Zona metropolitană BucureștiTotul despre BucureștiInfrastructura pentru sport și agrement din București

 

Topic: Lucrările de amenajare a lacurilor Tei și Floreasca

36 posts, 12745 views
 
Go to page:  1 2 3
 
 

📖 Pagination options
Re: Lucrările de amenajare a lacurilor Tei și Floreasca florin

NIci una, e doar o coincidență că proiectul a fost scos de pe fonduri europene, iar acum se cumpără bărcuțe și vaporașe de la o brutărie. Vorba cântecului, cineva o să ajungă la brutărie!  :mrgreen:

 


Re: Lucrările de amenajare a lacurilor Tei și Floreasca abc_XC

Cum se desfasoara lucrarile pe Lacul Floreasca. In organizarea de santier:




Pe marginea lacului:







Mai bine o imagine de ansamblu asupra santierului:










Nu prea inteleg ce vor sa faca, presupun ca incearca sa decolmateze fundul lacului. Dar cu un excavator si 2 basculante nu prea vad multe sanse de succes sa termine in deceniul asta. Iar namolol scos pare mai putin decat molozul adus pentru acele drumuri din albia lacului. Mi se pare un dezastru modul in care se desfasoara lucrarile, astept sa vad rezultatul final.

 


Re: Lucrările de amenajare a lacurilor Tei și Floreasca iliutu

Au pierdut finantarea europeana, ce ai vrea sa faca ?

 


Re: Lucrările de amenajare a lacurilor Tei și Floreasca abc_XC

Incep sa cred ca acest proiect a fost gandit special ca sa piarda finantarea europeana. Daca privim pozele cu "Santier in lucru" se observa urmatoarea aberatie: termenul de executie este de 17 luni, iar termenul de incepere este 09.02.2015 si termenul de finalizare 09.12.2015, adica doar 10 luni.
Iar colegul Gabi23 prezenta si anul trecut in mai (cand avea finantare europeana) ca se lucra anemic de tot. Asa ca pierderea finantarii europene cu ritmul de lucru nu prea au legatura la santierul asta, deoarece nu s-a lucrat niciodata sustinut.

 


Re: Lucrările de amenajare a lacurilor Tei și Floreasca abc_XC

COMUNICAT DE PRESA

Gabriela Firea: Proiectul Floreasca – Tei a intrat in linie dreapta. Peste 6 luni, Bucurestiul va avea cel mai modern circuit turistic din tara.

La solicitarea Primarului General, a fost constituit un grup de lucru format din reprezentanti ai Primariei Capitalei, ai Agentiei Nationale Apele Romane, ALPAB, constructorului si consultantului pentru delocarea lucrarilor la proiectul „Amenajarea circuitului turistic pe lacurile Floreasca si Tei (si zona adiacenta lor)”.

Primarul General, Gabriela Firea:  „ Mi-am dorit ca toti factorii implicati in acest proiect sa isi poata prezenta punctul de vedere, a fost constituit acest grup de lucru pentru a analiza pasii ce trebuie facuti in continuare pentru finalizarea proiectului in acest an. Astfel, prin demersurile intreprinse, Primaria Capitalei a obtinut un nou aviz de la Agentia Nationala Apele Romane, a fost emisa o noua autorizatie de construire, a fost incheiat un nou contract de proiectare pentru aceasta lucrare. In acest moment s-a finalizat constructia salii multifunctionale, s-a finalizat 90% din lucrarile de indiguire si protejare maluri, s-au achizitionat si montat majoritatea pontoanelor, se lucreaza la pistele ciclopietonale, se lucreaza la amfiteatru, , se lucreaza la transbordare – noua solutie pentru amenajarea circuitului dintre cele doua lacuri”.

Gabriela Firea a adaugat ca, in acest moment, din graficul de executie prezentat de constructor si aprobat de consultant, lucrarile sunt finalizate în proporție de 60%  și ca “ne dorim ca in aproximativ 6 luni, la finalul anului 2017, sa putem sa ne bucuram impreuna de cel mai modern circuit turistic din tara, la Bucuresti.”

Nota: DESCRIERE PROIECT

Proiectul „Amenajarea circuitului turistic pe lacurile Floreasca si Tei (si zona adiacenta lor)”  a fost aprobat pentru finatare din Programul Operational Regional 2007-2013, Axa Prioritara 5, semnat intre Municipiul Bucuretsi, Agentia pentru dezvoltare Regionala Bucuretsi Ilfov si Ministerul dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.

Valoarea totală a proiectului este de 88.355.487,98 lei (20.071.669,24 Euro)

Finantare nerambursabilă: 23.519.736,61 lei, din care a fost rambursata suma de 2.224.987,40 lei (fara TVA).

Obiectivul principal al proiectului il reprezinta valorificarea in scop turistic a lacurilor Floreasca si Tei cu zone adiacente, prin crearea unui circuit turistic, ca proiect unitar de creare a unei structuri de primire turistică cu funcțiuni de agrement.

Lucrarile au intarziat din cauza unor probleme majore care au dus la prelungirea perioadei de implementare a acestui proiect pana la data de 31.12.2017 si anume:

1. Proiectul tehnic predat de către ALPAB în anul 2011, a fost incomplet și fără detalii de execuție care sa permita constructorului sa implementeze proiectul tehnic. Astfel, a fost necesară contractarea unei societăți specializată în acordarea de asistentă tehnică din partea proiectantului, lucru realizat tocmai în data de 18.05.2016.

2. Intarzieri majore in atribuirea contractului de executie lucrari – operatorii economici participanti au contestat procedura de atribuire a contractului de executie, raportul de atribuire a fost incheiat in 24.06.2016, iar contractul de lucrari a fost incheiat 6 luni mai tarziu, in 16.12.2016, lucur care a dus la intarzieri in implementarea proiectului

3. Expirarea si neconformitatea avizului de gospodarire emis de Administratia Nationala Apele Romane cu proiectul tehnic.

Reprezentantii Administratiei Apele Romane au solicitat sistarea lucrarilor in 23.06.2015, in acest sens a fost necesara obtinerea unui nou aviz de gospodarire care sa permita reluarea lucrarilor, aviz obtinut in 02.06.2016.

4. Imposibilitatea realizării obiectivului Ecluza inclus in proiect, din cauza lipsei detaliilor de executie, precum si a necesitatii devierii retelei de termoficare RADET.
Avand in vedere  lipsa detaliilor de execuție a obiectivului Ecluza, precum si faptul ca in faza de proiectare nu a fost luata in calcul reteaua de termoficare RADET din zona podului Floreasca, a fost necesara identificarea unei noi solutii agreata si anume mutarea debarcaderului flotant pe malul stang in amonte de podul Floreasca  (initial era amplasat pe malul drept) urmata de amenajarea unei alei pietonale care va trece pe sub pod pe malul stang si amenajare traversare baraj cu pasarela ( confectie metalica – in trepte/plan inclinat). Astfel, prin aceasta noua solutie agreata, nu este nevoie de devierea retelei de termoficare din zona, iar lucrarile pot fi finalizate pana la data limita stabilita, 31.12.2017.

5. Autorizatia de construire nr.116/20.04.2015 a expirat, ca urmare in anul 2016 s-au efectuat demersurile pentru obtinerea unei noi autorizatii de construire, astfel in data de 21.02.2017 s-a obtinut o noua autorizatie de construire nr.3/13142 in vederea continuarii si finalizarii lucrarilor.

Primaria Municipiului Bucuresti a facut demersuri in vederea urgentarii realizarii tuturor lucrarilor ramase restante si anume pasarela si pistele ciclopietonale, amfiteatrul Lacul Tei, precum si demersuri in vederea umplerii in cel mai scurt timp a lacurilor Floreasca si Tei.

Sursa este Primaria Municipiului Bucuresti:http://www.pmb.ro/pmb/comunicate/presa_com.php?msj=6687

 


Re: Lucrările de amenajare a lacurilor Tei și Floreasca ByOnu

M-am oprit aici.

Bucurestiul va avea cel mai modern circuit turistic din tara

 



Re: Lucrările de amenajare a lacurilor Tei și Floreasca TibiV

Carcotasilor !... :lol:

Va face primarul vostru circuit turistic si voi cum ii multumiti ?!?!?...
:bere:

 


Re: Lucrările de amenajare a lacurilor Tei și Floreasca ByOnu

Nu sunt sigur ca inteleg conceptul de ciclopietonal, in varianta folosita de ei. Vor fi separate sau doar niste banale alei comune prin parcuri asa cum sunt de cand lumea?

 


Re: Lucrările de amenajare a lacurilor Tei și Floreasca earthchild

ByOnu wrote:
M-am oprit aici.

Bucurestiul va avea cel mai modern circuit turistic din tara

^^^


 



Re: Lucrările de amenajare a lacurilor Tei și Floreasca abc_XC

In parcul Bordei lucrarile avanseaza timid. S-a construit o pasarela pietonala care traverseaza Lacul Floreasca si ocoleste un teren ingradit. Nu cunosc situatia terenului respectiv, dar atunci cand treci pe langa gard incep niste caini sa latre, presupun ca e proprietate privata.
Pasarela.jpg (173.15 KB; downloaded 3251 times)

Parc Bordei - Pasarela.jpg (217.32 KB; downloaded 3242 times)

Pasarela si stuful.jpg (110.6 KB; downloaded 3242 times)

 


Re: Lucrările de amenajare a lacurilor Tei și Floreasca abc_XC

Lucrarile s-au sfarsit, iar cel mai important mi se pare ca lucrarea a fost receptionata, lucru deosebit pentru PMB. Avem un comunicat si poze cu minunea:
http://www.pmb.ro/pmb/comunicate/presa_com.php?msj=7449
Primarul General, Gabriela Firea: cel mai important proiect de agrement din Capitala a fost finalizat. Traseul turistic al lacurilor Floreasca –Tei poate fi parcurs cu bicicleta, pietonal si nautic

Primarul General, Gabriela Firea, a verificat astazi implementarea proiectului "Amenajarea circuitului turistic pe lacurile Floreasca – Tei (si zonele adiacente lor)". Alaturi de Primarul General s-au aflat si primarul sectorului 1, Daniel Tudorache si primarul sectorului 2, Mihai Toader.
Primarul General, Gabriela Firea: "Proiectul de amenajare a circuitului turistic pe lacurile Floreasca-Tei - cel mai important proiect de agrement din Capitala - a fost unul din marile proiecte de investitii pe care le-am gasit complet blocate si pe care le-am finalizat. Acum, acest obiectiv este functional, a fost receptionat la inceputul acestui an, constructorul a predat lucrarea catre ALPAB, iar traseul turistic al lacurilor Floreasca –Tei poate fi parcurs cu bicicleta, pietonal si nautic.
Proiectul îşi propune valorificarea patrimoniului natural reprezentat de lacurile Floreasca şi Tei, cu zonele verzi adiacente acestora, prin activităţi turistice care să contribuie la dezvoltarea Municipiului Bucureşti şi implicit a regiunii Bucureşti-Ilfov. Valoarea totala a proiectului este de aproximativ 19 milioane de euro ".

DETALII PROIECT
Lucrarile finalizate constau in executarea in totalitate a dragarii si amenajarii malurilor celor doua lacuri, constructia amfiteatrului din Tei, amenajarea de platforme pentru activitati culturale, 5 chioscuri si cladiri de servicii, sala polifunctionala dotata cu generatoare de curent, zone verzi, de agrement.
Spatiile verzi au fost dotate cu instalatii de irigatii iar de-a lungul malurilor lacurilor, pe o lungime de 4,4 km, a fost creat un circuit ciclopietonal a carui continuitate a fost asigurata prin construirea unei pasarele ciclopietonale. Accesul catre cladirea polivalenta a fost asigurat prin 2 poduri care permit inclusiv accesul in situatii de urgenta, zona insulei fiind dotata si cu retele antiincendiu.
Au fost amplasate 4 platforme de lemn (de 450 mp) in Floreasca si una in Tei, 12 debarcadere pentru ambarcatiuni mici si 8 pontoane plutitoare pentru ambarcatiuni specifice sporturilor nautice, 8 sisteme de biciclete ( cu cate 2 rasteluri), zone de joaca pentru copii in suprafata de 832 mp, dotate cu mobilier specific, 120 de bancute, sistem de iluminat si supraveghere video de-a lungul circuitului.

Nota: Va transmitem in anexa fotografii cu stadiul proiectului in anul 2017 si fotografii cu stadiul actual.

Mizerie 2017.jpg (642.14 KB; downloaded 2719 times)

Santier 2017.jpg (396.3 KB; downloaded 2721 times)

Debarcader.jpg (72.24 KB; downloaded 2719 times)

Debarcader 2.jpg (84.5 KB; downloaded 2717 times)

Foisor.jpg (87.18 KB; downloaded 2726 times)

Foisor 2.jpg (28.68 KB; downloaded 2730 times)

Pasarele.jpg (96.56 KB; downloaded 2723 times)

Pod.jpg (71.09 KB; downloaded 2717 times)

Sport.jpg (22.85 KB; downloaded 2731 times)

Loc de joaca.jpg (24.56 KB; downloaded 2718 times)

 


Re: Lucrările de amenajare a lacurilor Tei și Floreasca ByOnu

Is this a joke? Totul e mort. Unde-s barcutele? Unde-i restaurantul deschis pe insula? Avem doar o multime de pontoane plutitoare care nu fac nimic...

And OMG, pentru ce-i tabloul ala electric langa foisor?! :evil:

 


Go to page:  1 2 3
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Infrastructura pentru sport și agrement din București  • 
Choose destination

Since our 2297 forum members have written 422377 posts in 5262 topics and 515 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use