Campanie de adunare de semnaturi pentru strangerea caini Buzescu

Dr2005 wrote:
În plus, opinia publică ar trebui să înveţe să facă diferenţa între câinii de pe străzi (deci domeniu public) şi cei din curţi (fie ele proprietăţi private particulare ori ale societăţilor / instituţiilor de stat). Pentru că majoritatea incidentelor grave (mergând până la deces) NU s-au petrecut pe domeniu public. Dau ca exemplu cazul femeii din sectorul 5, care a sfârşit muşcată de câini... în curtea ADP-ului, loc împrejmuit şi, teoretic, păzit, unde nu avea ce să caute, mai ales că nu lucra acolo. Alte cazuri au avut drept cauză câini cu stâpăn scăpaţi din mâna stăpânului lor, deci nici ăştia nu erau ,,comunitari".

Aici te contrazic.Eu am fost muscat exact pe domeniul public,nu in vreo incinta.Si am vazut multi oameni atacati pe domeniul public.

 


Re: Campanie de adunare de semnaturi pentru strangerea caini telvanni

Mai oameni buni, voi ati participat vreodata la sacrificarea unui animal? Ati vazut vreodata cum se taie un porc? Ati asistat la ingunghierea unui taur care pentru a putea fi ucis i se administreaza inainte un baros in frunte? Bunicul meu cred ca a "taiat" la viata lui sute de porci, vitei si gaini fara sa ajunga un criminal. Lasati-o mai moale cu oamenii care se transforma in criminali dupa uciderea unor caini. Crezi ca vor 'eutanasia' cainii cu tomahowk-ul?

Mai jos e poza facuta de mine in Tenerife. Am intrebat si eu un localnic unde duce acei caini pentru ca vazusem cel putin 4 custi intr-o singura zi. Ce credeti ca mi-a raspuns?
IMG_7046.JPG (247.62 KB; downloaded 3176 times)

 


Re: Campanie de adunare de semnaturi pentru strangerea caini andrei11

Si eu am fost muscat pe domeniul public si nu e placut deloc. (pe sos. Mihai Bravu intre Ferdinand si Obor, la ora 7,00 dimineata. Da, era iarna si intuneric, dar nu am voie sa merg pe bulevard la 7,00 dimineata ? )
Sau a trebuit sa merg in Balta Alba prin spatele blocurilor noaptea la ora 20,00 iarna, mi-a fost imposibil, mi-a trebuit escorta.
Sau am fost sambata dimineata la ora 7,55 la autogara IDM, daca nu eram cu masina as fi trecut prin senzatii tari. Sau... sau... In concluzie, nu-i suport ( cainii vagabonzi in haita ) si pace. Ce aveti cu mine ? Puneti-va in situatia sa mergi in cartierele de blocuri noaptea printre blocuri si sa va intalniti cu 20 de lătrăi care te intreaba de sanatate.

 


Re: Campanie de adunare de semnaturi pentru strangerea caini Dominatrix

Maidanezii POT fi omorâți după 14 zile în adăpost, conform legii în vigoare. Eutanasia câinilor rămâne legală

Decizia de miercuri a Curții Constiuționale prin care noua lege privind câinii fără stăpân a fost declarată neconstituțională nu îi salvează pe maidanezi. Noua lege nu face decât să completeze un act normativ mai vechi, rămas și acum în vigoare. Astfel, conform 227/2002, câinii fără stăpân care nu au fost revendicați la 14 de zile de când au fost aduși în adăpost vor fi eutanasiați.

Câinii fără stăpâni nu au fost salvați miercuri de la eutanasie de Curtea Constituțională. Din contră. Dacă noua lege, ajunsă la curte, prevedea ca maidanezii să fie eutanasiați în termen de 30 de zile de la sosirea în adăpost (dacă nu au fost revendicați), legea rămasă în vigoare este și mai dură. Astfel, conform legii 227/2002 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, animalele sunt eutanasiate în termen de 14 de zile. Concret, articolul 7 al acestei legi, aflată încă în vigoare, prevede că “În situația în care, după expirarea termenului de cazare prevăzut la art. 4 (n.r. 14 zile), câinii nu au fost revendicați sau adoptați (…), aceștia vor fi eutanasiați”.

În 2008 a apărut așa-numita lege “Marinescu” pentru modificarea și completarea Legii nr. 205/2004 privind protecția animalelor, în care a fost introdus un articol care interzice eutanasierea câinilor. Juriștii spun însă că această lege nu prevalează asupra celei din 2002. Situația e confirmată și de prefectul Capitalei.

“În acest moment problema cainilor fara stapan este reglementata clar prin Legea 227/2002 pentru aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a cainilor fara stapan. Aceasta este legea speciala, in vigoare, care guverneaza situatia cainilor fara stapan de pe teritoriul Romaniei. Ca o contrapondere la aceasta lege speciala si cu scopul de a semana confuzie in spatiul public si de a da primarilor din tara si primarului general la Bucuresti un motiv de inactiune, asa-zisii iubitori de animale, in mod perfid, au „strecurat” si cainii comunitari intr-o lege cu caracter general care se referea la protectia animalelor, adica Legea 9/2008 (n.r. Legea Marinescu). Din punct de vedere legal insa, asa-zisa „lege Marinescu” nu aduce nicio atingere Legii 227/2002, care isi mentine toate reglementarile privind gestionarea cainilor fara stapan, intrucat o lege speciala se aplica inaintea unei legi generale”, a precizat pentru B365.ro, prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaei.

Consiliul Legislativ prezintă aceeași concluzie: “Ori de cate ori pentru o anumita materie exista o reglementare speciala (n.r. legea 227 care permite eutanasia), aceasta se aplica in locul reglementarii generale (legea Marinescu). Norma speciala se va aplica prioritar fata de cea cu caracter general ori de cat ori se gaseste in fata unui caz care intra in prevederile sale, chiar daca norma generala este mai noua”.

Legea nu a fost aplicată în Capitală

Astfel, în acest moment, din punct de vedere juridic Primăria Capitalei trebuie să construiască adăposturi, să cazeze în aceste adăposturi câinii fără stăpân pe o perioadă de 14 zile și poate să eutanasieze câinii fără stăpân care sunt bolnavi cronici și incurabili, după examinarea lor de către medicul veterinar și să eutanasieze câinii care nu au fost adoptați sau revendicați la expirarea termenului de 14 zile prevăzut de lege.

Deși în vigoare, legea 227 care permite eutanasierea câinilor fără stăpân nu a fost aplicată în București. Primarul general, Sorin Oprescu este împotriva eutanasiei. La fel și directorul Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA), Robert Lorentz care a și declarat că dacă va fi obligat să eutanasieze câinii își va da demisia.

Între timp, câinii rămân pe stradă. Câți? Nu știe nimeni. Până acum nu s-a făcut o inventariere a maidanezilor de pe străzile Capitalei. Există doar o estimare de 50.000 de câini, făcută de ASPA. Nici locuri în adăposturi nu prea sunt. Jumătate din adăpostul de la Theodor Pallady a fost închis, iar cel de la Mihăilești este în proces de modernizare și extindere și este nefuncțional. Așa că în total, ASPA poate adăposti acum doar 90 de câini.

Ce prevede noua lege privind gestionarea câinilor fără stăpân


“Legea pe care am promovat-o si care a fost in analiza Curtii Constitutionale a preluat prevederi ale Legii nr. 227/2002 (legea speciala in materie) si a fost necesara nu doar pentru a reitera posibilitataea eutanasierii, existenta deja in legislatie, ci si pentru a aduce elemente moderne in abordarea problemei cainilor fara stapan”, a explicat prefectul Capitalei.

Elementele noi aduse de noua lege:
- infiinţarea unor registre electronice de evidenţă a câinilor fără stăpân
- înfiinţarea unor registre electronice de evidenţă a câinilor cu stăpân fără valoare chinologică, adică cei de rasă comună;
- încurajarea sterilizărilor masive atât a câinilor fără stăpân căt şi a câinilor cu stăpân fără valoare chinologică, adică cei de rasă comună;
- încurajarea adopţiilor responsabile prin aplicarea de amenzi celor care aruncă animalele în stradă după adopţie;
- microciparea ca mijloc de identificare a câinilor (măsură care, conform normelor europene, devine obligatorie începând cu anul 2012),
- protejarea populatiei de cainii agresivi, precum si de bolile transmisibile de la animal la om;
- respectarea normelor comunitare privind sanatatea si bunastarea animalelor care la momentul actual sunt incalcate prin mentinerea cainilor in strada la temperaturi osciland de la – 20 grade la +40 grade, fara adapost, hrana, asistenta sanitara veterinara si supusi zilnic accidentelor.

Mihai Atănăsoaei spune că după ce Curtea Constituțională va prezenta motivarea sentinței sale, aticolele considerate neconstituționale vor fi scoase din lege sau modificate, iar propunerea de lege va merge înainte spre promulgare.

http://b365.ro/news/maidane ... n-vigoare/

 


Re: Campanie de adunare de semnaturi pentru strangerea caini Buzescu

Dacă legea câinilor vagabonzi va fi pusă în practică, autorităţile vor avea un control strict, iar 40.000 de români nu vor mai fi muşcaţi.

Citiţi mai mult: Maidanezii, specie rară în patru-cinci ani - Din ţară > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/maidane ... z1jh05a0NF
EVZ.ro

 


Re: Campanie de adunare de semnaturi pentru strangerea caini Dominatrix

Piedone în luptă cu maidanezii: trei lasouri și o pușcă cu tranchilizant

Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, susține că nu este de acord cu eutanasia maidanezilor și că optează pentru strângerea lor în adăposturi. Pentru a putea păstra câinii fără stăpân, Piedone depinde însă în cea mai mare parte de primarul general, Sorin Oprescu, pentru că Sectorul 4 nu are construit un adăpost.

Continuarea: http://b365.ro/news/piedone ... chilizant/

 


Re: Campanie de adunare de semnaturi pentru strangerea caini telvanni

telvanni wrote:
Am intrebat si eu un localnic unde duce acei caini pentru ca vazusem cel putin 4 custi intr-o singura zi. Ce credeti ca mi-a raspuns?

Vad ca nu si-a dat nimeni cu parerea, fie ati dedus cala eutanasiere, fie nu v-a interesat.

Raspuns corect: sunt "eliberati" in salbaticie.

 


Re: Campanie de adunare de semnaturi pentru strangerea caini ByOnu

Si eu am fost muscat de un caine pe domeniul public, dar a fost pus de niste puradei. Asta nu inseamna ca trebuie omorat.

Omul este cea mai rea fiinta pe care a cioplit-o Dumnezeu, numai omul omoara din placere si mai si califica asta ca fiind "sport" ("sport de vanatoare" sau cretinitatile cu tauri), pe cand animalul omoara sau musca de foame, de necesitate.

 


Re: Campanie de adunare de semnaturi pentru strangerea caini Buzescu

ByOnu wrote:
Si eu am fost muscat de un caine pe domeniul public, dar a fost pus de niste puradei. Asta nu inseamna ca trebuie omorat.

Omul este cea mai rea fiinta pe care a cioplit-o Dumnezeu, numai omul omoara din placere si mai si califica asta ca fiind "sport" ("sport de vanatoare" sau cretinitatile cu tauri), pe cand animalul omoara sau musca de foame, de necesitate.


Pe mine m-au muscat si nu i-a pus nimeni .Care este faza ca veniti cu mesaje anti-om? Omul e rau ,animalul e bun si alte prostii pe care le spun unii ecologisti mai fanatici,care ar dori disparitia rasei umane(lucru care se traduce prin ura de sine).Cati oameni cunosti tu care omoara  din placere? Foarte putini.De obicei aceasta minoritate se numeste psihopata sau sociopata.
Sa ucizi animale nu este imoral.Imoral este doar cand ucizi un om.Mai ales cand e vorba de siguranta publica,deci o necesitate primordiala,nicidecum de vreo placere.
Daca esti masochist si umil si iti place sa fii muscat e treaba ta ,dar nu obliga alti oamenii in obiceiul tau.

 


Re: Campanie de adunare de semnaturi pentru strangerea caini lucianxx9o

Copil de şase ani, în stare gravă după ce a fost sfâşiat de o haită de câini :(  :(

Un copil în vârstă de şase ani a fost atacat, ieri, de o haită de câini din localitatea Chencea. Câinii i-au produs copilului răni grave pe tot corpul, medicii fiind rezervaţi în privinţa şanselor de supravieţuire.

Copilul rănit de câini este din localitatea Checea și suferă de sindromul Down. Acesta se afla la grădiniță, de unde trebuia să îl ia bunica. În timp ce își aștepta bunica, micuțul se juca în curtea grădiniței, iar într-un moment de neatenție al educatoarei, copilul a plecat spre casă.

În apropierea fostului CAP, micuțul a fost atacat de câini. Copilul a fost salvat de un paznic care a alungat câinii și a sunat imediat la 112. Copilul a fost supus mai multor intervenții chirurgicale, dar starea lui este critică. Poliția a deschis o anchetă pentru  a stabili cine se face vinovat de rănirea copilului.  

SURSA:http://www.adevarul.ro/locale/timisoara/Copil_de_sase_ani-in_stare_grava_dupa_ce_a_fost_sfasiat_de_o_haita_de_caini_0_631736839.html

Saracul copil!! :(  :(  Nu as vrea sa fiu in pielea parintilor, cum sunt iei acum!!!

 


Re: Campanie de adunare de semnaturi pentru strangerea caini Serban

De mentionat: cainii erau cu stapan, apartinand unei ferme !!
sursa: http://stirileprotv.ro/stiri/actualitat ... punde.html

 


Re: Campanie de adunare de semnaturi pentru strangerea caini Buzescu

Serban wrote:
De mentionat: cainii erau cu stapan, apartinand unei ferme !!
sursa: http://stirileprotv.ro/stiri/actualitat ... punde.html

Din moment ce cainii cu stapan nu sunt inregistrati nu pot fi considerati cu stapan si stapanii nu pot fi trasi la raspundere decat daca ei recunosc ca acel caine este al lor.
Sunt multi cainii carora stapanii le dau drumul seara "ca sa apere strada".

 


Go to page:  1  ... 3 4 5 6 7 8 9  ... 13
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Totul despre București  • 
Choose destination

Since our 2290 forum members have written 421615 posts in 5252 topics and 514 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use