Infrastructura rutieră din RomâniaLucrări la autostrăzi și drumuri expres

 

Topic: DEx8 Constanta-Tulcea-Braila (Dobrogea Expres)

5 posts, 1304 views
DEx8 Constanta-Tulcea-Braila (Dobrogea Expres) orex

Elaborare Studiu de fezabilitate și Proiect Tehnic de Execuție pentru obiectivul Drum Expres Brăila (Jijila) - Tulcea (Cataloi)
COMPANIA NAȚIONALĂ DE ADMINISTRARE A INFRASTRUCTURII RUTIERE S.A., în calitate de Beneficiar, a semnat în data de 29.11.2019, Contractul de Finanțare nr. 52 pentru Proiectul ”Elaborare Studiu de fezabilitate și Proiect Tehnic de Execuție pentru Drum expres Brăila (Jijila)-Tulcea (Cataloi)”, finanțat prin  Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020, Axa Prioritară 2– Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil și eficient, OS 2.1. Apel de proiecte pentru DEZVOLTAREA INFRASTRUCTURII RUTIERE – sprijin pregătire proiecte de investiții

Localizarea proiectului:
Regiunea Sud-Est, Județul Brăila-Municipiul Brăila și Județul Tulcea-Municipiul Tulcea.

Obiectivul general ale proiectului:
Obiectivul general al proiectului, ca parte din rețeaua TEN-T, este îmbunătățirea competitivității economice a României prin dezvoltarea infrastructurii de transport care facilitează integrarea economică în UE, contribuind astfel la dezvoltarea pieții interne cu scopul de a crea condițiile pentru creșterea volumului investițiilor, promovarea transportului durabil și a coeziunii în rețeaua de drumuri europene.

Descrierea proiectului:
Sectorul de Drum Expres Brăila (Jijila)-Tulcea (Cataloi) face parte din Intercoridorul Moldova-Dobrogea care asigură legătura coridorului OR3 cu Dobrogea, porturile de la Marea Neagră, litoralul românesc dar și tranzitul spre Bulgaria și Turcia. Conectează centrele socio-economice Focșani, Brăila, Galați, Tulcea și Constanța și facilitează traversarea Dunării în zona Brăila–Galați. Intercoridorul asigură conectivitatea portului Constanța cu regiunea de dezvoltare NE (Moldova).

Rezultate proiect:
1.    Elaborare Studiu de Fezabilitate;

2.    Elaborare Proiect Tehnic de Execuție
Studiul de Fezabilitate va cuprinde:
·         Sinteza – Sumar – Concluzii; Studiul privind alternative de traseu; Lucrări de drumuri, lucrări de poduri, lucraăi de consolidari și lucrări hidrotehnice;
·         Studii de specialitate:
Studiul de trafic; Studiul hidrologic și/sau hidrogeologic și /sau hidraulic; Studiul geotehnic și/sau geologic sau studii de analiză și stabilitatea terenului;
Studiul topografic; Investigații și studii de teren; Studiul arheologic; Alte investigații de sol și material; Studii privind ocuparea terenurilor.
·         Analiza cost-beneficiu și modelul financiar (analiza economica);
·         Evaluarea impactului asupra mediului;
·         Identificarea, relocarea și protejarea rețelelor și instalațiilor existente;
·         Autorizații, avize și acorduri;
·         Identificarea proprietărilor de terenuri ce trebuie achiziționate;
·         Cost scenariu/opțiune tehnico-economic(e) - Deviz General;
·         Etapele de construcție si aspectele de săntate și securitate.

3.    Elaborare Proiect tehnic de Execuție.
Prestatorul va respecta structura minimală a Proiectului pentru Autorizarea Executării lucrărilor de construire prevăzuta în cadrul Anexei nr. 9 Capitolul I din HG 907/2016.

Valoarea totala a proiectului: 22.870.639,08 lei;
Valoarea cofinanțării asigurate de UE: 16.426.956,14 lei;
Valoarea finanțării naționale: 2.898.874,62 lei;
Valoarea neeligibilă inclusiv TVA: 3.544.808,32 lei.

Perioada de implementare a Proiectului este de 27 luni, respectiv între data de 01.07.2020 și 30.09.2022 la care se adaugă, dacă este cazul, și perioada de desfășurare a activităților proiectului înainte de semnarea Contractului de Finanțare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor.
Cod proiect: 129180

 


Re: DEx8 Constanta-Tulcea-Braila (Dobrogea Expres) orex

Proiectare (SF, PT, DTAC) pentru Drumuri de legatura cu conexiune la Drumul Expres Constanta-Tulcea-Braila
COMPANIA NAȚIONALĂ DE ADMINISTRARE A INFRASTRUCTURII RUTIERE S.A., în calitate de Solicitant, a elaborat și depus în data de 26.01.2022, Aplicația de Finanțare pentru proiectul Proiectare (SF, PT, DTAC) pentru Drumuri de legatura cu conexiune la Drumul Expres Constanta-Tulcea-Braila în vederea obținerii de finanțare nerambursabilă alocată prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020, în cadrul Axei Prioritare - Îmbunătăţirea mobilităţii prin dezvoltarea reţelei TEN-T şi a metroului, Obiectiv Specific 1.1 Apel de proiecte pentru DEZVOLTAREA INFRASTRUCTURII RUTIERE - sprijin pregătire proiecte de investiţii, Operațiunea - Creşterea mobilităţii pe reţeaua rutieră TEN-T centrală.

Obiectivul general al proiectului este reprezentat de reducerea emisiilor de carbon in Municipiul Tulcea, conform Planului de Mobilitate Urbana Durabila, inclusiv promovarea mobilitatii urbane bazata pe utilizarea transportului public auto de calatori, nepoluant, imbunatatit, si reducerea numarului de deplasari cu transportul privat cu autoturisme.

Obiectivele specifice ale proiectului:

OBIECTIVUL SPECIFIC 1. Dezvoltarea si modernizarea infrastructurii necesare modernizarii si extinderii transportului public de calatori durabil, atractiv si eficient prin infiintarea unui depou modern pentru autobuze electrice, constructia/ reabilitarea/ modernizarea a 29 statii de calatori, infiintare statie de capat si parcare tip park&ride, reabilitarea a 4 strazi si optimizarea intersectiilor parcurse de transportul public de calatori. Asigurarea unei infrastructuri de calitate va genera rezultate precum cresterea numarului de pasageri pe unitate de transport si a utilizatorilor care vor opta pentru transportul public urban, in detrimentul celui cu autoturisme personale.

OBIECTIVUL SPECIFIC 2. Asigurarea unui transport public auto modern si nepoluant si incurajarea transportului privat alternativ prin achizitionarea unui numar de 20 autobuze electrice si infiintarea a 20 statii de incarcare autobuze la depou si 5 pe traseu, in cadrul statiei de capat, determinand astfel reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera si gaze poluante si cresterea calitatii vietii in Municipiul Tulcea, alaturi de montarea a 2 statii de incarcare automobile electrice. Indeplinirea prezentului obiectiv va conduce la reducerea semnificativa a gazelor cu efect de sera generate de transportul rutier, atat public, in mod direct, cat si a celor generate de transportul rutier cu masina personala, fie prin cresterea numarului de persoane care vor opta pentru transportul public de calatori, fie prin cresterea numarului de utilizatori de autoturisme electrice, fiind incurajati de echipamentele de incarcare care vor fi puse la dispozitie.

OBIECTIVUL SPECIFIC 3. Optimizarea transportului public urban din Municipul Tulcea prin implementarea unor sisteme de transport inteligente, respectiv: - Subsistem AVL - solutie de monitorizare si dispecerizare vehicule; - Subsistem de E-ticketing - solutie de taxare bazata pe utilizarea cardului contactless si bilete de hartie; - Subsistem de informare calatori in vehicul - panouri de informare in tehnologie LED si infotainment; - Subsistem de numarare calatori in vehicul; - Subsistem de securitate - solutie de monitorizare video la nivelul vehiculului; - Portal de informare calatori "Travel Planner" - portal WEB si aplicatie de mobil (Android, IOS); - Subsistem de semaforizare. Prin implementarea sistemelor inteligente de transport, vor fi create conditiile unor servicii accesibile, eficiente, in conditii de confort si siguranta, care contribuie la cresterea calitatii vietii si la dezvoltarea economica.

OBIECTIVUL SPECIFIC 4. Asigurarea informarii si publicitatii proiectului si a obiectivului investitiei prin materiale si actiuni de promovare/ constientizare specifice. Prin implementarea activitatilor de informare si promovare, va creste numarul de pasageri care vor utiliza transportul public si a celor care vor utiliza transportul electric individual.

Valoarea totală a proiectului este de 8,622,040.04 lei și va fi finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020 astfel: 85% contribuția Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regionala - 6,223,266.53 lei, 15% contribuția proprie 1,098,223.50 lei, restul de 1,300,550.01 lei reprezentând cheltuieli neeligibile inclusiv TVA.
Durata proiectului: 21 luni

Cod proiect 154381
Proiect cofinanţat de Uniunea Europeană din Fondul European de Dezvoltare Regioanala prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020.

 


Re: DEx8 Constanta-Tulcea-Braila (Dobrogea Expres) orex

“Elaborare Studiu de Fezabilitate si Proiect Tehnic de Executie pentru Drumuri de legatura cu conexiune la Drumul Expres Constanta – Tulcea – Braila”
COMPANIA NAȚIONALĂ DE ADMINISTRARE A INFRASTRUCTURII RUTIERE S.A., în calitate de Solicitant, a elaborat și  depus, in data de 21.04.2022, Cererea de Finanțare pentru proiectul „Elaborare Studiu de Fezabilitate si Proiect Tehnic de Executie pentru Drumuri de legatura cu conexiune la Drumul Expres
Constanta – Tulcea – Braila” in vederea obtinerii de finantare nerambursabila alocata prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020, în cadrul Axei Prioritare: Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil si eficient, OS 2.1 Apel de proiecte pentru DEZVOLTAREA INFRASTRUCTURII RUTIERE - sprijin pregatire proiecte de investitii, Operatiunea- Cresterea mobilitatii pe reteaua rutiera TEN-T globala.
Obiectivul general al proiectului este imbunatatirea competitivitatii economice a României prin dezvoltarea infrastructurii de transport care faciliteaza integrarea economica in UE, contribuind astfel la dezvoltarea pietii interne cu scopul de a creea conditiile pentru cresterea volumului investitiilor, promovarea transportului durabil si a coeziunii in reteaua de drumuri europene.

Rezultatul asteptat al proiectului este elaborarea Studiului de Fezabilitate si a Proiectului Tehnic de Executie.

Valoarea totală a proiectului este de 8.622.040,04 lei și va fi finantat prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020 astfel: 85% contributia Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regionala – 6.223.266,53 lei, 15% contributia proprie – 1.098.223,50 lei, diferenta pana la valoarea totala reprezentand cheltuieli neeligibile inclusiv TVA.

Durata proiectului: 18 luni.

Cod proiect 155653.
Proiect cofinanţat de Uniunea Europeană din Fondul European de Dezvoltare Regionala  prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020.

 


Re: DEx8 Constanta-Tulcea-Braila (Dobrogea Expres) orex

orex wrote here:
COMPANIA NAȚIONALĂ DE ADMINISTRARE A INFRASTRUCTURII RUTIERE RUTIERE S.A., în calitate de Beneficiar, a semnat în data de 29.11.2019, Contractul de Finanțare nr. 52 pentru Proiectul ”Elaborare Studiu de fezabilitate și Proiect Tehnic de Execuție pentru Drum expres Brăila (Jijila)-Tulcea (Cataloi)”, finanțat prin  Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020, Axa Prioritară 2– Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil și eficient, OS 2.1. Apel de proiecte pentru DEZVOLTAREA INFRASTRUCTURII RUTIERE – sprijin pregătire proiecte de investiții


"Elaborare Studiu de Fezabilitate si Proiect Tehnic de Executie pentru obiectivul Drum Expres Braila(Jijila) - Tulcea(Cataloi)"
COMPANIA NATIONALA DE ADMINISTRARE A INFRASTRUCTURII RUTIERE S.A., in calitate de Beneficiar si Ministerul Transporturilor si Infrastructurii in calitate de Organism Intermediar pentru Transport, au semnat in data de 27.06.2022, Actul Aditional nr.2, la Contractul de Finantare nr. 52/29.11.2019, pentru proiectul: "Elaborare Studiu de Fezabilitate si Proiect Tehnic de Executie pentru obiectivul Drum Expres Braila(Jijila) - Tulcea(Cataloi)".

Prin semnarea Actului Aditional nr.2 se modifica urmatoarele conditii importante:
Art.I. La Conditii Generale, Articolul 2 - Durata contractului si perioada de implementare a proiectului, alin. (2): "Perioada de implementare a Proiectului este de 43 de luni, respectiv intre data 01.07.2020 si data 31.12.2023 la care se adauga, daca este cazul, si perioada de desfasurare a activitatilor proiectului inainte de semnarea Contractului de Finantare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor."
Cod proiect:129180.

 


Re: DEx8 Constanta-Tulcea-Braila (Dobrogea Expres) orex

„Elaborare Studiu de fezabilitate si Proiect Tehnic de Executie pentru Drum Expres Constanta- Tulcea”.
COMPANIA NAȚIONALĂ DE ADMINISTRARE A INFRASTRUCTURII RUTIERE S.A., în calitate de Beneficiar și Ministerul Transporturtilor si Infrastructurii, în calitate de Organism Intermediar pentru Transport, au semnat in data de 04.07.2022, Actul Adițional nr.1, la Contractul de Finanțare nr. 94/16.03.2021, pentru proiectul:

„Elaborare Studiu de fezabilitate si Proiect Tehnic de Executie pentru Drum Expres Constanta- Tulcea”.

Prin semnarea Actului Aditional nr.1 se modifica una dintre clauzele importante:
Conditii Generale:
Art.I. La articolul 2 – Durata contractului si perioada de implementare a proiectului, alin (2) va avea urmatorul cuprins:
„(2) Perioada de implementare a Proiectului este de 41 de luni, respectiv intre data de 10.08.2020 si 31.12.2023, la care se adauga, daca este cazul, si perioada de desfasurare a activitatilor proiectului inainte de semnarea Contractului de Finantare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor”.

Cod proiect: 137484.

Proiect cofinantat de Uniunea Europeană din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020.

 


Home page  • 
Parent forum: Lucrări la autostrăzi și drumuri expres  • 
Choose destination

Since our 2296 forum members have written 422352 posts in 5262 topics and 515 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use