Zona metropolitană BucureștiTotul despre București

 

Topic: Consolidarea și punerea în siguranță a clădirilor de PMB

91 posts, 26863 views
 
Go to page:  1 2 3 4 5 6 7
 
 

📖 Pagination options
  • Utilizator anonim 2
  • Posted:
  •  

Re: Consolidarea și punerea în siguranță a clădirilor de PMB Utilizator anonim 2

Sa clarific punctul meu de vedere: daca e vorba de cladiri nationalizate (mai bine zis confiscate sau furate, in ciuda unor eventuale despagubiri ce nu cred ca s-au platit sau oricum au fost sub valoarea reala), atunci e normal ca statul sa le restituie in forma in care le-a preluat. Sau daca le-a restituit altfel, sa faca bine sa le repare acum, cind sint in proprietate privata. Si mai normal ar fi sa plateasca pentru asta din buzunarul personal nemernicii care au venit cu ideea nationalizarii insa cred ca sint din pacate cam morti.

Pentru celelalte imobile aflate acum in proprietate privata, proprietarii ar trebui sa fie singurii raspunzatori pentru intretinerea lor. Aici mai e loc de discutie pentru cazul cind cladirile sint de patrimoniu sau macar semnificative pentru personalitatea orasului sau cartierului.  Ar trebui gasita o schema de ajutor pentru acei proprietari care nu isi permit costul lucrarii.

 


Re: Consolidarea și punerea în siguranță a clădirilor de PMB oc7avian

Dar nu se fac pe gratis decât în anumite cazuri.

Facilitaţi financiare
În cadrul programului de consolidare a clădirilor cu risc seismic, familiile în care venitul net pe membru de familie este mai mic decât salariul mediu net pe economie, adică aproape 3.000 de lei, nu plătesc nimic pentru consolidarea locuinței.

Suma este suportată în totalitate de la bugetul local. Familiile în care venitul net total este mai mic decât de 3 ori salariul mediu net pe economie, circa 9.000 de lei, plătesc doar 50% din valoarea lucrărilor de consolidare, timp de 25 de ani, în rate egale, fără dobândă.

Exista beneficii și pentru proprietarii persoane juridice sau proprietarii de spații comerciale din clădirile cu risc seismic.

Astfel, aceștia pot plăti costurile consolidării în rate egale, fără dobândă, timp de 25 de ani.


Hotnews

 


Re: Consolidarea și punerea în siguranță a clădirilor de PMB andrei11

Mă opun şi asta NU din considerente comunisto-capitaliste. Cum îşi exprimă omul o idee care nu este conform cu stupizenia capitlistă Political correctness este etichetat comunist.   Lăsând la o parte faptul că în România nu a fost comunism de adevăratelea, dar o dăm în politikă.
Deci.
1) Vreau ca proprietatea să fie stabilită conform datelor din timpul lui Mişu. De ce ? De unde ştiu eu că proprietarii de dinainte de naţionalizare au dobândit proprietatea corect ? Dacă e să ne dăm supăraţi că iar ne umplem de comunişti retartazi mintal pe forum să vedem dacă totul a fost legal şi în perioada de dinainte de 1947.  Deci "proprietarii" de drept să facă dovada că sunt proprietari de drept. Că nu sunt proprietari frauduloşi, pentru că Societatea Capitlistă de dinainte de 1947 nu era pefectă, era corupţie cât cuprinde şi atunci.
2) După ce se face dovada că Hanul Solacolu are proprietari << curaţi >> de ce mă obligi pe mine, Ciocan Andrei, să contribui la restaurarea hanului ? Pentru că "Statul" nu e o entitate de sine stătătoare, ce să vezi, are bani nu că munceşte pentru ei, ci că-mi plătesc eu impozitele şi taxele, deci de ce individul care se pretinde proprietar vrea bani şi de la mine ?
3) Până în Decembrie 1989 Hanul Solacolu arăta bine, am impresia că era o unitate de producţie atunci, el s-a degradat după Decembrie 1989. Şi ce să vezi, după Decembrie 1989 NU mai era Comunism în România.
Deci cei care au gestionat patrimoniul cadastral de după 1989 au fost de vină, NU cei de dinainte.
4) Hai să spunem că actualii proprietari sunt cinstiţi şi sunt proprietari de drept. Ce au făcut 32 de ani ? A, s-au luptat cu Justiţia. Cu care justiţie ? A Republicii Capitaliste România. Nu sunt adeptul comunismului, am trăit jumătate din viaţă în Socialism, dar hai să nu dăm vina pentru degradarea actuală a fondului locativ pe comunişti. De vină sunt capitaliştii şi legile lor de după 1989.
Concluzia
Argumentată mai sus, dacă vrea Hanul Solacolu în proprietate privată proprietarul  să-şi asume răspunderea reconstrucţiei. După ce a dormit în front 32 de ani de Capitalism să-i fie de bine. În  1989 clădirea arăta OK. De 32 de ani avem regim capitalist, nu socialist.

 


Re: Consolidarea și punerea în siguranță a clădirilor de PMB ByOnu

Man, a durat parca vreo 20 de ani procesul pentru retrocedarea hanului Solacolu. Daca la momentul Revolutiei mai era cum era, cand le-a fost in final retrocedat anii 2000 deja fusese efectiv distrus de locatarii ilegali.

Hai ca si tu, Ciocan Andrei, ai primit / ti-ai cumparat de la statul roman un apartment la preturi si in conditii financiare MULT mai bune decat pe piata libera. Azi pe piata libera nu cred ca ti-ai mai permite sa-ti cumperi acelasi apartament, valabil pentru multi. Ai fost clar avantajat de comunism asemenea milioanelor de beneficiari ai apartamentelor - ceea ce nu este rau, era nevoie de urbanizare. Atunci a fost bine ca s-a implicat statul, iar acum nu? Pai e cinstit asa? Multora statul le-a furat casele si avutiile de drept, iar pentru restul societatii au construit blocuri. Cu totii am beneficiat deci de niste avantaje sociale in timpul comunismului, in vreme ce altii au avut de suferit. Apoi a venit Revolutia si in loc sa se rezolve corect cu retrocedarile sau despagubirile, au lasat la liber sa-si caute fiecare dreptatea in justitie, zeci de ani. Cunosc si partea cealalta a povestii, a celor care au fost dati afara din apartamente retrocedate - dramatica situatie pentru ambele parti, si pentru cei care au trebuit sa se lupte in instanta pentru ele, si pentru cei care erau proprietari de buna credinta din timpul comunismului/dupa Revolutie si s-au trezit la randul lor fara proprietati.

Morala? Asta se intampla cand statul isi baga coada in proprietati acolo unde nu este vorba de utilitate publica - ma refer la averile si locuintele nationalizate doar pe criterii politice sau de < boierime >. Deci tot statul, adica si tu, Ciocan Andrei, si eu, trebuie sa contribuim, aia e.

Iar dupa cum bine arata un coleg mai sus, oricum nu suporta statul/PMB integral costurile. Iar o alta parte din suma ar putea fi chiar asigurata prin fonduri nerambursabile daca avem autoritati competente.

 


Re: Consolidarea și punerea în siguranță a clădirilor de PMB andrei11

ByOnu wrote:
Man, a durat parca vreo 20 de ani procesul pentru retrocedarea hanului Solacolu.

Şi e vina Statului Socialist că a durat atât procesul ?
Ţine cont că timp de 25 de ani s-a plătit chirie pentru apartamentul respectiv, chirie care nu era nicidecum modică. Şi ţine cont că apartamentul cumpărat nu era nou. Ce, un automobil cu 100.000 km la bord îl vinzi ca unul nou ?
În rest nu mă opun ideilor prezentate de tine.
Ok, stat / nestat / comunişti / capitalişti, etc, când şi cine se apucă de reconstrucţie ?
În principiu Societatea Capitalistă este superioară celei Socialiste. Văd totuşi că în multe privinţe nu prea se potriveşte socoteala de acasă cu cea din târg.
____________________________
Ştiu clădirea. Părerea mea este că e mai ieftin să fie demolată integral şi reconstruită identic.
Ai spus că acolo au stat după 1989 persoane dubioase. Este vina miliţiei sau a poliţiei că treaba nu a fost rezolvată ?
PS: După război totdeauna învingătorul are dreptate. Cine pe cine a trădat ? Dar o dăm pe politikă şi suntem offtopic. N-ai răspuns la o întrebare, evident incomodă, de aceea n-ai răspuns. Cine a construit hanul a avut bani albi sau rezultaţi din alte afaceri dubioase ? Ca să ştim cum stăm de-adevăratelea !

 


  • Utilizator anonim 2
  • Posted:
  •  

Re: Consolidarea și punerea în siguranță a clădirilor de PMB Utilizator anonim 2

Bani albi, negri sau maro, e un principiu legal si democratic: oricine beneficiaza de prezumtia de nevinovatie. Bineinteles, comunistii fiind la fel de democratici precum sint eu popa, te scot vinovat pina la proba contrarie care oricum nu e luata in seama.

Asadar, indiferent cum au facut rost de bani acei proprietari ai cladirii, nimic nu dadea dreptul statului sa si-o insuseasca.

 


Re: Consolidarea și punerea în siguranță a clădirilor de PMB andrei11

Aveţi un stil să nu citiţi tot / să nu citiţi ce nu vă convine !
Reiau,
După război totdeauna învingătorul are dreptate.
E valabil şi pentru nordamericani pe care văd că-i ridicaţi în slăvi !
1)  SUA a luat naştere prin genocidul populaţiei băştinaşe. Ia terminaţi voi cu democraţia americană ! Apoi cu "importul" sclavilor africani ! Curat democraţie !
2) SUA  împreună cu  democrata UK au vândut Europa de Est lui Stalin. Fiecare şi-a văzut interesul propriu.
Deci,  conform celor două  principii
a) După război învingătorul ia totul
b) SUA este o prostituată politică, şi-a văzut tot timpul propriul  interes fără să-i pese de ceilalţi
Naţionalizarea din Iunie 1948 a fost perfect legală.

 


  • Mircea G
  • Posted:
  •  

Re: Consolidarea și punerea în siguranță a clădirilor de PMB Mircea G

Mare greseala faci domnule .
Esti bintuit de fantomele trecutului de simti nevoia sa expodezi ??? Eu NU ! , deci gresesti .
Eu doar am spus un adevar , ca in perioada cind imobilelel au fost in proprietatea statului  au avut parte de intretinere ... si este un fapt real .
Ce spui matale ca " daca " nu erau nationalizate , proprietarii faceau si dregeau , faceau imobilele sa se invirta dupa soare , este o presupunere din partea ta , dar utopie privind realitatea ultimilor 30 de ani .
Aproape toti proprietarii din imobilele " mari " stau cu mina intinsa la STAT sa primeasca pomana , reabilitari termice , consolidari . Aproape TOATE blocurile sint praf tehnic , nu s-au facut lucrurile necesare de intretinere , termice / sanitare . De 30 de ani noii proprietari n-au facut decit sa se baricadeze cu interfoane si lacate la usi , si casele se descompun in capul lor . N-au facut nimic .
Asa ca revenind la comunism eu iau partea practica a lucrurilor si zic ca pt multe imobile , perioada in care au fost nationalizate  le-a prins bine ...iar referitor la proprietarii ce au avut de suferit , poate citiva au suferit pe nedrept in timp ce marii proprietari NU . Dovada ? Ce se intimpla si azi , cum ajung niste ingalati mari proprietari .

 


Re: Consolidarea și punerea în siguranță a clădirilor de PMB ByOnu

https://www.g4media.ro/exclusiv-o-compan ... tin.html

O companie a Primăriei Capitalei a tencuit în mandatul Gabrielei Firea fațada unui bloc cu 1,3 milioane de euro și a somat proprietarii să achite un milion de euro în 15 zile. Oamenii susțin că nu au semnat niciun contract

 


  • Mircea G
  • Posted:
  •  

Re: Consolidarea și punerea în siguranță a clădirilor de PMB Mircea G

Posibil sa fie asa , cum sigur stirea este scrisa de un agarici .
Da , se poate interveni pe o cladire si fara voia proprietarului daca situatia o impune , apoi se trece la plata . Trebuie o parere a unui jurist care se pricepe la spete de genul asta .

 


Re: Consolidarea și punerea în siguranță a clădirilor de PMB Cristi N

E destul de greu dar nu imposibil. Se deschide actiune in justitie pentru obtinerea unei ordonante presedentiale. Asa se face in Sectorul 2 pentru terenurile cele mai problematice din punct de vedere al gunoaielor.

Aici sunt mai multe explicatii: https://portal.just.ro/303/Documents/19-ordonan%C5%A3a%20pre%C5%9Fedin%C5%A3ial%C4%83.pdf

 


Re: Consolidarea și punerea în siguranță a clădirilor de PMB ByOnu

Postat pe 8 februarie 2023 pe pagina de Facebook a Viceprimarului:

Se reiau lucrările de consolidare pentru 10 imobile din București, iar alte 16 clădiri vor intra în lucru etapizat, chiar din această primăvară.
➡️ Unul din principalele obiective pentru care Partidul Național Liberal București a solicitat Primarului General, pe 27 ianuarie 2023, soluții imediate este CONSOLIDAREA CLĂDIRILOR cu risc seismic.
Pe 30 ianuarie 2023, la scurt timp după acest demers, am solicitat Administrației Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS) să grăbească procesul de punere în siguranță a clădirilor cu risc seismic.
_____
➡️ Astăzi am fost și în teren, însoțit de dl Răzvan Munteanu, directorul AMCCRS.
Situația este următoarea:
1️⃣ Clădiri la care se vor relua lucrările, începând din primăvară (10 imobile de locuit și clădiri administrative situate în centrul Capitalei):
➖ La trei clădiri (situate pe străzile Bd. M.Kogălniceanu 30, Calea Victoriei 22-24 și Pictor Ștefan Luchian), lucrările sunt realizate în proporție de 10%. Aici vor fi reluate procedurile de proiectare și execuție, începând din primăvară.
➖ La patru clădiri (situate pe străzile: Biserica Enei 14; Blănari 2; Știrbei Vodă 20; Vânători 17), lucrările sunt finalizate în proporție de 70%. Pentru acestea se vor organiza, în scurt timp, proceduri de atribuire a contractelor de continuare a lucrărilor.
➖ La clădirea situată pe strada Franceză nr.30, lucrările sunt finalizate în proporție de 95%. Imobilul va fi recepționat chiar din această primăvară.
➖ Clădirile situate pe străzile Blănari 6,8,10; Spătarului 36 au fost finalizate și sunt în faza de recepție.
2️⃣ Clădiri cu risc seismic care vor intra în execuție, etapizat, în anul 2023 (16 imobile de locuit și clădiri administrative, astfel:
➖ 12 clădiri în faza avansată de proiectare - Ex: Calea Moșilor 82, Mihai Vodă 13, Str. Dianei 2, Str. Franceză 32, Str. Schitu Măgureanu 3, Str. Baltagului 17
➖ 3 clădiri pentru care au fost emise autorizații de construire -  Calea Victoriei 101A și B, Carol I 63, B-dul N. Bălcescu 32-34
➖ 1 clădire în stadiu de licitație - Str. Boteanu 3A-3B
_____
În același timp, continuăm lucrările de expertizare a podurilor și pasajelor rutiere. Acestea au început în luna decembrie 2022 și vor fi finalizate în Martie 2023.
Imediat după expertizare, începem lucrările de punere în SIGURANȚĂ a celor 28 de obiective. Vom începe cu podurile și pasajele care necesită intervenții de urgență.

 


  • Utilizator anonim 2
  • Posted:
  •  

Re: Consolidarea și punerea în siguranță a clădirilor de PMB Utilizator anonim 2

Noroc cu sula peneleului in coasta nicusorului ca altfel eram pierduti…

 


Re: Consolidarea și punerea în siguranță a clădirilor de PMB AdrianC

Sa fim seriosi, e doar un raport cu starea actuala, ca doar nu reparau cladiri sau lansau licitatii in 11 zile de frica pnl-ului.

 


Go to page:  1 2 3 4 5 6 7
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Totul despre București  • 
Choose destination

Since our 2292 forum members have written 421601 posts in 5252 topics and 514 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use