De toate pentru toțiComunitatea Metrou Ușor

 

Topic: Dizabilități, accesibilitate, șanse egale, etc.

19 posts, 1721 views
 
Go to page:  1 2
 
 

📖 Pagination options

Re: Dizabilități, accesibilitate, șanse egale, etc. andrei11

Ghidul este o copilărie, o palidă replică a adevăratului ghid, apărut în Monitorul Oficial al României în Martie 2013. Autor: Guvernul României.
Aşa cum ne-am obişnuit adunătura de copii impotenţi ai politicii marca USR nu pot scoate un ghid serios şi se limitează în a copia diverse variante găsite de ei pe net.
Cine n-are ce face poate lectura acest act ( al Guvernului )   publicat acum 9 ani de zile.
H1.pdf
H1.pdf (6.52 MB; downloaded 315 times)

 


Re: Dizabilități, accesibilitate, șanse egale, etc. ByOnu

O chestie faina (la prima vedere, n-am alte informatii decat cele oferite de primar) pare ca se petrece in sectorul 3, acolo unde primaria a inceput un program de instalare a rampelor inclinate la intrarile in blocuri.

Vă reamintesc, montăm rampe la scările blocurilor. Tot ce trebuie făcut, dacă vreți o astfel de rampă la scară, este ca Asociația dvs. să ne facă o solicitare. Rampele sunt produse în stația de prefabricate a Primăriei S3.

zice primarul S3 pe pagina sa de Facebook.

Poate fi o idee si pentru celelalte primarii de sector.
318334766_711182337030028_8155679538562149175_n.jpg (642.17 KB; downloaded 1046 times)
318351819_711182343696694_7308108249164997457_n.jpg (130.07 KB; downloaded 1043 times)
318410638_711182393696689_4371765389406271719_n.jpg (493.06 KB; downloaded 1042 times)
320524246_528827029298962_3424486646992395760_n.jpg (151.4 KB; downloaded 1043 times)

 


Re: Dizabilități, accesibilitate, șanse egale, etc. andrei11

La  multe blocuri nu s-au prevăzut rampe din proiect, aşa încât ele sunt greu de realizat  ca să corespundă  scopului pentru care sunt construite.
A, da,ce te faci cu blocurile comuniste de 4 etaje care n-au lift ?

 


Re: Dizabilități, accesibilitate, șanse egale, etc. cris_m

Sau cu cele care la intrare nu au posibilitatea fizic sa aiba asemenea rampe/rampe cu inclinatie accesibila. Exemple:

7 Aleea Barajul Sadului:
https://maps.app.goo.gl/dfsFeXYJXnWtsSo47

4 Strada Râmnicu Vâlcea
https://maps.app.goo.gl/U5B8cQKDvtSQGjzp9

295 Șoseaua Mihai Bravu
https://maps.app.goo.gl/QoPizLWZDrfvHYac9

8 Strada Răcari
https://maps.app.goo.gl/RQwUkafotaFX4nh99

Aici e vorba de accesul in bulevard:
3 Strada Fizicienilor
https://maps.app.goo.gl/RcoB2pHRjWjQES5C8

Si probabil mai sunt si alte blocuri prin sector in situatia asta...

 


Re: Dizabilități, accesibilitate, șanse egale, etc. WT_fan06

Și ideea care e? Că n-ar trebui să se construiască rampe nicăieri?

Whataboutism...

Dacă tot aveți nevoie de inspirație, ce ziceți de cazurile când asociațiile de proprietari nu vor rampe? Scrie în postare că asociațiile trebuie să facă cererea.

 


Re: Dizabilități, accesibilitate, șanse egale, etc. andrei11

Te găbeşti cu concluziile...Şi n-ai răspuns la două întrebări,
1) Când efectiv nu ai cum să faci rampa cum procedezi ?
2) Ce faci cu blocurile socialiste de 4 etaje ?
Repede pui etichete...
Eu ca să ajung la apartamentul meu de la parter am de urcat 10 trepte. Acum cu neputinţa pe care o  am mi-e extrem de greu...Dacă n-ai soluţii concrete mai bine... Cele  10 trepte sunt în interiorul blocului, nu în exterior. După cele 10 trepte se ajunge la apartamentul meu de la parter, la scări şi la lift. Toată lumea trebuie să pacurgă traseul.

 


Re: Dizabilități, accesibilitate, șanse egale, etc. WT_fan06

Eu n-am susținut că ideile aduse de voi nu sunt valide. Am susținut că nu văd care e rostul mesajelor voastre în contextul dat, anume contextul construirii de rampe la blocuri.

Zici de mine că mă grăbesc să pun etichete, dar mesajul tău e cât se poate de deschis interpretării. N-ai comentat nimic legat de ce se implementează, ci de ce NU se implementează. Și revin niște discuții vechi pe forum gen "de ce accesibilizăm peroanele dacă tramvaiele au trepte". Noi suntem "cu vechime", ne aducem aminte. :bere:

Scriu cu speranța că toată lumea înțelege că aceste procese sunt îndelungate și că durează ani de zile pentru a fi duse la bun sfârșit. Peste noapte nu poți accesibiliza un oraș, nu poți construi piste de biciclete, etc. La bază e aceeași idee: build it and they will come.

Și totuși, clădiri vechi există pe întreg mapamondul. Soluții există. M-aș mira ca fix blocurile enumerate să fie fără speranță și pace...

 


Re: Dizabilități, accesibilitate, șanse egale, etc. cris_m

Ok, daca nu intelegi the points, explic.

Bun, primaria se apuca frumos sa faca acele rampe, bravo lor, stima si respect bla bla bla. Chestiile astea nu o sa le zic niciodata pentru ca e plina lumea de aplaudacii primarilor care se ocupa deja de asta pe toate canalele de comunicare la orice miscare a individului (sa nu zic o vorba mai grosolana). Personal prefer sa ma concentrez pe fineturi, sa vad ceea ce primarii si majoritatea populatiei nu au vazut sau refuza sa vada la implementarea initiativelor.

Cum spuneam si eu si Andrei, initiativa are niste probleme: buna parte din blocuri si-au facut deja pe cont propriu rampe (bune, proaste, nu stam acum sa le analizam implementarile), alte blocuri ar avea nevoie dar nu au cum (ce am aratat eu), iar altele chiar daca ar vrea nu ar aduce cine stie ce beneficii in lipsa liftului (ce zicea Andrei cu P+4). Realist vorbind, cu ce ar mai ajuta aceasta initiativa in conditiile acestea?

Nu a zis nimeni nimic de initiativa in sine ca e proasta sau ca n-ar trebui sa se faca, ci ca are niste deficiente de implementare mai ales. Nimic mai mult. Cum spunea Andrei, nu mai sari la beregata oamenilor una-doua doar pentru ca am punctat niste aspecte....

 


Re: Dizabilități, accesibilitate, șanse egale, etc. ByOnu

...initiativa are niste probleme:

1. buna parte din blocuri si-au facut deja pe cont propriu rampe (bune, proaste, nu stam acum sa le analizam implementarile),

2. alte blocuri ar avea nevoie dar nu au cum (ce am aratat eu),

3. iar altele chiar daca ar vrea nu ar aduce cine stie ce beneficii in lipsa liftului (ce zicea Andrei cu P+4). Realist vorbind, cu ce ar mai ajuta aceasta initiativa in conditiile acestea?

4. are niste deficiente de implementare



Raspunsuri logice:

1. Si care este problema daca unele blocuri au deja rampe? Care este critica mai exact? Asociatiile blocurilor care nu au rampe (sau care au rampe neconforme/deteriorate) pot cere rampe noi de la PS3, in timp ce Asociatiile care au deja rampe, ...nu vor cere rampe. =))

"Problema este ca magazinele au la vanzare oua, dar unii oameni au deja in frigidere oua, deci nu ar trebui sa se mai vanda oua."


2. Inseamna ca acele blocuri care n-au cum sa primeasca rampe fixe ...nu vor face parte din acest proiect. Avand in vedere ca vorbim despre rampe prefabricate, dpdv tehnic, doar un anumit procentaj din numarul total al blocurilor. In alte cazuri, solutia poate fi rampa electrica. Asociatiile care au blocuri unde nu pot fi construite rampe fixe, pot propune PS3 sa finanteze un astfel de proiect. Daca nu, pun si ei mana de la mana si esaloneaza investitia pe cont propriu. Oricum, si daca numai 1/3 din blocuri pot beneficia de aceste rampe fixe prefabricate (dpdv tehnic), tot este un foarte mare castig. Blocuri diferite, posibilitati diferite.

Eu stau intr-un bloc istoric din anii '20-'30, iar PS3 nu-mi reabiliteaza fatada pe banii cetatenilor asa cum o face in Titan, sa zicem. Eu ce sa zic? Sunt blocuri si blocuri. Solutii diferite adaptate fiecarui tip de bloc in parte.


3. De ce ar face parte din aceasta discutie blocurile de 4 etaje fara lift? Ce vrea sa dovedeasca acest ..argument? Din start daca nu au lift, atunci acest proiect nu li se adreseaza (desi poti avea persoane cu dizabilitati la parter). Prin Polonia, Cehia samd am vazut proiecte de instalare a lifturilor in exterior (fix pentru blocuri din acest tip). Dar este alta discutie al carui rost nu il vad. Nu suntem intr-un scenariu de totul sau nimic. Unele blocuri vor fi accesibile, altele nu. Scopul este sa accesibilizezi cat mai multe. Asta nu este un motiv sa nu instalezi rampe in blocurile care ar putea tehnic sa aiba rampe.


4. Acestea nu sunt < "deficiente de implementare" >. Proiectul face fix ceea ce isi propune: instaleaza rampe pe scarile exterioare ale blocurilor, astea sunt limitele de aplicare ale acestui proiect. Pur si simplu este un proiect care se adreseaza unor blocuri eligibile dpdv constructiv. Asta nu este o deficienta. Nu este un proiect de accesibilizare a tuturor imobilelor din sector, ci unul de instalare a rampelor acolo unde acestea au sens si pot fi instalate.

 


Re: Dizabilități, accesibilitate, șanse egale, etc. andrei11

Da, ai dreptate, eu nu am spus altceva.
Am spus că rămân în continuare foarte multe blocuri fără rampe pentru că tehnic nu este  posibil montarea lor. Plus puzderia de P + 4. Cu astea ce facem ?

 


Re: Dizabilități, accesibilitate, șanse egale, etc. aztec

Ne rugam de sanatate si bunastare.

Din pacate nu toate proiectele gresite din start mai pot fi indreptate ulterior usor sau fara un cost exponential ce face inutil demersul.
Prost e ca nu doar ce este vechi s- a construit asa, ci si ce este mai nou, dar fara cap...
Ca se face, e bine, macar acolo unde se poate.
Ca totul trebuie luat de jos...de la bordurile trotuarelor, la latimea trotuarelor, la accesibilizarea mijloacelor de transport, la stalpi pusi in mijlocul cailor de acces...etc.

 


Re: Dizabilități, accesibilitate, șanse egale, etc. subway guru

Modelul acela de rampa are podina din tabla, iarna pe ghetus risti sa aluneci si sa-ti rupi gatul iar daca dai cu sare ramai in scurt timp fara podina metalica.

 


Re: Dizabilități, accesibilitate, șanse egale, etc. Cristi N

@subway guru  rampa din tabla nu e cea mai fericita solutie pentru ca are are prostul obicei sa fie alunecoasa.
Pentru dezghetare exista si clorura de calciu care nu corodeaza metalul si nu ataca nici betonul. Dedeman

Rampele mai au o utilitate, transportul de mobila, electrocasnice, carucioare de copii, biciclete etc. Chiar daca rampa e la un unghi imposibil pentru un scaun de invalid ea e foarte utila pentru cazurile astea.

 


 
Go to page:  1 2
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Comunitatea Metrou Ușor  • 
Choose destination

Since our 2288 forum members have written 421370 posts in 5248 topics and 514 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use